Re:Кой уред на ток е най-евтин след климатика?
vanko68 надявам се че несъм вкарал някой специални думички и ти гарантирам че ако везираш моите котли с това че ще свършат утре, фабриката ми е достатъчно голяма за да се изненадам с количества можеш да ме пробваш с някоя голяма поръчка например по 3-4 котела на ден даже и за събота и неделя ако ми направиш такива обороти като с климатиците и можеш да правиш по два монтажа на ден ще изкарваш средно по 800 на ден гарантирам ти .
Надявам се да не се сърдиш но поканата ми е официална само ми кажи в кой град си за да те обевя за дистрибутор ако искаш де .
Поздрави
Ц.Църовски
Г-н Църовски,за какво бяха тези теоретични приказки след като не знаете ,че климатик и термопомпа е едно и също нещо...?Какво означава това че термопомпата е в пъти по икономична от климатика...?
-цитат- /моето мнение по темата е,че термопомпата е в пъти по икономична от климатика въпреки че показателите им особенно на въздух вода са почти същите ./
Надявам се и аз да не съм ви обидил,но да говориме за няколко процента предимство на електродните котли в сравнение с нормалните е скучно и ефекта е почти никакъв.Да не влизаме в подробности че загубите от нагревател потопен във вода не са 8-10 %.
с уважение: Р.Кръстанов - от една друга фирма която не сглобява котли...
Уважаеми г-н Църовски,
След това дълго теоретично встъпление, очаквах, че ще има поне един том доклад по моя въпрос и тъй като имам 10 години техническо образование, все в машинни специалности, като за начало прескочих теорията за да се съсредоточа на съществения отговор на моя скромен, практичен и с нищо неангажиращ въпрос, но за изненада не видях и едно изречение в отговор, а само оправдания за късия к... Счетох, че въпроса ми не е разбран, затова го повтарям:
"С какво точно електродния котел е по-добър от котелът с нагревател?". Въпросът беше провокиран от това, че препоръчахте електроден котел, като икономичен. Не държа на дълъг отговор с още по-дълги теоретични встъпления, дори напротив - устройва ме къс, но конкретен отговор. Дори ме устройва отговор от типа "Препоръчвам електроден котел, защото произвеждам такива", но все пак бих желал като човек с опит в областта да направите една съпоставка на двата вида котли, с плюсове и минуси, за да ги обсъдим и да се убедим и ние. Ако бъда убеден теоретически (ама не с цитати на законите на термодинамиката, а с формули) или пък по някакъв начин практически, обещавам че аз също ще се кандидатирам за дистрибуция. Успех в начинанието! :)
Лазаре,аз казах ли ти,че сега ще ни обяснят "компетентно" с "няколко специални думички" ? Даже и не са няколко, а бая повече. Само дето нищо не разбрахме...То не че има нещо за разбиране де...
А пък аз мога да кажа откъде докъде е копи-пейстнато и кое е написал сам.
Дааа то си личи :)
Там където свършат печатните грешки.
Аз между другото след толкова отклонения все пак не разбрах кой е най ефтиния начин за отопление след климатика.
Както и да е интересна тема се е получила.
:) :) :) еврика наистина открихме топлата вода разбира се че съм ви копирал инфото и то от интернет от там където можете и вие да я намерите .Аз незнам как да отговоря каква е разликата между климатика и термопомпата но и немисля ако бяхте погледнали малко0 повече в интернет може сега да не се стига до обеснения колко е бяло бялото лазаре ти наистина влизал ли си сайта на фирмата и ако неси влез там съм обеснил всичко и немисля в момента да го повтарям заради копи пеиста :). С две думи при електродния котел няма пренос на топлина от нагревател към флуид и има по-голямо КПД заради по-малките загуби ,при липса на мощност се подменя само електрода а не целия котел , и не на последно място ако системата остане без флоЙд "на сухо" котела неработи въпреки подаденото напрежение и то без да има нужда от допълнителни датчици практически минимум 30 години експлоатация с минимална поддръжка , Не си спомням да съм карал някой да си купува от мойте котли освен vanko68 аи при тези темпове на монтажи при него невиждам коя фирма не би искала такива хора до себе си. А за термопомпата и климатика смятам наистина да замълча щом нямат разлика хуибаво така да бъде ,но ако все пак някой иска да не си прави къщата на коледна елха с външни тела на климатици препоръчвам термопомпа и естествено хибридна система.
Лека и спорна седмица :
Ц.Църовски
П.С . rkk не се обиждам но говорим за кое по добро а не с колко елктродния котел може да има 2% по голямо КПД от тези с нагреватели но е по голямо
mumun сори за грешките но аз несъм учил българистика моето образование е ,Дървообработване,Индустриален Менинджмънт, в момента завършвам и специалист по ВЕИ
"при електродния котел няма пренос на топлина от нагревател към флуид и има по-голямо КПД заради по-малките загуби"
Смятам,че капиталната ти грешка е точно тук. Ще ни разясниш ли къде отиват тогава загубите при обикновените нагреватели. И ето ти един бонус за размисъл - какво представлява калориметъра?
vanko68 ама ти сериозно ли ми пишеш това или се бъзикаш
Ванко мисля да приключа с тези безмислени разговори искам само да ти споделя нещо ако позволиш .В един дуг форум един твой тип или вид човек беше написал че е направил електроден котел за 50 лева и срещу 50лв и едно кафе щял да направи на който иска аз му предложих да започва веднага работа при мен ако ми докара такава калкулация истината е следната да вкараш някъкъв продукт в България или още по лошо да започнеш да го произвеждаш са необходими много пари и нерви например на мен управленията ми се правят в МЕИ така до тук добре а имаш ли представа колко струва един продукт докато излезе на пазара в БГ и тук неговоря за гаражна изработка. Преди да започна производство бях представител на Галан и още немога да си отговоря какво прави моята фирма още на техния сайт.Аз не споря че климатика не е добра инвестиция също не споря че термопомпата е климатик с хидро модул "казано по народному" но ако ти можеш да реализираш отопление на една къща с общи енергиини загуби възлизащи на 62КВ с електроден котел 25 КВ и средно месечен разход 500- 700лв за ток значе можем да продължим да обсъждаме а ако нещо имаш съмнения моля заповядай и ще те заведа да погледнеш "системата е хибридна но електродния котел е основен" .А ако все пак си решил да ме светкаш пак ,заповядай аз съм 120 кг 39 годишен пич и щете черпя Трянса сливова .За мен монтажа на климатици представлява толкова голям интерес колкото монтажа ма вентилаторни печки :) "който като цяло няма кой знаекаква разлика с излючение на две споики и една вакум помпа .Гледам в други форуми си правил някакви експерименти с климатици но можеш да погледнеш например ерато имат т.помпи готови с гаранция тестове ит.н. за 2000лв иначе в БГ всеки хладилен техник може да си направи т.помпа и правят ито доста народ но опита който имам и аз и мои колеги които все пак сме от 15 - 20 години в бранша гаражните не работят дълго време а ако ти направиш и узакониш такъв продукт аз бих ти станал клиент и ако съм доволен с радост бих ти помогнал да развиеш дистрибуторска мрежа до колкото мога . Но ако са от типа на твоето изказване че си направил 5000 климатика за 5 години по добре не ми се обаждаи и по живо по здраво .
С най-дори пожелания
Ц.Църовски
П.С. Нямам нужда от бонуси за тази цел има лаборатиории в които производителя си плаща а от там му дават експертиза и.т.н .....
Вероятно трябва да отговоря, но се чудя дали не е по-добре да замълча. То ясно, че по акъл не мога да те стигна г-н Ц.Църовски, ама поне по килограми се старая :-memnon
Е,аз съм само 70. Но и за мен е видно,че по акъл или по-скоро по способност за писане на дълги безсмислени постове,не мога да се меря с уважаемия г-н Църовски.
П.П- когато посмееш да дадеш 6 години гаранция за твоите котли барабар с вътрешната инсталация,колкото аз давам за гаражните си изпълнения,тогава ми се обади да ти стана дистрибутор...
Гаранцията на моите котли е 10 години а на електрониката 3 все пак погледнете сайта ако искате всеки е добър и умен в областа която му е интересна при мен е отоплението
А там където не ти достига акъл си плащаш на по умни от теб ...
Хайде поуспокой топката....
Lupus
Лазре браво голям човек малки работи неможе да прави :) наздраве за деня на строителя честито на всички колеги
Ей, ама много дълга стана тази тема, а за всички е ясно - след климатика, най-йофтина излиза Мидеята. :))