Резултати от 1 до 13 от общо 13

Не стреляйте по преводача, толкова може...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

(четиво за компютърджии)

Следващите бисери са сътворени от неизвестна нам преводаческа ръка.

Просветихме се ние, просветете се и вие !!!

Основното предимство на JavaScript е, че той може да стартира определени действия във взаимодействие с дадени събития и че може да върви по компютъра на клиента, като го ускорява.

(аз си мислих да правя овърклок, пък то му трябвало един JavaScript само)

За да създадете CD, трябва да инсталирате CD-R или CD-RW записващо устройство – recorder, (наричано също "toaster" – тостър, "пекарник" или "CD writer" – CD пишещо устройство), както и подходящ и съвместим софтуер на вашия компютър.

(аз си мислих че имам писачка, а то фурна)

Върху нея се нанася посредством електрогалваничен път метална (никел или сребро) отливка

(за това ли един циганин по цял ден стои пред нас и събира всички повредени записани дискове, които изхвърлям на боклука - носи ги за претопяване)

Описателни файлове (или информационни файлове), които съдържат структурата на представянето и продължителността (времето, необходимо дискът сам да се извърти), се генерират от мултимедийния редактор (например, Director) в края на процеса на проектиране.

(ша са извърти ли или не туй е въпроса)

Обработката на документ означава да се събере цялата си информация в един файл (или документ).

(ашколсун)

Структурата на документите се създава стъпка по стъпка:

1. Отворете нов документ.

2. Идете в меню File и изберете New.

3. Отваря се прозорец Document

(след това идете на м…….. съвет на редактора - с.р.)

Тя може да илюстрира целесъобразността и възпримчивостта на потребителския интерфейс и да укаже проблемните зони и програмните "бръмбари" - bugs (пречки).

Ядрото на това предложение е бусът за дистрибутивни обекти CORBA (Common Object Request Broker Architecture). Този бус осигурява основните механизми за комуникация между дистрибутивните и хетерогенните обекти.

Windows' Sockets - "гнезда" на Windows (Winsock) позволява на приложения, базирани на Windows, да получат достъп до услугите на мрежата чрез многобройни протоколи за пренос като TCP/IP, IPX/SPX и Apple Talk;

DNS (сървър с име на област - Domain Name Server) се използва ежедневно за електронна поща, трансфер на файлове и дистанционни връзки.

Въпрос: По кои платформи върви Exchange Server?

Отговор: Exchange Server върви по сървъра Windows NT

(което е тръгнало да върви, върви)

Informix Dynamic Server представлява многожилна обектно-ориентирана машина за база данни, която се намира на различни платформи Unix и NT.

търсене на съответни текстуални документи в базата (-ите) данни;

търсене на съответни нетекстуални документи (графика, различни видове карти, снимки и аудио-визуална информация);

Хипертекстуална сцена ????

(тука се е изФройдил на метеното!)

Приложенията на Java също така са по-ясни от съответните приложения на С и С++, тъй като системата за управление на времето "run-time" на Java управлява цялата памет.

(ясно е че те са виновни за градушките)

Освен възможността за самостоятелни ("stand-alone") програми, дистрибутират се също "ябълчици" - applets, изпращани от сървърите на Мрежата към браузърите с вградени интрепретатори за Java. "Ябълчиците" представляват Java програми, свързани с конкретно събитие. Една "ябълчица" изчаква едно събитие или серия от събития, такива като натискане на клавиш (показалецът на мишката е предвижен върху видимата зона на "ябълчицата") или щракване с мишката, като след това се изпълнява съответното действие със средствата за решаване на събитието.

"Ябълчиците" в граничната зона - cutting edge на Интернет представляват обекти, изпълнявани от един внедрен в браузъра "зареждач на класове" - class loader. Този "зареждач на класове" въвежда нова група характеристики на Java, свързани със сигурността. Той позволява безопасно да се дистрибутират "ябълчици" и - още по-конкретно - те безопасно да бъдат използвани на нашите компютри. Всъщност "зареждачът на класове" за "ябълчиците" пропуска всички байт-кодове през едно проверяващо устройство, преди да разреши изпълнението им. С други думи, "зареждачът на "ябълчиците" нито приема като даденост, че кодът е произведен от легитимен и надежден компилатор, нито че кодът впоследствие е бил манипулиран от хакери. Той проверява за "препълване с купове" - stack overflow, както и за недостиг - underflow, за невалиден регистров достъп - invalid register accesses, за параметри на функции и за конвертиране на данни.

