Има, има! Има го и тва. Пък и кой си забравил някъде крака, кой си изпуснал зъбите на паважа, на кой ухото му го няма и не мое да се сети къде последно го е държал, на кой коляното му минало откъм прасеца, кой го разкрасили вещерите с приятна синя разцветка, на кой посекли дядо му с брадва и оставили неговите отпечатъци... Ужас. Обаче си струва - както са казали поетите - "преди да пропадна, поне за миг да полетя". Опитайте. Все пак като пропаднете в хиперпространството, материята се видоизменя! Питайте Айнщайн и скоростта на светлината(между другото Айнщайн е грешал, щото като подкараш тая амгия, светлината бавно остава зад теб и накрая съвсем изчезва, т.е. по - бърз си от нея!!!!)! Всяка магия почива на определена сфера на познанието! Няма нищо ново под слънцето!!!!
Обаче аз изтървах най важното в тази тема, брат ми! Я кажи някоя бяла Windows магия, дет кат я направя и Windows-ът ми никга да не сбъгва!!!! Ако има такава, ще имам много да те черпя.
Бъзкайте се, хора, бъскайте се, ще си говорим при следващото новолуние
ДЯВОЛ:
Образът на дявлоа се представя още в най - ранните периоди на христианството.
Тогава оба4е той не е със своя зловеш вариант. Дяволът се представя като карсив бледолик бладей, понякога 4исто гол, който съблазнява млади девствени, моми4ета, съвъкуплява се с тях и след което те загубват расъдака си.
По - късно, през 10 в. запо4нали да го представят като 4ерен полу4овек, полукозел, а през 11 му добавили крила и опашка.
В някои страни, през 10в дяволът е представян като 4ерен котарак, с който вещиците се снушавали на своите сборища.
Дяволутн е предств=а==ая=вян като безплътна сянка, като силует, като зака4улен 4овек без лиже, който дава на вещиците, след като танцъват с него по някакъв маги4еки предмет - вода за разболяване на допитък, птъ4ки за летене...
Хайде стига засега, скоро ще има и за демоните, и за вещиците, и за ритуалите ...
предварително се извинявам, 4е това по - долу е на от4асти на латиница
"1027г. По земята настъпи попстушителен глад. времето стана толкова лишо, 4е не се намери кога да се сее, а и по земата настъпиха наводнения. 3 години имаше наводнение и не можеше да се вземе нищо. Най - добрите земи даваха 1:6. Този би4 запо4на от изток, опустоши Гърция и достигна до англия. Ако някой имаше някаква храна можеше да поиска най - висока зена за нея и щеше да я полу4и. Когато птиците и животните свършиха, запо4наха да се похапват леш и други боклуци, както и растения и корени. Но, о ужас, хората запо4нах да иадат себеси. Пътник нападнат биваше насред пътя си, убован от своите нападатели, разарязван на късове и пе4ен. Други път, когато с еприбираха в дома след дълиг път, бяха прибирани от домакините на дома уж от добри 4увства, и биваха душени през нощта и изяждани. Drugi puk pokazvaha na dete iajce ili plod i kato gi primamvaha nastrani gi ubivaha. 4oveshkoto meso se prodavashe na pazara kato vsiako drugo. Eddnuj hvanaha ednogo kojto prodavashe 4oveshko, osudiha go na smurt i go obesiha, no ne movaha da go smuknat ot besilkata i da go pogrebat, zashtoto naroda zahvana da go iade oshte tam. "
Нема бъзик бре, Ники Знайш, и за цветя си говорихме с тебе, и за линукс ) Та сега верно ти казвам, ако има такава магия, че компа никога да не се сбагясва и Уина да си е на мястото, имаш един длъжник, пък аз не забравям ко съм казал.... Тея магии, дет ми ги редят хората отгоре, са низшо ниво и са много персонализирани - за различни герои. Аз искам нещо универсално. Нещо наистина магическо. Само тая магия - Форумус Сеткомус е наистина силна, обаче понякога не стига.
Crossblade, във твоя случай бяла магия е може би като ти се белне харда без нито едно файлче да го цапа, без примеси от сини или зелени екрани[:D][:D][:D]
А,да !!! И ми кажете как да направя тъй, че на иконката на NOrton в Tray - а да му се появяват периодично роги и евентуално часовникът на Windows-а да показва постоянно 6,66 часа. Щото знаете ко са Symantec и Microsoft - мръсни демонични корпорации!!!!
P.S. Кои книжки четеш??? Аз много се кефя на апокрифна литература и на диаболизма въобще.......
Направо от извора 4ета - това са истори4ески извори от епохата, има оба4е една интересна книжка - руска е, преведена е на български - казва се Инквизицията, и обхваша периода от Галилий до Русо като описва някой от най - големите процеси, свързани с институцията.
Друга интересна книжка е "По следите на престъпенията". Тя е главно криминална, за разследване на криминални слу4ай, но има нитересни неща, свързани с древен егиет, анти4ността и средновеновието.
А за книжките за линукс - намерих статии на бг, ще ги ъплоадна в събота.
Бе аз "Инквизицията" съм я чел... Вътре пишеше за кръстоносния поход срещу щетингските ли беше селяни, за Жана Д'арк, за Ян Хус и Йероним Пражки, за процеса срещу тамплиерите, за реформацията, за конквистата, за Томас Торквемада и Игнатий Лойола ама такива гяволи дето описваш май никъде не видях....... Имаш ли други източници ? (предпочитам исторически, за предпочитане автори от епохата или близко време).
А за линукса - тея дни ще слагам ,може би 2 - единият на отделни дялове, другият на virtual pc. Пиши ми лично, ако можеш. когато ги качиш, ще ти бъда много благодарен....
[:D] Пък за линукс сега чакам някой да ми напише как да си разпозная дяловете на харда под Suse 9... Инак всичко е наред, освен че не ми тръгна вградения саунд и нямам драйвър за видеокартата и си карам без 3D [:D]