Microwave (Микровълнови фурни)
Някой да препоръча микровълнова с добро съотношение цена/качество.
Какви са екстрите на микровълновите, какво всъщност да търся?
Предистория:
Изгоря ми микровълновата Samsung с дигитални клавиши, всичко си й работи каточе ли, но като натисна старт не тръгва, иначе мога да си ръчкам из менюто.
От експлозив ли ги правят тези микровълнови не знам, но моята постоянно си гърми, трещи, дими. Така внимателно я ползвам, а тя явно си е харесала разходката до сервиза и категорично отказва да остане в изправно състояние...
избягвай да купуваш поради тази причина: Безизвестни и Южнокорейски марки, довери се на японците и на германците, те няма да е подведът
Ivo80, поне 8 години си имам вкъщи едно DAEWOO, но е копувано от Австрия [;)]. заложи на испитани марки, но не се хвърляй на най-скъпото. Германските машини са веднъж. Макар че, и те са правени в Китай или Корея.
Наскоро бях изправен пред същия въпрос, като ivo80 и мой роднина, който преподава "Битови уреди" един техникум и ми се струва много запознат, ми каза, че "магнетрона" (генератора на микровълните) за повечето марки бил един и същ (в смисъл произведен от един и същ производител - да го наречем монополист) с малки разлики в мощността. Всичко останало - корпус, таймер, вентилатори, грил и глезотии от типа на UV лампи не е съществено за основното предназначение на фурната - "правенето" на микровълни.
И ми препоръча да взема модел с възможно <font color="orange">по-голяма мощност и по-малко екстри</font id="orange"> - без грил, механичен таймер и пр. Послушах го и взех най-простия и даже миналогодишен модел на LG (защото съм АБСОЛЮТНО съгласен с мнението на glarus) за 139 лв. и поне засега съм много доволен.
Ще те посъветвам да си купиш базов модел немска марка. Имам предвид без ексти като грил, дигитално табло, всякакво копчемца и джунджурии. Колкото е по-опростена - толкова по-дълго ще ти служи. Имам в къщи един Samsung на 6 години (нищо електронно няма по него, само с таймер и да нагласиш градусите с врътка) - никога не съм имала никакъв проблем.
От 7 години съм с "Moulinex Optimo" 900W полезна мощност, 1850W - консумирана. Екстри няма, освен цифровия таймер и часовника. (това не го броя за екстра, защото механичния таймер е много неточен - имам предвид точност до 5сек.). Не знам какво производсво е, но си я купих от Италия[:)]. Нямам забележки по работата и.
sclera_bg каза то4ни и верни неща ! съвет : всеми си фурна с възможно най малко електроника това е съществено ! мн е важно и за какво ще я използваш, само за претопляне или и за готвене!
ако е за претопляне не е необходимо да е с голям обем и да има фул екстри ! ако е за готвене грила е задължителен /за мене/ и поне да е 23-25 литра -това зависи колко сте у дома, добре е също да е с керами4но покритие ако ще се използва пулноценно и редовно !
аз ползвам от година и полвина ЕЛИТ да ВИ кажа желязна е ! 900 вата вълни + 500вата грил-кварцов ! механи4ен таймер! неръждавейка ! 210лв струваше преди година 25литра ! използваме я за ВСИ4КО и ПОСТОЯННО работи на 200% :) жена ми се е специализирала да готви на нея мн неща например : гюве4ета, кюфтета по ориенталски, ориз,мусака, боб, леща, супи, спагети, пе4ено пиле задължително в плик става мн вкусно и т.н...........! това се сещам за момента! но за всяко едно ястие трабва да се опитва ! добре е преди да си вземш фурна да си купиш някоя книжка и да про4етеш за преимуществата и недостатаците на разли4ните видове както и рецептите за готвене, ако ще я използваш за това ! ние така направихме !
това сесещам за набързо, ако нещо друго те интересува питай !
Най-желязната микровълнова която съм виждал е ЗИЛ (Завод Имени Ленина) Ползва се ако не се лъжа от 94-та, може и от преди това. До сега не се е чупила.
//офф
Защо в по-старите микровълнови не може да се слагат метални предмети, а в по-новите може?
//офф
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">//офф
Защо в по-старите микровълнови не може да се слагат метални предмети, а в по-новите може?
//офф
<div align="right">Originally posted by breiii - 08/04/2004 : 08:02:30</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
<font color="blue">--- offtopic ---</font id="blue">
Новите стават и за защита на мултимедийни CDs.
Само че има точен алгоритъм на работа. Който се интересува да пита DK.
[:D]
<font color="blue">--- offtopic ---</font id="blue">
купичка с вода и цд-то вътре?
Много забавно нещо: родителите ми имат един Thompson, от първите внесени в БГ през 1986 г. и бачка, макар и от 9 години да му е изгоряла лампата, която осветява вътрешността по време на процеса, а аз си купих един Samsung, момент да отскоча до кухнята... Така: CE108KF, който има всичко, ама всичко, разбирайте го буквално, за което се сетите, огромно вътрешно простронство (бутилка Coca-Cola от 2 л. се върти легнала вътре без да закача) и мога от 15 месеца да го използвам най-често за влагомер... Повиши ли се влажността на въздуха, поне това е моята теория, клавишите и отказват. Работи безотказно между юли и октомври. Май да имаш MW и да не знаеш, в кой момент можеш да я ползваш и в кой не, е по неприятно от това да нямаш... Има си и трик: ако оставя вратата отворена, крушката вътре свети и за по продължителни периоди явно нагрява контактите вътре (крушката се намира точно зад таблото за управление) и така микровълновата след известно време проработва... обаче само да си стоплиш един чай вътре и да се забавиш с отварянето на вратата с 10-ина сек. - Сбогом, Гергино! Много напредничав уред: долавя и най-малките колебания във влажността на въздуха...
Мръсницата (моля за извинение!) се скапа 6 месеца след като и свърши двугодишната гаранция, а струваше колкото една хубава пералня...
За съвременното общество май тези 30 месеца, в които микровълновата ми работеше безупречно, са достатъчни. После излизат нови модели и т.н. За България обаче, това не е приемливо и за това се присъединявам към гласовете за "нещо ново, произведено в Германия".
Абе мани ги тия работи аз микровълновите ги мразя!!!
Имам разбира се но нищо не си слагам в нея освен вода и храната на кучето Купи си нормална фурна харчи повече ток ама !!!!
Тя и моята печка беше на около 8 години и съм сигурен, че може да се оправи ама тия в сервиза нямали части за толкова стар модел. Дочух нещо за някакви нови технологии в микровълновите фурни и затова пуснах темата, никой нищо не е споменал за нов метод на печене. Тия с грила освен да си правя пиле на грил за какво друго мога да ги ползвам? някакви смесени режими на печене има ли?
king_pin, ако не можеш да подобриш тишината по-добре си мълчи!!!