Колеги,някой да обясни(ако знае)как може да се смени винетният стикер.В смисъл да се ползва за друга кола.Според допълненията в закона трябва да представиш и касовият бон от покупката на стикера.Там е записано името и рег. номер на колата и при проверка от КАТ си длъжен да я представиш.
Според това уточнение обаче има възможност КАТ да издадат служебна бележка ...и че не би трябвало да се закупува нова винеткаПри ме случаят е: имам закупена винетка и на касовият бон фигурира името и фамилията ми + рег.номер на колата.Закупих нова кола и винетката става излишна и няма да е нужна за старият автомобил.Има ли начин да я ползвам на новият автомобил?“Разпространение на винетни стикери”, които е основният дистрибутор на винетки на територията на България обясниха, че от информацията с която разполагат от АПИ, при смяна на номерата на автомобил при смяна на собственост, приключване на лизингов договор и др., КАТ би трябвало да издадат служебна бележка за предходния регистрационен номер на автомобила, и че не би трябвало да се закупува нова винетка
Благодаря за отделеното време!