Зравейте,
Трябва да купя за спално помещение от 16 кв.м и нормална височина, с хубава дограма, но без топлоизолация и без споделено отопляване от съседи.
Спрях се на конвектори Адакс.В магазина ми препоръчват 1500W Glamox.Аз си мислех за 2000W.
Сега въпроса ми е, 2000 ли ми трябват за моите условия.Другия въпрос ми е относно Нео серията, повече ни харесва и на дължина ми пасва по-добре, а дори е малко по-евтина.
В магазина твърдят, че Гламокс 2000 ще е по-ефективен от Нео 2000, защото е по-дълъг и влиза повече въздух.Как ще коментирате това.
По отношение на монтажа и захранването, възможно ли е ползването на разклонител?
Моля за идеи и мнения.
Благодаря Ви.
П.П Аз се спрях на конвектор и изпуснах момента в който можех да купя скъп климатик, поради топлинните ми загуби и фактът, че помешението се ползва единствено между 22.00 и 08.00ч.Та си мислех да пускаме конвектора към 21.00ч и да го програмираме да спира към 06.00ч.В магазина обаче ме убеждават да работи по цял на 5 градуса по-ниско от исканата температура вечерта.Какво е Вашето мнение?Така ли си ползвате конвекторите?