Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 20

Проблем с цвете

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Проблем с цвете

Ама не се смейте сега де

Имам си едни цвете, което натеория би требвало да цъвти през зимата. Води се какрус. Казва се коледар4е. Ама откакто го имам - 3 години ве4е - веднъж не е цъфнало []

Ако някой си има и го е накарал да цъфне да каже как моля.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Проблем с цвете

[] Ами аз разбирам много малко, жената знае повече, тя гледа цветя и чете книжки... Ще я питам тези дни но мога да ти кажа две три неща от обща култура: Първо, осигури му достатъчно светлина, по възможност естествен източник, но не директна слънчева... Пази го от пряка близост с парно или печка, щом е кактус е добре да е на сухо ама не и на горещо - идеална температура - до 20 градуса; вземи му някое течно торче или му обогати почвата по някакъв начин; кактусите са по принцип с плитки корени, но прецени все пак има ли възможност да му е тясно в саксията; мисля даже че за цъфтящите е необходимо присаждане поне веднъж годишно но не знам кога.... и не на последно място не прекалявай с поливането: кактусите май се поливат само веднъж, най - много 2 пъти месечно, но обилно. Щом е цъфтящо може преди времето на цъфтежа малко да учестиш поливането.

Можеш ли повече да конкретизираш вида му ???? Хубаво е да питаш и там, откъдето си го взел за повече информация.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Проблем с цвете

nniki судено но му е на цветето затова на цъфти ! у дима има такова жсяка коледа някой път по рано друг пат малко по късно цъфти но изка топло и да се полива !!!![:D]

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Проблем с цвете

Вече идвам с компетентното мнение. Значи залагам 99% на вярността на тези твърдения. Нещата които ти казах, са верни донякъде. Доколкото разбрах, цветето обаче не е кактус, а кактусовидно - месести листа с восъчно покритие, плочести и верижно подредени. Ако е това значи слушай : температурите са верни : около 20 градуса, не повече от 23-25 и не по - малко от 15. Предполагам, че едва ли му е студено у вас. Тори се веднъж месечно. Полива се винаги, когато му засъхне почвата - не е кактус и не е нужно да се полива твърде обилно. Присажда се веднъж годишно след периода на цъфтене. Преди цъфтене поливането се увеличава малко. Най важното : след като бъде присадено веднъж и му намериш място с умерена естествена светлина НИКОГА НЕДЕЙ ДА ГО МЕСТИШ ИЛИ ВЪРТИШ ПОНЕ ДОКАТО НЕ ЦЪФНЕ. Този вид цвете е много придирчиво именно към светлината. Вероятно тази година си го изтървал и няма да цъфне, успех за следващата. Пиши ако имаш и други интересни цветя, жената се интересува. Това цвете е издържливо, но за да цъфне изисква много специфични и най - вече последователни грижи.

6. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Проблем с цвете

Предавам се...[:I]

D3BEPP обра всички точки по цветарство. Аз няма да се меся, за да не влошим нещата

Имам си пет цветенца у нас. Две от тях уморих, едното всеки ден му се моля да живне, а останалите са ми трилистници (с по 6 листа) [^]

...шега няма, но определено цветята мен не ме обичат [V]

7. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Проблем с цвете

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Вече идвам с компетентното мнение. Значи залагам 99% на вярността на тези твърдения. Нещата които ти казах, са верни донякъде. Доколкото разбрах, цветето обаче не е кактус, а кактусовидно - месести листа с восъчно покритие, плочести и верижно подредени. Ако е това значи слушай : температурите са верни : около 20 градуса, не повече от 23-25 и не по - малко от 15. Предполагам, че едва ли му е студено у вас. Тори се веднъж месечно. Полива се винаги, когато му засъхне почвата - не е кактус и не е нужно да се полива твърде обилно. Присажда се веднъж годишно след периода на цъфтене. Преди цъфтене поливането се увеличава малко. Най важното : след като бъде присадено веднъж и му намериш място с умерена естествена светлина НИКОГА НЕДЕЙ ДА ГО МЕСТИШ ИЛИ ВЪРТИШ ПОНЕ ДОКАТО НЕ ЦЪФНЕ. Този вид цвете е много придирчиво именно към светлината. Вероятно тази година си го изтървал и няма да цъфне, успех за следващата. Пиши ако имаш и други интересни цветя, жената се интересува. Това цвете е издържливо, но за да цъфне изисква много специфични и най - вече последователни грижи.

<div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*15/01/2004*:* 1630</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

[Wow!][Yeah!][Wow!][Yeah!][Wow!][Yeah!]

значи да ви кажа и аз нещо

преди време имах кактуси МНОГО - над 40 вида

и един го бях взел цъфнал

3 години тоз цвят не падна

накрая след големи сметки по разни формули се оказа че това е сухо цвете, залепено за пръчка, забучена в мъника / кактуса /

та извода е - не вярвай на продавачите че всички цъфтят [}]

и една бележка към мъжете готвачи / нали за цветари стана дума преди малко ... /

като пържите картофи не слагайте капака ! ентересно нещо се получава, но не става да се яде [8D][B)]

8.  

9. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003

Проблем с цвете

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Бях си посадил мниналата година трева в един бидон.Светих му , топлих го , спецялна почва му сложих , с кафе поливах а колко пари за торове дадах( и семената си бях купил ) даже и ми мухляса ъгъла дето го бях турнал (приличаше на дърво).

