Май никога така не ме е жегвала вестта за смъртта на публична личност. Не го познавам лично, но сякаш мой личен познат си е заминал. Баси простотията.
Май никога така не ме е жегвала вестта за смъртта на публична личност. Не го познавам лично, но сякаш мой личен познат си е заминал. Баси простотията.
Удара отзад е бил зверски, със много голяма скорост, като вероятно Милен е държал натисната спирачката. Разгледах снимките - пораженията са ужасни и по двете коли, И това породи в мен резонния въпрос: Как е оживял водача, при положение, че е поел удара отпред, където е неговото място, даже и да е бил с колан, а е загинал водача на ударената отзад кола, който поема цялата сила на удара с тялото си върху седалката, вклюително и главата? Никак не бих се учудил, ако колата на пишлемето е някаква специално обезопасена машина, кола със специално предназнаение за VIP персони.
Удареният е получил ужасно силен камшичен удар, аз така си го обяснявам, + това при такава скорост ускоренията за тялото в спрялата кола стават огромни. Никаква седалка, облегалка за глава или колан не могат да ти помогнат, вероятно се получават разкъсвания и масивни травми на всички вътрешни органи.
А немските джипове са здрави и тежки като танкове, затова на задния нищо му няма.
Келеша вижда, какво става и е готов за удара докато предния няма почти никакъв шанс в ситуацията.
И се оказва, че дрогирания келеш е мамино синче на шефката на “Винпром - Карнобат”.
Долното е взето от коментар в Дневник
Кристиан Асенов Николов се казва шофьорът, който уби минути след 18 часа днес Милен Цветков. Според непотвърдена от полицията информация той е син на изпълнителния директор на „Винпром Карнобат Десислава Пешева-Николова. От профилът му във фейсбук разбираме, че младежът е завършил 91-ва Немска гимназия през 2017 година и в момента е студент в Берлин.
22-годишният Кристиан е шофирал автомобилът с марка "Ауди" Q7, който помете на бул. "Черни връх" водещият. Джигитът е дал положителен тест за дрога.
Колата, която е карал, се води собственост на фирма на майка му "Десислава Пешева-Комерс" ЕТ, която се занимава с винопроизводство. Фирмата е съдружник с "Винитера Карнобат" ООД, а офисът им е на столичния бул. "Джеймс Баучър".
Собственичката Десислава Крумова Пешева - Николова освен изпълнителен директор на „Винпром Карнобат“ е и съдружник на Миню Стайков в "Сис индъстрис", "Топаз продакшън" и Винпром Карбонат. Част от въпросните фирми са регистрирани на същия адрес.
Във фирма "АС ОПТИМУС" ЕООД Пешева е съдружник с бащата на шофьора Асен Александров Николов, който е и нейн съпруг. Той е собственик на пекарна "BAGETI" и ресторант "Махалото" в гр. София. Компанията е свързана с търговско представителство, инженеринг и строителство. Той пък е свързан с нея в още 8 фирми.
Впечатление прави, че на адреса на една от общите им фирми "Студио Шаварика" са регистрирани цели 63 други компании. Двете лица общо са оплетени в десетки компании, в не малка част от които присъства и Миню Стайков. Дейността е повече от широка - от внос и износ, винопроизводство, строителство, търговия, през услуги и дори дентална помощ и частна детска градина.
По първоначални данни Цветков е бил зад волана на джипа си, като е чакал на червен светофар на кръстовището на Мол "Парадайз" в посока центъра. Джипът „Ауди“ с младия шофьор се забил в него без спирачен път.
От удара Цветков е ударил главата си във волана и предното стъкло. Когато линейката е пристигнала е бил още жив, но в тежко състояние. Починал е след минути малко преди да бъде закаран в болница.
След първоначалния оглед на място е станало ясно защо катастрофата е толкова зверска и с трагичен край. Според разследващите 22-годишния младеж е карал поне със 100 км/ч.
Надрусания младеж буквално е хвърчал по опразнения в празничната вечер булевард и няма абсолютно никакви следи от използван спирачен път.
22-годишният шофьор е с леки травми, но също е получил медицинска помощ и са му направени кръвни тестове. След това вероятно ще бъде разпитан и арестуван. От МВР към момента не съобщават официална информация.
Колана едно на ръка, но Air bag-овете не са ли задействали?
С глава може да счупи предното стъкло ако е без колан и се ударят челно, а в неговия случай го помитат отзад и се получава камшичен удар.
Вижда се, че предното стъкло на колата му е здраво.
https://nova.bg/news/view/2020/04/20...строфа/
Преди две години по същия начин, но изчаквах на пешеходна пътека, ме удари ново Audi A7. Аз бях със служебната баничарка. Удара беше с около 50 км. Бях натиснал спирачка за щастие, иначе щеше да ме хвърли върху пешеходците. Имах чувството, че ме разцепи, заключената жабка се отвори, музиката излетя, всичко в купето се разхвърча. Моята кола отзад беше помляна много сериозно. Audi-то е оказа танк, леко свит капак, нищо друго. Нито една лампа не му светна, нито един еърбег не мръдна. Не можех да повярвам. При този удар Милен най-вероятно, или му се е счупил врата, или мозъка му е заминал. Или и двете, плюс още неща. Дори не е разбрал милия.
Този пост е редактиран от Mega; 20-04-20 в 13:51.
След малко отивам да си регулирам подглавниците на седалките. Моите открай време стоят максимално смъкнати надолу, и както съм височък, ми опират точно във врата, т.е. никаква работа няма са свършат ако нещо стане.
До сега никога не се бях замислял за удар отзад, най ме е било страх да не ме нацелят челно, но ето, че и такива работи се случват.
Свързано с онази тема....https://www.faktualno.com/2020/04/ri...vvQfB8pNgjQ7NE
според мен няма ПОРЪЧКА, а просто самонадеяно дрогирано лайно.С над милион километра стаж(повечето в градски условия)имам 4 катастрофи.3 от тях спрял на ЧЕРВЕН СВЕТОФАР(удар отзад),а четвъртата след удар на колите отпред,пак спрял и пак ма метнаха изотдзадзе.наистина,когато не очакваш инстинктите и вниманието са притъпени.
Милен вероятно е бил без колан, а и възглавницата няма как да се задейства при спрял автомобил. Освен това не съм сигурен дали при съвременните боклуци start-stop системата не изключва и активните системи за сигурност, барабар с двг. При очакван удар отзад инструкторите учат да не се натиска спирачка, заради фаталните последстивия от камшичния удар.
Единственото спасение е рязък старт и избягване встрани. Но трябва да се следи и трафика зад теб, естествено.
Задтилките и коланите трябва да се регулират индивидуално и правилно. Иначе стават опасни!