Java се свързва с HTML и с Мрежата посредством специален HTML tag - "етикет", наречен APPLET, който позволява на специалистите, разработващи програми да включат специални Java програми ("ябълчици") в страниците на Мрежата. Тези "ябълчици" са в основата си софтуерни програми (разгеле сети се), които се зареждат (автоматично, като част от наблюдението на страницата от Мрежата) от браузъра на потребителя и се изпълняват. След като е възможно да се осигури графично въвеждане и получаване през "ябълчицата" на страницата, Java по този начин отваря прозорци към по-богати нива на интерактивност в Мрежата.

Без всякаква мрежова трансмисия, една HTML страница с внедрен JavaScript може да интерпретира въведения текст и да предупреди потребителя със съобщение в диалогов режим, ако въведеният текст е невалиден. JavaScript може също да бъде използван за изпълнение на някое действие (като просвирване на аудио файл, изпълнение на "ябълчица" или комуникация с plug-in - контакт) като реакция на отваряне на страница или излизане от нея от потребителя.

(електрификация + комуникации = сега вече сте във властта на Свети Петър)

"Огнената стена" може да се окаже по-нескъпоструваща, отколкото марките по защитата на индивидуалните машини.

(а така-а-а, ето нещо по-малко-по-сложно)

Поверителността е важен проблем при всеки възел на Мрежата. Чрез използване на "огнена страна" възлите на Мрежата могат да блокират достъпа откъм услуги като "палец" - finger и Domain Name Service (DNS).

Най-често хората използват "палеца" за получаване на информация за индивидуални потребители - от рода на това имат ли поща или кога е бил последният път, когато са ползвали потребителското име. "Палецът" обаче може да бъде използван и за получаване на информация за цялата система.

(пазете си палците от потребителите, много ги търсят)

"Пълномощието" - proxy е програма, която взема данни от друга програма и я интерпретира и филтрира.

Тази структура позволява на "пълномощията" ефективно да кашират документи, заявени от няколко клиенти.

(това не е правописна грешка)

WOSA дефинира пласт за екстрахиране за достъп до хетерогенни изчислителни ресурси. Това включва три категории услуги: обикновено приложение, комуникации и вертикален пазар.

(а, сега! Екстрахирахме ли ви достъпчето най-сетне)

Open Database Connectivity - откирта възможност за свързване на база данни (ODC) осигурява приложения, базирани на Windows, с "безшевен" достъп до хетерогенни системи от база данни, в това число и сървъра SQL

(какъв ли ще е пък шевния достъп)

Messaging Aplication Program Interface - приложна програма за интерфейс за съобщения (MAPI) осигурява базирани на Windows приложения с възможности за комуникиране с мултипощенски (multiple mail services е оригинала) услуги, в това число и Microsoft Exchange;

Open Database Connectivity - откирта възможност за свързване на база данни (ODBC) представлява интерфейс на Microsoft за достъп до данни в хетерогенна среда на обективни (relational) и необективни (non-relational) системи за управление на данни.

ODBC формулира стандартна SQL граматика, след което определен за продавач драйвър (a vendor-specific driver) я превежда на родния си SQL, използван в специфичен DBMS.

(добре по не че драйвъра не е станал на шофьор)

OLE позволява на едно контейнерно приложение да активира внедрения обект, без да показва отделен прозорец на приложението. Класическият пример за това се осъществява, когато един внедрен Excel се отваря в документ на Word.

(внедрен в контейнер е есенцията на горния параграф, добавя

шпионско-боклукчийски привкус на четивото)

Въпрос: Кои са разликите в характеристиките на DCOM и CORBA?

Отговор: Най-важната разлика между технологиите DCOM и CORBA е тази, че DCOM върви по технологията Microsoft, а CORBA по други платформи.

(всичко върви както е казал поета)

Domain Name Service (DNS) - служба за наименования на областите

Интернет върви по TCP/IP и затова Unix е вероятно най-добрата операционна система за Интернет.

За да се осъществи свързване с по-високи скорости или за да се упражнява контрол над връзката, е необходим посветен маршрутизатор - dedicated router, от рода на тези, произвеждани от Cisco Systems.

(и посветен приватизатор – разбирай собственик на маршрутизатор)

Система за дублиране и каширане (cache) осигурява надеждност и подобрява изпълнението.

Въпрос: Каква е основната разлика между Unix и Windows NT?

Отговор: Най-важната разлика е, че Unix е за мултипотребители, a NT не.

(най-добре е борците да дойдат, както се казва)

Информация за Harvest: Настоящата версия на Harvest се намира само на Unix OS.

(както се казва “скоро и по нашите кина”)

Информация за Netscape Compass Sеrver: намира се на всички платформи

(по лесно се намира значи)

За разлика от повечето услуги на Unix, PERL не ограничава произволно данните; повторяемостта е неограничена, а hash tables - "масите за преработка", използвани от асоциативните списъци - "associative arrays" се разрастват според нуждите, за да предотвратят дефектно изпълнение.

За разлика от С, списъците (arrays) на Java са истински обекти, Java низите са първокласни обекти, за разлика от списъците от знаци при С. Всички променливи при Java са типови, като няма указващ тип.

(Откраднато нейде от нета. бел. преписвача)

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Xa-xa

Оле докато го прочетаа ми изтекоха очите...

бтв. давай другия път на 3-4 части ) Да е нещо като сериaл )

4. Member
    Тук е от
    Jan 2002

хехех, браво на пичовете. трябва да събираш още такива интересни нещица и да издадеш книга. много пари ще направиш

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

6. Member
    Тук е от
    Apr 2003

[:D][:D][:D] аз не сам от разбира4ите тук оба4е 6том и аз изкренно се посмях........... направо нещата за са оплакване [][][]

7. Member
    Тук е от
    Jun 2003

Предложението за книгата е хубаво.Жалкото е ,че има толко прости и компютърно-неграмотни хора!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

Е, тва не е истина[:D][:D][:D]

Eddie, направо ме преби! И имам предложение: що не се направи темата за бисерите постоянна, да постваме всички в нея и за Коледа примерно Setcom да пусне една книжчица - според мен ще се харчи като топъл хляб. Аз лично искрено се забавлявах. Добре е също да се посочва и източникът (издание, сайт, форум - не автор, че ще му скапем реномето, а той наистина ни забавлява). А който може - да прави и кратки коментари, ако не може - Eddie ще ги добавя[:D]

P.S. Аз тук имам един учебник за ВУЗ - леле, кви неща пише в него...

P.P.S. "Не стреляйте по преводача" май става за заглавие, а?

10. 3Di
    3Di е офлайн
    Member Аватара на 3Di
    Тук е от
    Dec 2001

е т`ва е!!!

направо трудно е да повярва човек, че има такова нещо...

ама така, де! добре, че някой се постарал..време беше и аз да се поограмотя малко[:D]...в какви заблуди съм живяла досега...

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Eddie, направо ме преби! И имам предложение: що не се направи темата за бисерите постоянна, да постваме всички в нея и за Коледа примерно Setcom да пусне една книжчица - според мен ще се харчи като топъл хляб. <div align="right">оргинално мнение на Raid</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ха-ха SetCom.BG да не е книгоиздател! Обърни се към SoftPress []

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Eddie, направо ме преби! И имам предложение: що не се направи темата за бисерите постоянна, да постваме всички в нея и за Коледа примерно Setcom да пусне една книжчица - според мен ще се харчи като топъл хляб. <div align="right">оргинално мнение на Raid</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ха-ха SetCom.BG да не е книгоиздател! Обърни се към SoftPress []

<div align="right">оргинално мнение на The_UFO</div id="right">

[] "книгоиздател" - малий..., ма хич не звучи страшно[]

И няма как да се обърна към SoftPress, щото сигурно 50% от цитатите ще бъдат от техни некадърни преводи [:D]

Както и да е де... Лошо няма - ще се забавляваме само ние в тоя форум. Само пишете[]

13. Bri
    Bri е офлайн

Тук е от
    Jul 2003

Когато човек умре е задълго.

Когато е глупав е завинаги!

Китайска поговорка

14.  

15. Тук е от
    Sep 2003

Еми така си е

16. Тук е от
    Oct 2003

Лошото е че бисери има не само по преводите на комп. литература ами най-вече и по преводите на DivX филми[!][!][!]. Откакто гледам такива филми толкова простотии съм видял че лошо ми става[!][!][!].

P.S. Колко неграмотност има по тоя свят ...[][][]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Толкова ли е зле GE50va
    От divi4 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 28-12-11, 13:01
  2. преводача на хром не работи
    От vtdy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 13-07-11, 08:38
  3. Hitachi RAS/RAC-14EH1 - на отопление толкова ли може?
    От ivailo1975 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 15
    Последно: 09-02-10, 09:37
  4. P3 защо е толкова скъп
    От MAKAPOB във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 14
    Последно: 19-12-03, 15:59
  5. Туй видео дърве ли е или не чак толкова хм ????
    От Светъл във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 4
    Последно: 11-12-03, 15:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе