Братчета, някакво много досадно животинче ми се е заселило на таваня. Дайте някаква идея, как да го изгоня оттам. Не искам да го моря хайванчето, та варианта "отрова" отпада.
Братчета, някакво много досадно животинче ми се е заселило на таваня. Дайте някаква идея, как да го изгоня оттам. Не искам да го моря хайванчето, та варианта "отрова" отпада.
Колега , явно има някаква причина за да избере точно твоя таван ! И все пак какъв е точно този звяр ? Катерица ? Имаш си домашен любимец , така че се отнасяй подобаващо към него за да нямаш ядове ! Като му омръзне обстоновката , предполагам че ще си отиде , все пак вече е пролет , живота е сред природата !
С газова граната или нещо от сорта,примерно вестници,напоени и изсъхнали с амониева селитра,а после запалени,правят идеална гадна димка...Сещам се и за друго,когато хамстера ми се навреше зад секцията и нямаше сила да го изкара оттам,едно пръсване с дезодорант в единия край го изкарваше като коркова тапа от другия. Явно силната миризма го дранеше много.Може и така да е със скункса,и нищо не ти пречи да изпръскаш един дезодорант на таванаОт по-скъпите де...
@civica Прекалено шумно е за катерица зверчето му със зверче.Предполагам, че е белка. Преди време имах, но им писна да ме тормозят и се изнесоха самички. Казвaйте, как да се спасявам от тази напаст, няма ли нещо с което да я изгоня - нафталин, бензин, напалм... Все има нещо, дето да не обича.
Напалм ! Перфектно , ако не ти трябва покрив !
С напалма е гарантирано...Мога да дойда да помагам после с изнасянето на останалата здрава покъщнина...
Защо не се обърнеш за инфо към някой ветеринар? Предполагам, че ще ти помогнат със знания.
Добра идеяПървоначално публикувано от stenly
Нямаме ли ветринари във форума? Хайде помагайте, не се ослушвайте! Имам чувството, че скункса ми пренарежда керемидите в момента.
![]()
Така и така си го хванал в крачка с керемидите,да беше го хванал да помогне и с градината нещо...
Две неща помагат - дим или силен звук, с преобладаващи ниски честоти (близки до вибрациите). Опитай с хеви метъл!Първоначално публикувано от Kasap
Тия животинки имат силно обоняние и много чувствителен слух.
Метъл + специални ефекти... ще бъде изпробвано. А vanko68, ако има някоя къртица, съм съгласен на бартер.
Има едни машинки, които се слагат в контакта и произвеждат ултразвук точно против такива домашни нелюбимци. Мисля, че гледах и в Метро нещо подобно, но сигурно има и на по-специализирани места. Една клиентка си беше сложила 2 такива и вършеха работа.
Kasap,чудя ти се...Ти си Терминатор,нали?Защо,тогава питаш обикновените хорица,а не действаш?Досега да си решил проблема и забравил,вместо това-тема.
Честно ако не го отровиш - няма спасение.
Димка или газова граната. Ако нямаш - купуваш си газов пищов и набор газови патрони .
За по евтино има пиратки гърмяши по 3-4 пъти , но си качи 1 железен варел на тавана и ги пускай в него . Като пуснеш 5-10 животинката няма да издържи на пукотевицата
Ей не е лесна и твоятаАз вчера сърдечен удар щях да получа като видях как златсития кокер стана сивкаво черен след като се завря в пепелта от стар огън и реши , че там е най-подходящото място за ровене . Стана сивкаво черен -ужасии