Отговор: Kонвектор Silvercrest - вентилатора не се изключва при достигане на зададената температура?
marqn, този Diplomat който си мислиш да вземеш не знам колко ще те отопли! Имах "удоволствието" да се "топля" с подобен екземпляр/2000W/, само че на Tesy/еднакви за мен/, около час и половина и какво да ти кажа? И преди и след пускането му не усетих разлика в стаята! И за час и половина не изключи изобщо, а и вероятно нямаше да изключи никога! Това се случи на външна температура около 7-8 градуса! Моят съвет - за около 180-200лв. си вземи наистина качествен конвектор, който реално ще те топли! Вимакс Клима ООД, Конвектор Airelec Basic 2000W, Airelec серия Basic и Конвектори - Конвектори Airelec - Airelec серия Basic,
Отговор: Kонвектор Silvercrest - вентилатора не се изключва при достигане на зададената температура?
Пак ти обръщам внимание - само с електронен терморегулатор!
Това "щракане" на механичния термостат в нощната тишина е много дразнещо. Аз се събуждам при всяко вкл./изкл. на термостата на един маслен радиатор.
Даваш 2 бона за климатик ,а ти се свидят 200лв за качествен конвектор?
Иначе за да съм по темата дипломата е пълен боклук ,язък за икономията на дайсейкая в другата стая,ако е на първа степен (1kw)не се усеща че работи ще мръдне температурата с 1-2градуса ,на втора степен ще топли но е 2kw,след време вентилатора става шумен и дразни.Имам го същият ,аналог на теси.
От по евтините български,добре топли Tesy Mc201 който е лъчист ,платков радиатор.Само че термостата му е механичен и е кофти.Ако му се сложи външен електронен от ebay за 15-20 лв,смятам е много добър аналог на лъчист аплимо,струващ 350 лв.
Не разбрах защо конвектора трябва да има вентилатор. Изглежда в тази стая има голям проблем с отоплението.
Аз даже си мисля, че ако има вентилатор, това всъщност не е конвектор, а просто вентилаторна печка. Колкото до избора на конвектор, от една година съм с Airelec Tactic и съм доволен. Сега май е около 250лв. С електронен термостат е. Взех му и крачета за 20лв., но не го държа под прозореца. Стопля бързо и изключва често.
Здравейте,искам да попитам, 4 градуса хистерезис,можели да се промени.
Благодаря ви, че сте още активни по темата, което ме накара да поразмисля. Стаята, която ще отоплявам е малка 9,5 кв.м и идеята ми беше да взема нещо по-евтино на първо време да видя как ще се температурите , защото още не живея в жилището ве още. В нея само ще спя и ще го пускам вечер и през нощта . Та позамисих се - този Дипломат е 70 лв, а сега разгледах този конвектор Вимакс Клима ООД, Конвектор Airelec Tactic 1000W, Airelec серия Tactic и Конвектори - Конвектори Airelec - Airelec серия Tactic . Той е 204 лв, не е толкова по-скъп, а и ми харесва , че е малък , само 40 см широк. 1 KW ,мисля е достатъчно. Ако може и на крачета да се монтира е идеално. За тези пари има ли други варианти или да не размишлявам вече още?:)
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
juvefen
Аз даже си мисля, че ако има вентилатор, това всъщност не е конвектор, а просто вентилаторна печка. Колкото до избора на конвектор, от една година съм с Airelec Tactic и съм доволен. Сега май е около 250лв. С електронен термостат е. Взех му и крачета за 20лв., но не го държа под прозореца. Стопля бързо и изключва често.
А при включване и изключване чува ли се шум?
Не си написал обема на помещението, изложение, изолация, външни стени, големина на прозорците и т.н. Това са много важни неща при орзамеряване на отоплителните тела.
Adax имат приложение за изчисляване на необходимата отоплителна мощност за техните продукти. За Airelec не съм намерил. Най-общо площта на помещението умножаваш по 110 и получаваш във Watts = 1045W. T.e. си на границата и ти е необходима минимална мощност от 1250W.