И накрая резил пълен , много слаба работа[:I]

ПС. Може и да сме силно радиоактивни[8D]

<div align="right">Originally posted by kafka - 15/01/2004 : 18:04:46</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Мойто пък си беше много добре, ама загина младо.И след това го погребах със заслужилите почести[:P][Yeah!]

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Проблем с цвете

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ама не се смейте сега де

Имам си едни цвете, което натеория би требвало да цъвти през зимата. Води се какрус. Казва се коледар4е. Ама откакто го имам - 3 години ве4е - веднъж не е цъфнало []

Ако някой си има и го е накарал да цъфне да каже как моля.

<div align="right">Originally posted by nniki*-*15/01/2004*:* 14:23:50</div id="right">

Nniki, аз това цвете го знам под името Коледна звезда и е едно от любимите ми - имам си 2 в къщи...1 вече уморих миналата зима. Адски капризни са за гледане и много лесно умират. Най-малката смяна на светлина или преполиване може да е фатално за него. в едно списание имаше статия как се отглежда и ми се видя, че по-цял ден трябва да му правя по нещо, за да цъфне на Коледа. Много е важно това, което цъфти да се отреже на около 5 сантиметра след като почне да прецъфтява (почват да капят листенцата).

Успех за другата коледа[:D]

11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Проблем с цвете

D3ВEРР - гепих си цветето от биоги4ескиа факултет на СУ, когато имах лекции там. [:D] - ще погледна в БГ енциклопедиата ако има нау4но име.

Sunny - коледната звезда цъвти по коледа - има тъмно 4ервени големи цветове. А Коледар4ето е друго - то е с едни малки листа, растат лист в лист (свършва единия, по4ва друг) и накрая понякога пораства нежна розова фунийка. Ама аз такава фунийка никога не съм имал.

Има4е да кажа нещо за кактусите - ако не ги поливате и грам през зимата напролет ще цъфнат. Вярно е, не се бъзикам.

Много съм благодарен за отговорите

Наиситина

1) А сега друго - как да разкарам мравки от цвета на восъ4ето?

2) Дървото на живота цъвти ли? (имам го от мъни4ко, стана по4ти 50 см. и нищо)

12. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003

Проблем с цвете

Та за цветето искам да кажа, че и аз имам такова и ми цъвти два пъти годишно - Веднъж по коледа и веднъж в средата на февроари.За съжаление тази година го скапах защото го сложих близо до парното и топлия въздух му **а майката.Поливам го два пъти седмично и попринцип трябва да му се подменя тора/пръстта по-често.[8D]

13. Тук е от
    Dec 2003

Проблем с цвете

За готварството:

Ми аз пържа само във фритюрник - професионален от тия дето събират по 4-5 порции и имат две кофи

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Проблем с цвете

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">За готварството:

Ми аз пържа само във фритюрник - професионален от тия дето събират по 4-5 порции и имат две кофи

<div align="right">Originally posted by A--Viper*-*16/01/2004*:* 12:23:43</div id="right">

след тоз провал и аз почвам така[:D]

един въпрос за цветенцата[]

относно... забравих му името, май `бонзай` се казваше, бе онова супер малко и красиво дърво в саксия - ша си взимам такова ама да си сверя часовника първо - много ли грижи изисква? ако някой има такова нека каже впечатления []

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001

Проблем с цвете

Аз имам наръ4ник, ама бнонзай нямам. Ми много май - да го кастриш, да го поливаш, да му сменяш по4вата и мъха (ако има мъх де) То главно пише как да се прават аранжировки и как сам да си направиш от мъни4ко дърво взето от естествената му среда.

DZBEPP - ето какви цветя имам:

4 китайски рози - 4ервена, тъмно ре4вена, розова, жълто-оранжева.

4 теменужки - лилава, розова, бяла, тъмно лилава.

восъ4е

дърво на живота

коледар4е

Алое

имах и столетник, ама умря.

Имах и 2 дето незнам как се казват, страшно капризни към водата, трqба да се поливат през ден два, лятто - всеки ден, едното беше розово, дръгото 4ервено, и те умряха и няма как да си ги развъдя пак.

Имам и 2 бегонии - стандартна гигантска

ако си харесаш нещо - кажи [] .

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Проблем с цвете

Уфф.. Няколко дена нямах интернет. Ами те са за жената човеко, нея ще питам, тя доста е работила с цветя и е чела за тях, даже по едно време ме беше навила да правим заедно цветарски магазин, та и аз се бях поинтересувал криво - ляво.... Не знае изключително много за цветята, но които ги познава, ги познава. От твоите цветя мисля, че веднага би се заинтересувала от дървото на живота, щото разглеждаше по разни панаири ама не съм сигурен, че то може да се присажда... Инак изключително интересно ще й е да хвърли един поглед на наръчника ти за цветарство - най голямата й слабост е било винаги аранжирането ... Латинското име на рода на твойто цвете(има разновидности) е rhipsalidopsis май. Успех в търсенето, би трябвало да има доста инфо за него, то е разпространено декоративно растение )))

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Проблем с цвете

Аз пък имам палма - Dracaena - и всяка година уж ще й режа върха, защото вече стана много висока... но все не смея, за да не я разваля и търся информация... и докато намеря, минава пролетта [:D] Ако някой има опит, може да сподели - как се реже (косо или хоризонтално), на колко листа, по кое време и т.н. Благодаря предварително!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе