Отговор: Чат с изкуствен интелект
Хе-хе,
Пробвах този изкуствен интелект с логическата задача за камерата.
След поредица от уточнения, той даде същия отговор - между 90 и 110.
(ще сложа скрийншот по-късно)
Но преди уточненията даваше доста първосигнални и разнопосочни отговори.
Ще го пробвам довечера или утре със същата задача и ще се разбере дали има самообучение.
... не мога да повярвам, че ми е толкова интересно да си говоря с този ... ъъъъъ .... с този криейчър.
Единствено сервилността му ми идва малко в повече. Но пък дава доста детаили и аргументи защо отговора му е такъв.
дъщеря ми ми го показа и вчера си направих регистрация и се позабавлявах, на въпроса 'Къде зимуват раците?' ми отговори: (тук и по-надолу цитирам буквално)
"Раците са вид птици, които зимуват в различни части на света, в зависимост от вида раци, което е реч за. Някои раци се намират в Европа, Азия и Северна Африка, и зимуват в тези райони. Други раци се намират в Северна Америка и зимуват в югозападните части на САЩ и Мексико. Някои раци се намират в Южна Америка и зимуват в южните части на Аржентина."
след което аз му казах: 'Но раците на се птици а ракообразни...' и той ме заби:
"Съжалявам, но тази информация е неправилна. Раците са птици от семейство рациеви, които се характеризират с големи, широки крила и дълги, масивни крака. Те са характерни със силна гравирана кленова кора и прекрасен окрас. Ракообразните са животни от различни царства, които не са птици и не се съдържат в семейството на рациевите."
:punk:
разбира се при разговор на английски разговора е много по-пълноценен.
и всъщност системата се разработва от Илън Мъск....
Нещо го скапаха на БГ, беше по-добре
1 Прикачен файл(ове)
А това е скриншота от задачата за камерата.
Не знам (не си спомням) дали по време на регистрацията се съгласих да не правя такива разгласявания и дали с тоя скрийншот не нарушавам правилата.
Ако "ДА", то ще е еднократно. (ПП. ... все пак това си е и реклама за машинката, така че авторите ще ми простят)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40158&stc=1
Нищо не помни.
С което интереса ми приключва ... поне за момента
Ако познае кога ще имаме ново правителство, ще го призная.
Цитат:
Първоначално публикувано от
sclera_bg
дъщеря ми ми го показа и вчера си направих регистрация и се позабавлявах, на въпроса 'Къде зимуват раците?' ми отговори: (тук и по-надолу цитирам буквално)
"Раците са вид птици, които зимуват в различни части на света, в зависимост от вида раци, което е реч за. Някои раци се намират в Европа, Азия и Северна Африка, и зимуват в тези райони. Други раци се намират в Северна Америка и зимуват в югозападните части на САЩ и Мексико. Някои раци се намират в Южна Америка и зимуват в южните части на Аржентина."
след което аз му казах: 'Но раците на се птици а ракообразни...' и той ме заби:
"Съжалявам, но тази информация е неправилна. Раците са птици от семейство рациеви, които се характеризират с големи, широки крила и дълги, масивни крака. Те са характерни със силна гравирана кленова кора и прекрасен окрас. Ракообразните са животни от различни царства, които не са птици и не се съдържат в семейството на рациевите."
:punk:
разбира се при разговор на английски разговора е много по-пълноценен.
и всъщност системата се разработва от Илън Мъск....
Задай му същия въпрос в единствено число да видим какво ще ти отговори.
Цитат:
Lupus
Задай му същия въпрос в единствено число да видим какво ще ти отговори.
Некъв ужас, некъв АТ:
Ракът зимува най-често в по-тъмните и сухите части на територията си. Той може да зимува в подземни нори, в породните си яйца, в обвивките на растения, в различни укрити помещения, като гаражи, подвали, и т.н. Някои видове ракове също така могат да изнервят хлебарки и други подобни укрити места, където могат да прекарат зимата безпокойно.
Цитат:
sclera_bg
Некъв ужас, некъв АТ:
Ракът зимува най-често в по-тъмните и сухите части на територията си. Той може да зимува в подземни нори, в породните си яйца, в обвивките на растения, в различни укрити помещения, като гаражи, подвали, и т.н. Някои видове ракове също така могат да изнервят хлебарки и други подобни укрити места, където могат да прекарат зимата безпокойно.
Това е толкова изкуствен интелект, колкото аз съм трамвай! Това е предъвкване на огромна база знания, събиране на подходящите по някакъв алгоритъм и сглобяване на изречения от подходящите, без да се държи сметка за тяхната точна релевантност към смисъла на въпроса. Задавайте му въпроси, отговора на които изисква поне минимум абстрактна мисъл и ще го побъркате.
Например следната задача: "Намирам се на Северния полюс. Повреди ми се навигацията и нямам никакви ориентири в каква посока да тръгна, за да стигна до най-близкото населено място.. Моля за помощ!"
Когато попитах: Има ли връзка между компанията OpenAI и Майкрософт? ми отговори:
"Да, OpenAI и Майкрософт имат връзка. Майкрософт е один от спонсорите на OpenAI и работи с компанията, за да развие технологии в сферата на изкуствения интелект. Също така, Майкрософт и OpenAI сътрудничат в разработването на проекти, свързани с използването на големи машинни обучителни модели за различни приложения, като превеждане на езици, създаване на синтезиран глас и т.н"
А когато попитах: С кои други компании има връзка OpenAI? ми отговори:
"OpenAI е обединение от компании и индивидуални спонсори, които спонсорират и подкрепят изследванията и разработките на компанията. Някои от спонсорите на OpenAI са:
- Майкрософт
- Самсунг
- Ибм
- Калифорнийският технологичен университет
- Калпак инвестиции
- Брайън Симпкин
- Илон Маск
- Петър Тиль
- Кристофер Рокфелер
- Марк Цукерберг
Това са само някои от спонсорите на OpenAI. Компанията също така работи с други организации и индивидуали в света на изкуствения интелект и технологиите, като партньори или съвместни разработчици на проекти.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Lupus
Това е толкова изкуствен интелект, колкото аз съм трамвай! Това е предъвкване на огромна база знания, събиране на подходящите по някакъв алгоритъм и сглобяване на изречения от подходящите, без да се държи сметка за тяхната точна релевантност към смисъла на въпроса. Задавайте му въпроси, отговора на които изисква поне минимум абстрактна мисъл и ще го побъркате.
Например следната задача: "Намирам се на Северния полюс. Повреди ми се навигацията и нямам никакви ориентири в каква посока да тръгна, за да стигна до най-близкото населено място.. Моля за помощ!"
Ей това ми отговори:
Цитат:
Северният полюс е мястото, където северното направление се събира с земната ос, така че всяко направление от там е южно. Така че, ако искате да стигнете до най-близкото населено място, трябва да тръгнете южно. Обаче, без навигационни уреди или други ориентири, е трудно да се ориентирате конкретно къде е южното направление. Ако имате телефон с GPS, може да опитате да го използвате, за да ви покаже направлението, в което трябва да тръгнете. Ако не имате такъв уред, е най-добре да опитате да намерите някаква защита от елементите и да очаквате помощ. В случай че сте в наеман туристически снауър или в някакъв друг организиран туристически пътуване, трябва да се свържете с туроператора или туристическата
При повторение:
Цитат:
Обикновено на Северния полюс има само едно населено място, т.е. Полюсната база. Тази база се намира на най-северната част на Земята и е дом за няколко стотинки хора, които работят там и живеят за определен период от време.
Ако се намирате на Северния полюс и се чувствате загубени, то най-лесното решение е да се обърнете към любимия си навигатор или карта и да откриете къде се намира Полюсната база. Там ще можете да получите помощ и насоки за как да се върнете назад в цивилизацията. Все пак, ако имате достатъчно време и средства, можете да се върнете назад към цивилизацията чрез авиация. Надявам се, че съвета ми ще бъде полезен за вас.
- - - - - - - - - -
А на въпрос: Намирам се на дъното на Марианската падина . Помощ?
Цитат:
Марианската падина е огромно глубоко уцелване в Земната кора, което се намира в тихоокеанския регион на Марианските острови. Тази падина е най-големият и най-глубокият уцелване на Земята, като е дълбочината й достига до около 11 000 метра. Ако се намирате на дъното на тази падина, то се намирате в едно от най-опасните и непристойни за живеене места на Земята.
Ако се намирате на дъното на Марианската падина и търсите помощ, то най-лесното решение е да се обърнете към комуникационните си средства, ако имате такива. Трябва да се свържете с някоя организация, която може да ви помогне с решаването на проблема ви. В случай че нямате как да се свържете с никой, трябва да се стараете да се организирате и да намерите начин
Дет се вика "сговорна дружина планина повдига" :BigGrin.
Лошо няма - да работят съвместно.
Я да си признае оня, който твърдеше, че много скоро професии като шофьори ще бъдат заменени от изкуствен интелект., че да не търся назад. Мале мила, какъв трафик ще настане.
Разбира от код, гледах - пише скрипт на Python, дебъгна, намери и поправи грешка в data layer.
Обещаващо, може да има реално приложение в някои задачки.
Относно това че не може да помни - мой много-много-много близък роднина, каза, че според него сегашните разговори ще бъдат "монтирани" в следващата му версия, т.е. няма да останат в нищото, а ще бъдат част от фундамента на следващия, който ще анализира сегашните разговори.
... А тоя мой роднина е доста светнат - в момента във водещ университет прави докторантура на близка до AI тема ... , а преди това се занимаваше с автономни решения и автономно поведение при стадо дронове.