Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 34

Задачата на броя!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Задачата на броя!

Не си прав. Dpetrov, само в едно - не ползвам NERO и го нямам този проблем....

Задачата я давам аз... и не е майтап...(но нещата в задачата са много по-опростени отколкото е в действителност), затова се получават известни отклонения... както се вижда около 2GB спрямо твоите сметки

Не може да няма решение защото за по-голям период от време ще освободя харда... просто нищо няма да се тегли

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Задачата на броя!

АБЕ БРАТО!!!))Така кажи в самото начало!Аз си мислех че тва е неква задачка от занимателната аналитична алгребра[:D]...между другото се решава със диференсиално уравнение ,едно неизвестно и 4 аритмеритни прогресии

Теоретично е възможно решение разбира се;като се прибера довечера ше ти го дам

ПРАКТИЧЕСКИ обаче както е при теб всеки резултат би бил +- 30% сигурно,дори теоетически задачата губи смисъл поради причините споменати по горе

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Задачата на броя!

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">между другото се решава със диференсиално уравнение ,едно неизвестно и 4 аритмеритни прогресии

<div align="right">оргинално мнение на DPetrov</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Така ли [8D] само ми кажи как избягваш тройния интеграл, другото го мога и сам ...

5. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Задачата на броя!

да ви имам проблемите мом4ета ! а за тройният интеграл нямайте грижа дайте го насам ..))

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Задачата на броя!

Момчета,хайде да не си говориме глупости!направо ме разсмяхе[:D]Къде я видехте тая променлива граница от крайни нараствания та готорите за интеграл?та в задачата воубще няма нелинеен процес!!!КАМО ЛИ 3ен интеграл:АБСУРД!Въобще знаете ли какво е това интеграл?Мислех че все пак има някака доза сериозност тук....

Както и да е!:от всичко казано от мен до тук,при идеализация на времената за запис/триене и стендбай времето за запис теоретичното време би следвало да е<font color="red">324</font id="red"> часа

7. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Задачата на броя!

За интеграли и диференциални уравнения нямате проблеми само ми ги дайте .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2002

Задачата на броя!

WarLord, това е тема Направи-Си-Сам [:D]

10. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Задачата на броя!

DPetrov би трябвало да работи в някой изследователски институт в НАСА.

[edit] Не се шегувам.

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Задачата на броя!

Вижте НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ НЕПРАВИЛНО!!!!!

Аз досега говорих при случай идеализация на анализа,както е представен и от самия автор!

Ако някой от вас са имали в предвид действителността(КАКТО ПОДОЗИРАМ),то тогава използването на риманово интегрално уравнение е просто необхобимо поради простата причина наречена нелинейност на интернет връзйата на афтора на поста[:D]...все пак тези 100к не са 100к в реалното време а са примерно==-10%

Ако бъдат зададени тия нелинейности точно,то тогава отговора би могъл да се постигне по два начина:

-смятайки средната скорост на сваляне със безкрайно малко приближение,кратно разбира се на нарастъците(измененията) на скоростта на връзката:ше представлява лимес(границата) от н-тата парциална сума на сбора на нелинейностите,като в случая Н е равно на посочения(евентуално) в условието

-по лесен и по коректен начин би било естествено са се обобщи същата тази Н-та парциална съма,само че като сума от интегрално представените делти(отрязуци от време) за които връзката се е променяла:и тъй като в случая няма да се наложи да работим с приближение,резултата ше е адекватен

Разбира се би било възможно и друго решение,в интерес на истината доста полезен пост...и май най смисления който съм срещал скоро във форума[:D]...все пак друго е да се понапънеш малко под реално представена задача

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Задачата на броя!

Най интересното е че съм ходил на изпит, който съм вземал успешно преди около 10 години в тази област, която DPetrov намесва.

Висша математика [4-та част]

Плачевно е обаче, че като чета поста му, правя само бегли асоциации без въобще да ми става ясно какво иска да каже.

Плачевно за мен разбира се.

