Задачка-закачка. Набират абонат, той вдига, започват разговор. Набраният човек затваря, след което набира съвсем друг номер - отсреща пак е същият от преди малко?!?
Това не остана ли в миналото с аналоговите централи?![]()
Задачка-закачка. Набират абонат, той вдига, започват разговор. Набраният човек затваря, след което набира съвсем друг номер - отсреща пак е същият от преди малко?!?
Това не остана ли в миналото с аналоговите централи?![]()
Този пост е редактиран от deian; 06-01-16 в 17:27.
НЕ, връзката при стационарните телефони може да бъде прекъсната само от този който е набрал. Точно това използват телефонните измамници, когато мамения реши уж да затвори и да се обади я на 112 или на полиция, пожарна или където иска. Отсреща отговаря друг съучастник, обикновено жена ако се звъни на 112, а това се познава по тоновете на набиране, които се чуват в слушалката на измамника (този който е набрал първия път)
Е това е супер простотия на БТК. То така някой ако реши, може нарочно да ми държи линията заета, а на мен да ми е спешно да се обадя!
Колеги, сигурни ли сте, че е така? Да не би да зависи от вида централа, населено място? Моля още хора да изразят мнение /проверка ако може. Аз нямам домашен.
Този пост е редактиран от deian; 07-01-16 в 13:03.
Да, така е при стационарните.
Каква е логиката?
Логика при посочения оператор недей да търсиш. Губиш си времето.
Логиката трябва да я търсите в този който е проектирал централите които ползват бтк. А те са Сименс, Ериксон и най вече Хуавей. Това е така не само в Бг, а навсякъде където се ползват такива централи. Явно някакви международни стандарти.
Тези централи да не мислиш, че не са настройваеми? Явно има нещо по-друго...