Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 29 от общо 29

Нова версия на ХР специално за училищата

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

В същност смисъла на поста е не дали ще работи XP-то на Cel.300, а че М$ "подаряват" софтуер, който не може да се използува поради липсата на подходяща техника в образованието. А информация са имали предварително, че ще е така. Нещо от рода на това да подариш на Рей Чарлз очила с диоптър [:D].

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

по-лошото е че МОН плащат 1.5 милиона долара за "подаръка", и след 3 годинки ще има още "подаръци", вместо да купят няколко хиляди РС-а за тези пари, по един безплатен Мандрейк на български с Open Office и готово....

4. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Това и да го вида пак н<font color="red">e</font id="red">ма да го пов<font color="red">e</font id="red">рвам!

5. Тук е от
    Dec 2002

Хора, докога ще им се чудите на наще политици? Далавери от тоя тип е имало винаги и няма изгледи да спрат. Мислите ли че Microsoft са взели всичките пари, които нашите са изтеглили от бюджета? Не че не са можели да вземат нови РС-та и пак да набутат нещо в джоба, но първо ние все пак сме 51 щат, второ самите политици не решават нищо, такива решения се взимат на друго ниво... Разбира се има хора, които вярват в светлото бъдеще на България и аз далече не искам да натрапвам мнението си, все пак това са неща, които никога няма да бъдат доказани(май много се разприказвах)

6. Тук е от
    Apr 2003

Хора Нали на всички ни е ясно че за да защитава България политиката на Майкрософт някой хора с власт стават по богати отколкото би трябвало да са???

Иначе защо не тръгнем по пътя на повечето правителства и не станем една Линукс страна??

Нима това ще е лошо за българия?Ако всички тези пари си останат тук?

Какво като ще има по сериозна нужда от потдръжка?Нали не искат ад изтичат мозаците на ИТ специалистите?

Поне така могат да ги задържат малко!

А що се отнася до компютрите в образованието аз мога да говоря в момента за ТУ Варна.

В петък ми се случи да разнасям нова техника по коридорите от скалда до кабинета на някъв ***** преподавател дето лично аз съм го гледал как се чуди що мига монитора като е спрян компютъра.

И познайте какъв компютър му носех?

Dell Precision 340 за поне 1500$(до колкото ми казаха) с няква мижава конфигурация дето ще ми диша праха на всеки тест за който мога да се сетя.

Просто нямам думи за какво отива семестриалната ми такса!Вместо да вземат 3 хубави машини и да ги дадът на студентите те зели тоз боклук!

Работата се състои в това че хората просто не мислят практично!Те вобще не мислят!И тоз компютър и той с ХР Про Макар че правителството е купило 10000000000000000000000 пакета ХР!

Ама прост народ Слаба държава!

7. DJ
    DJ е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2001

И какво тоя ДОС-ХР струва колкото ХР-PRO!?!...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А "даскалката" ми по информатика, като забиеше някое PC, просто дърпаше щепсела, щото по учебник, копчето "Ресет" е забранено да се натиска [xx(]

<div align="right">оргинално мнение на Кайсо</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

навремето изкарах един първи курс информатика във Винс-а, та тогавашната преподавателка (сега декан на катедра "Информатика" доц.д-р.кандидат на всички науки, за които се сетите), води лекции по системен софтуер, цитирам: "........ многозадачни операционни системи са тези, при които има заредена повече от една програма в паметта...". По принцип гледах да не се обаждам много много в часовете, да може да минават после по-лесно изпитите, ама на такава съвършенна простотия не можах да издържа, и то казана от доц.д-р по информатика, и зададох подло следния въпрос "Извинете, ДОС-а многозадачна операционна система ли е?". Отговора разбира се беше "НЕ" (то оставаше да бъде и положителен). Аз още по-подло зададох още един въпрос: "Добре де, аз си работя под ДОС, имам зареден Word, имам зареден Smartdrive, имам заредна антивирусна програма, имам зареден и един вирус, имам заредена програма за кирилица, имам зареден драйвер за мишката... до тук станаха 6 програми, според вашето определение ДОС-а трябва да е МНОГОЗАДАЧНА операционна система". Е , резултата беше неловко мълчание, после още една простотия от типа на "драйвера на мишката не ползва процесора" - (да бе), и накрая оценка 2,5 на изпита по "Системен софтуер" - "Колега, лесно е да се обаждате в час, ама не можете да ми кажете едно определение за виртуална памет..." - нейното определение, на което тя много държеше да бъде точно цитирано бе нещо от типа "виртуалната памет е място от харддиска, където Windows-a си държи данните на програмите като му свърши паметта", - моето определение беше малко "по-подробно" и включваше около 10-ина страници точно описание на процеса на работа на виртуалната памет...