Предлагам Ви друга, далеч по малко сложна от математическа гледна точка задача, но също толкова интересна предполагам.

<center>СЛОЖНИТЕ ГЛАВОБЛЪСКАНИЦИ </center>

Сред тях най-често се срещат задачи, в които трябва да се намерят съответствията между елементите от различни множества. Със сигурност сте ги срещали. Задачата, която ви предлагам е известна като загадката на Айнщайн. За нея той е казвал, че 98% от хората не могат да я решат.

Опитайте. Може би сте сред останалите 2 %, които са в състояние да се справят с нея.

Има 5 къщи, всяка с различен цвят. В къщите живеят хора от различни националности. Те пият различни питиета, пушат различни видове цигари и отглеждат различни домашни животни. Домакините в тези къщи нямат еднакви животни, не пушат еднакви цигари и не пият едни и същи напитки.

Пита се кой от тях отглежда рибки, ако знаете, че:

1. Англичанинът живее в червената къща.

2. Шведът има куче.

3. Датчанинът пие чай.

4. Зелената къща се намира отляво на бялата.

5. Собственикът на зелената къща пие кафе.

6. Човекът, който пуши "Pall Mall" отглежда птички.

7. Собственикът на жълтата къща пуши "Dunhill".

8. Човекът, който живее в къщата, разположена в средата, пие мляко.

9. Hоpвежецът живее в първата къща.

10. Човекът, който пуши "Blend" живее в къщата, която се намира след къщата на любителя на котки.

11. Човекът, който отглежда коне живее в къщата, която се намира зад къщата на пушача на "Dunhill".

12. Собственикът, който пуши "Bluemaster" пие бира.

13. Hемецът пуши "Prince".

14. Къщата на ноpвежеца се намира до синята къща.

15. Съседът на пушача на "Blend" пие вода.

И така: Кой от петимата отглежда рибки?

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Задачата на броя!

Тази се решаваше много просто, като си нарисуваш къщичките... не ми се драска пак май ****** беше с рибките

.. PS. Е така няма да го видят нека се потят .. но пътя към истината минава през Excel

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Задачата на броя!

Не е верен отговора DK.

Мен не ме бърка, но може би ще развалиш удоволствието на тези, които искат сами да намерят отговора, ако им го кажеш.

Не е толкова проста задачата, подценяваш я.

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Задачата на броя!

Искате такива сложни галвоблъсканици? Добре, Ще има и от мене.

17. Тук е от
    Apr 2003

Задачата на броя!

Спомням си я тази задачка

Чел съм я преди доста години в едно списание, което спря да излиза преди десетина години - НТ за младежта

Имаше и други подобни, само че за една от тях нямаше решение, защото се получаваше противоречие в условието - ставаше въпрос за един къмпинг, разни коли, палатки с различен цвят, хората бяха от различни градове и тн

А иначе тази съм я решавал, но беше прекалено лесна...като започнеш да подреждаш информацията, всичко започва да излиза бързо...

Сега като се замисля, ми прилича на решаването на една загадка с "playfair" шифър - и там по подобен начин се подрежда, и започва малко по малко да се навръзват нещата

18. Member
    Тук е от
    Sep 2002

Задачата на броя!

Не мисля, че могат да я решат само 2%

Не казвам, че Айнщайн не е прав, но може би така е било преди години. Сега на мен ми отне около 40 минути да съставя алгоритъм и около 5, за да я реша, а съм доста скаран с математиката.

Един математик би трябвало да я смаже за няколко минутки!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. 2 БРОЯ PNY 670 GTX
    От thefather във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 21-10-13, 23:19
  2. продавам /RAM/PSU/VGA/2 броя MB
    От andi03 във форум Приключили продажби
    Отговори: 4
    Последно: 07-08-12, 15:13
  3. продавам DVD-RW 2 броя
    От qni във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 23-11-07, 11:57
  4. Купувам 2 броя....
    От Kefo във форум Продава
    Отговори: 6
    Последно: 07-02-06, 21:15
  5. 2 броя титри, help me
    От nniki във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 28-05-03, 12:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе