Да се смея ли...или да плача?!
Ровейки из форумите, срещам какви ли не словоблудства и неграмотност. Гледам да се въздържам и да не си го слагам на сърцето, но напоследък наистина не-из-дър-жааааааааам!!!!!! :taz
Това произведение е от един автомобилен форум:
Мерси на колегата с темата за ремонта на усилващия модол на пръв поглед лесна работа ама не свалих модола и сега търся маистор които да го вастанови ако е вазможно колко е цената за ремонт ако някой има представа ,че званях на маистор в Пловдив и той иска 200 лева дали нема твари и ако някои познава някои които може да направи читав ремонт на модола моля пишете Мерси!!!
Прочитайки това, ми се дощя да си посегна, но покрива ми е нисък и ще трябва някой да ме довърши, ако скоча. :taz
Отговор: Да се смея ли...или да плача?!
Смеенето май накрая ще се окаже талант, който не всеки го има.
Защо се колебаеш дали да се смееш ?
Ако трябва да избирам между смеене и плачене, въобще нямам съмнения какво ще избера !
И защо трябва да четете всичко изписано в НЕТ-а.
Ако въпросът е към мен, чета единствено неща, които ме интересуват. Как да избегна подобни умотворения, като те изобилстват в мрежата? Дори четейки новини в интернет, улавям правописни и пунктуационни грешки, които са допустими, ако аз ги направя, но редактор...
А бихте ли седнали на разговор с човек, който е с ниско интелектуално ниво.
Цитат:
Първоначално публикувано от
fbr
Всеки ден го правя. Разговарям със себе си.
както вече неведнъж съм казвал и писал:
като гледам средното ниво на (липса на) интелект, чудя се как човечеството е изобретило колелото
и една мисъл, която не е моя, но е великолепна:
"Замислете се колко е тъп средностатистическият човек. Сега си дайте сметка, че поне половината от хората са по-тъпи и от това."
Цитат:
FearMe
както вече неведнъж съм казвал и писал:
като гледам средното ниво на (липса на) интелект, чудя се как човечеството е изобретило колелото
и една мисъл, която не е моя, но е великолепна:
"Замислете се колко е тъп средностатистическият човек. Сега си дайте сметка, че поне половината от хората са по-тъпи и от това."
Грешка, не го е изобретило човечеството, а конкретен човек с конкретно определено интелектуално ниво...
Останалата част от "човечеството" са единствено ползватели на изобретеното от чужд интелект...
Цитат:
fbr
Шопа е казал следното по въпроса: "Най обичам да си говорим сам, оти обичам да разговарям с ентилигентни ора"
Покрай работата ми, се срещам с хора, които, меко казано, трудно формулират своите желания и изисквания към мен. Много тежко върви работното време, ако се окаже, че са повече за деня. И ако тръгна в извънработно време да си губя времето с тях, няма да го преживея. Като видя неграмотно написани текстове, прескачам ги.
Цитат:
fbr
Като видя неграмотно написани текстове, прескачам ги.
Пък аз ги поправям,за да пуснат после потребителите дълбокомислени теми със заглавия "Някакъв модератор ме преследва"...
Ахааа... Призна ли си :grin: А аз като те заподозрях, ме дожаля да ти направя забележка, че не слагаш интервал след препинателните знаци. Но сега нЕма 'а ти простя ;)
Приеми го без да се засягаш, моля те. Ето ти един цитат, за да не съм голословен: "...почти съм се навил да го взема.Ревютата и повечето теми из форумите съм ги изчел,но все пак.Повече ме интересува..."
Цитат:
FearMe
...и една мисъл, която не е моя, но е великолепна:
"Великолепната" мисъл не е вярна в общия случай.
Пример1:
2, 2, 100, 100, 108, 108
средноаритметично (средностатистическо) - 70
само двойките са под 70, а те са 2 на брой от общо 6
Пример 2
Към горния пример добавяме 100 броя по 100
средноаритметично (средностатистическо) - по-малко от 100
само двойките са под 100, а те са 2 на брой от общо 106
Медианата и тя е "средно" :-)
математически оборването ти е чудесно :) , само дето в случая с човешката интелигентност нещата стоят така:
2% пълни дебили
2% истински високоинтелигентни
останалите са относително равномерно разпределени по "камбанката"
справка - МЕНСА
работата е там, че средностатистическият човек наистина си е доста тъп...