както и да е, да им са честити новите 35,000 бройки Windows XP-а на образованието, и да доживеят някой ден да си купят и компютри за тях..... че току-виж или ХР-то станало зян, или изминали 3-е години от договора, и трябва пак да купуват нови 35,000 бройки.....

10. Member
    Тук е от
    May 2001

mdaaa po princip vsi4ki prepodavateli po informatika sa mnogo zle gorkite .... ne znam kak moje niakoi da sedne da ti predava ne6to koeto toi ne znae .... i kakvo se u4i po princip ??? Word, Excel i nekvi drugi bozi ... za internet i duma ne moje da stava .... pomnia 4e moi priatel ima6e izpit po informatika na koito triabbva6e da napi6e niakva divotia na FORTRAN.....niamam dumi prosto ...

11. DJ
    DJ е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2001

Ама изобщо някой да е чувал за преподавател по информатика който разбира от комрютри???

12. Тук е от
    Jan 2003

Абе докато има даскали по информатика, които питат учениците си как да си инсталират win или как да се справят с даден вирус ... няма да се оправят нещата не само с техническата база в училищата, но и като цяло с българското образование (защото не само даскали по информатика са некадърни) !

13. Member
    Тук е от
    Aug 2001

Абе кой е този, който ще разбира нещо, и ще стои да преподава за тези пари?!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това и да го вида пак нeма да го повeрвам!</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ми как ще вярваш, като новината е от 1 април

16. Тук е от
    Jan 2003

Здравейте!

Не обвинявайте толкова много учителите, аз бях такъв преди 6 години. в университета съм учил машинен език, паскал малко с, бейсик и един език лого - който нямаше компилатор и затова превеждахме програмат на бейсик и я изпълнявахме на правец

За уиндоус, уорд ексел и други подобни програми в пловдивския университет не се беше чувало а камо ли да се изучават от студентите.

А сега си представете как се почуствах аз когато трябваше да преподавам тези програми без да съм ги виждал, а между учениците ми имаше деца с компютри в къщи и вече вирусо писачи

Заем, купуване на комп и всеки урок старателно подготвен в къщи.

А ако някой може да прочете изискванията и ръководствата за преподаване тогава ще се хване за главата. Програмиране на лист и оценяване на лист без комп, оценяват се и синтактичните грешки???

Вече доста години не съм в тази сфера и сега не съм в час, та за сегашното положение не мога много да коментирам, но не мисля че положението е много променено в положителна насока

Чао и не бъдете толкова строги с учителите си.

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

лично аз не "съдя" който и да е учител, а тези, които платиха наемането на 35,000 Windows-a за 850 компютъра, и обявиха това за супер "изгодната" сделка на века.......

ето още малко по темата:

http://www.fsa-bg.org/8.html

http://portal.bg/news.php?cat=main&r...406005&back=ok

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Нова функция в последната версия на AwdFlash
    От DoRa във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 5
    Последно: 20-09-07, 09:36
  2. Интерактивни карти - нова версия
    От fuoco във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 0
    Последно: 16-02-06, 15:36
  3. Отговори: 6
    Последно: 13-08-05, 00:39
  4. Нова версия на Zone Alarm
    От kris11 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 03-05-05, 16:25
  5. Излезе нова версия на Miranda
    От breiii във форум Общ - софтуер
    Отговори: 23
    Последно: 24-01-05, 19:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе