Отговор: Отдавна не сме коментирали църкви и религии
и понеже не знаем "защо?" давай да си измислим отговор?
подобна позиция ми прилича на негативен образ на вица за шопа в зоопарка.
в оригинала той седи пред жирафа и вика "ей такова животно нема"
а мен сега ме поставяте в положението да стоя пред празна клетка и да ме карате убедено да твърдя "има бе, има животно тук"
ама щото някъде в другия край на клетката, където не виждам, преди 20 години и 200 проливни дъжда, един човек чул как друг казва, че видял следи в праха, които внезапно свършвали, затова категоричният извод бил, че животното било отлетяло, пък преди нямало крила. пък архивите на администрацията били изгорели в пожар и дори не се знае дали някога в тази клетка е имало нещо...
Fear, ще те цитирам шеговито.
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
отказът от смяна на позицията или дори поставянето й под съмнение, е феномен, много добре описан в психологията
:p
Цитат:
Momchil
Явно не си чел Библията.
Оо чел съм я :) старият и новият завет + 4 от гностичните евангелия + част от Тората + част от Дидахе....+ частично литература по религии на близкият изток от 3-то до 1-во хилядолетие пр..н.е.
Цитат:
dodo_pv
Бегъл поглед върху плагиатската сборка разкрива, че става въпрос за отношението към природата на някои от представителите на арийската цивилизация, характеризираща се с ограниченията, наложени и в сетивността / духовността. Това, което квалифицират като митове и глупост, не противоречи по никакъв начин на природата им.
Нека не забравяме за по-предните две цивилизации, чиято материално-техническа база и духовно развитие са били на пъти по-високо ниво, отколкото нашето, към този момент.
Има теория за тясната връзка между научното и духовното развитие и това, че развитието на едното, самостоятелно от другото, е невъзможно. Доказано е от група учени, работили няколко години по този въпрос, под егидата на Третия райх.
Качеството на човешкия материал обяснява религиозността, във всичките и форми. Насилственото убеждаване чрез индуцирането на страхове по различни методики, е прийом на всяка една религия. На психически засегнатите е програмирано да разпространяват и налагат /войнствено или не/ предварително определени догми. Спорът за първичността между атеисти и религиозни е древен. Характерно за представителите на двете крайни фракции е тясния мироглед и ограничените аналитични способности.
Никой от тях не е в състояние да изкаже предположение /допусне/, че и яйцето, и кокошката са се появили едновременно.
Богатото въображение, подхранвано от неразбирането на природата, създава изключително интересни видения за богове, пророци, ангели и т.н. чудесии :)
Иии кои са тези две цивилизации? Щото бързо ще ти разбия илюзията...
Да ми дадеш имената на тези учени и къде да мога да прочета техният труд - фототипни издания....
Да уточним, че става въпрос за религиозната група! Които поради липса на знания и развити аналитични способности, тъй като наблягат на вярата... приказват глупости...
Няма как да са се появили едновременно, тъй като едното произлиза от другото, а първото(кокошката) произлиза от дивата банкишка кокошка (Gallus gallus), която е род фазанови...които пък произлизат от род летящи динозаври...които произлизат от коелурозавърът....
Явно си поредният падащ си по езотерична литература...Безсмислен разговор, защото няма диалог. Няма факти - само голи приказки...
Цитат:
Momchil
Тук е мястото да ти отбележа Momchil-е, че научно-популярните статии не са научни статии.
... И общо взето, това е последния път в който се опитвам да ти помогна. Наистина ми омръзна.
Е стига де, не се отказвай толкова лесно.
Цитат:
hristoslav2
Няма как да са се появили едновременно, тъй като едното произлиза от другото, а първото(кокошката) произлиза от дивата банкишка кокошка (Gallus gallus), която е род фазанови...които пък произлизат от род летящи динозаври...които произлизат от коелурозавърът....
Явно си поредният падащ си по езотерична литература...Безсмислен разговор, защото няма диалог. Няма факти - само голи приказки...
Ей ти да не си присъствал на това събитие? Откъде на къде и кой доказа тези твърдения или са хипотези основаващи се на Дарвиновата теория?
Как аджеба летящ динозавър стана кокошка и за колко години - е то това чудо да му вярваш е по трудно от това в Божието...
Цитат:
FearMe
и понеже не знаем "защо?" давай да си измислим отговор?
подобна позиция ми прилича на негативен образ на вица за шопа в зоопарка.
в оригинала той седи пред жирафа и вика "ей такова животно нема"
а мен сега ме поставяте в положението да стоя пред празна клетка и да ме карате убедено да твърдя "има бе, има животно тук"
И каква е разликата с "атеистичната" ви позиция, според която не съществува определено животно, след като не сте го виждали.
X2, твърдиш, че си чел библията. И аз така. По този повод, тук мога да си позволя само да ти припомня за Содом и Гомор, "фантазиите", както ги наричаш, на Езекил и една глава от Махабхарата / Рамаяна, която не си спомням точно. За съвременните и малко по-старите изследователи на фините енергетични нива нищо не желая да коментирам, защото, първо, не го намирам за редно и второ, не му е тук мястото. Темата отдавна е изчерпана.
Някак перверзно е путинофил фанатик да укорява хората за вярата им!
касапски, чувал ли си за религията, почитаща невидимия розов еднорог?
(държа да подчертая - хем невидим, хем розов!)
сФирчо, не бих имал проблем с такава религия. Ако наистина съществува, то значи че някой има нужда от нея.
П.С. Чувал съм за един прокурор, който работи допълнително и към общината - казва, къде на острова да вали дъжд. И кво?
Цитат:
FearMe
касапски, чувал ли си за религията, почитаща невидимия розов еднорог?
(държа да подчертая - хем невидим, хем розов!)
И аз това се чудя де! Какви ли не небивалици се твърдят по света. Някакви физици например твърдят, че светлината се състояла от фотони. Всеки, който не е кьорав по рождение е виждал светлина, ама някой да се похвали, че е виждал фотон?
Цитат:
ivodivo
Ей ти да не си присъствал на това събитие? Откъде на къде и кой доказа тези твърдения или са хипотези основаващи се на Дарвиновата теория?
Как аджеба летящ динозавър стана кокошка и за колко години - е то това чудо да му вярваш е по трудно от това в Божието...
Сам знаеш че произходът на всички домашни животни е от техни диви предшественици. Кокошките са опитомени и селектирани от дивата банкишка кокошка.
https://en.wikipedia.org/wiki/Red_junglefowl
https://en.wikipedia.org/wiki/Chicken
Кравите, биковете - от европейският Тур...
Доказателствата - генетичните анализи, скелети и някои скални рисунки.
Произходът на всички съвременни птици е в летящите динозаври. Доказателства може да откриеш, при проследяване на измененията и съвпаденията на структурата на скелетите от вкаменелостите.
Цитат:
dodo_pv
X2, твърдиш, че си чел библията. И аз така. По този повод, тук мога да си позволя само да ти припомня за Содом и Гомор, "фантазиите", както ги наричаш, на Езекил и една глава от Махабхарата / Рамаяна, която не си спомням точно.
За съвременните и малко по-старите изследователи на фините енергетични нива нищо не желая да коментирам, защото, първо, не го намирам за редно и второ, не му е тук мястото. Темата отдавна е изчерпана.
Знам за Содом и Гомор - намират се в източната част на равнината на делтата на река Йордан при вливането и в мъртво море. При 10 годишни разкопки Стив Колинс откри Содом в Тал ел-Хамам, Йордания.
Archaeology - Archaeology Magazine
World Archaeology
Popular Archaeology - exploring the past
упс..забравих източникът трябва да е християнски...
Archaeologists uncover ruins of Sodom, the lost ancient biblical city destroyed by God | Christian News on Christian Today
Where Is Sodom? - Biblical Archaeology Society
Пак езотерика - нещо ми бягаш по тъча..Спомена за някакви германски "учени"....а сега не било редно. Що така бре пиле?
Цитат:
hristoslav2
Произходът на всички съвременни птици е в летящите динозаври. Доказателства може да откриеш, при проследяване на измененията и съвпаденията на структурата на скелетите от вкаменелостите.
Знам за Содом и Гомор - намират се в източната част на равнината на делтата на река Йордан при вливането и в мъртво море. При 10 годишни разкопки Стив Колинс откри Содом в Тал ел-Хамам, Йордания.
Извинявам се, ама тези щуротии за превръщане на един вид в друг са само диви атеистични небивалици и глупости изсмукани от пръстите.:thumbdn:
До сега никой човек не е наблюдавал нито в природата, нито в лабораторни условия един животински вид да се превръща в друг.
Тия комунисти напълно размътиха мозъците на хората с техния атеизъм.:thumbdn:
Гущери и змии съществуват сигурно от стотици хиляди години, но до сега нито един от тях не е тръгнал да се превръща в кокошка.:lol:
Цитат:
Jack Krauser
Извинявам се, ама тези щуротии за превръщане на един вид в друг са само диви атеистични небивалици и глупости изсмукани от пръстите.:thumbdn:
До сега никой човек не е наблюдавал нито в природата, нито в лабораторни условия един животински вид да се превръща в друг.
Тия комунисти напълно размътиха мозъците на хората с техния атеизъм.:thumbdn:
Гущери и змии съществуват сигурно от стотици хиляди години, но до сега нито един от тях не е тръгнал да се превръща в кокошка.:lol:
@Jack Krauser ти вярваш ли в еднорози?