То не е толкова до математика, ами до аналитичност и да съставиш правилния алгоритъм ми се струва.
[8D]
То не е толкова до математика, ами до аналитичност и да съставиш правилния алгоритъм ми се струва.
[8D]
ако задачата се смята като се вземе в предвид нейната физична постановка, то точното време за теглене е 277,7777778 часа, закръглено да седмият знак след десеттичната запетая. Което ще рече - 11,57407407 денонощия. Ако на ден се тегли по 4 часа, то ще излезът 69,44444444 дни.
уточнения:
1. ако скороста ти е 100К/сек, не би трябвало да теглиш 200мегабайта за 23 минути, а за 33,33333333 - в период.
2. ако имаш свободно само 20 гигабайта пространство, то ще ти трябва добра записвачка, иначе няма къде да ги побереш, всичките 100 гигабайта.
А бе не зная каква ти е скоростта на гладане (в смесъл за 1 час кава информация изглеждаш в мегабайти), аз филми не съм гледал и това не го зная! Ако това го зная може да се направи съпоставка, между скоростта на гледане и скороста на теглене и тогава точно ще ти кажа колко дни ще теглиш. Когато сметнах скороста на теглене, я смятах като не обърнах внимание на това, че един мега е равен на 1024 К и го смятах, че е равен на 1000К. Айде Чао! - още веднъж ти благодаря за помоща относно защитите!