Аз бих си купил 1500W Tactic, за да се презастраховам. На същото място този модел е 228лв., а 2000W - 229.
Две зими отоплявах вечер същата квадратура с 2000W Tactic. Помещението бе кухня + антре, а спалнята имаше Osaka. Под и над апартамента не живееше никой, 2 външни стени с чупка на кухнята, 1 - към банята. За 5 минути стопляше до 20 градуса на 5-та степен при 12-14 преди да се включи.
Цитат:
Gena_bs
Не си написал обема на помещението, изложение, изолация, външни стени, големина на прозорците и т.н. Това са много важни неща при орзамеряване на отоплителните тела.
Adax имат приложение за изчисляване на необходимата отоплителна мощност за техните продукти. За Airelec не съм намерил. Най-общо площта на помещението умножаваш по 110 и получаваш във Watts = 1045W. T.e. си на границата и ти е необходима минимална мощност от 1250W.
Аз бих си купил 1500W Tactic, за да се презастраховам. На същото място този модел е 228лв., а 2000W - 229.
Две зими отоплявах вечер същата квадратура с 2000W Tactic. Помещението бе кухня + антре, а спалнята имаше Osaka. Под и над апартамента не живееше никой, 2 външни стени с чупка на кухнята, 1 - към банята. За 5 минути стопляше до 20 градуса на 5-та степен при 12-14 преди да се включи.
Извинявам се , че не съм написал подробности за помещението, но това е така , защото в началото темата беше само за лидълския конвектор...:) Иначе помещението е 24 куб. м., югоизточно, тухла , обаче южната стена е бетон, ново строителство, мисля , че външната изолацията е 5см.
Казваш, "на 5-степен". Аз мислех, че въпросните конвектори работят винаги на пълна мощност? Значи ли това , че твоят конвектор работи на последната степен на 2000 W , но на по-ниските степени работи на по-малка? Ако е така това променя нещата и разбира се , че ще си взема по-мощен от необходимото. Най-малкото, ако се наложи да го- ползвам и в друго помещение някой път. Доколото знам адаксите работят винаги на пълна мощност и реших , е и тези са така , а може да съм се объркал нещо...
Всички от споменатите в темата качествени конвектори работят на пълната си мощност, докто достигнат зададената температура!
Включително и Tesy. 5-та степен (от 0 до 9) е положението на термостата. То, според конкретните условия на помещението и външната температура, съответства на определена зададена температура в стаята.
В "Зора" предлагат израелски Timberk INSTALL MASTER, които имат поне две степени - 1000 / 2000W. Но гаранцията е 24месеца само!
В ***** се предлагат с 12м пълна и 36м за електрониката, което е също малко, според мен.
За другите модели и марки не съм запознат и не мога да дам информация.
Аз си харесах едни конвектори Electrolux, които имат филтри антилергични, но се предлагат само за страните от ОНД.
Цитат:
marqn
А при включване и изключване чува ли се шум?
Не. Може да се чува леко цъкване, ако е напълно тихо в стаята. То зависи и от слуха на човек. Аз лично почти не го забелязвам. А вечер, понеже не обичам да спя на топло, го намалявам на 2-3 степен и почти не включва. Обикновено го държа на 4-5, което при мен се равнява на 20-22 градуса. Вече зависи от предпочитанията за температура. Колегата Gena_bs ти е обяснил по-подробно. Хубаво е да имаш по-голяма мощност, за да стопля по-бързо, особено като е по-студено навън, а така и изключва по-често.
Наскоро научих, че се предлагат и конвектори Tedan "Made in Germany" и 9 години гаранция.
Чичко Google обаче не открива нищо за такава фирма или поне при мен не излиза.
Някой да знае нещо повече за тази марка?
Имат и модели с "акумулираща плоча" вътре, което ме заинтригува Обаче никъде не пише от какъв материал е тя.
На снимката се вижда бледокафява на цвят, но не мога да определя на око височината й.
Силно ме озадачи теглото на уреда от 10кг, което си е малко. Освен, ако не е някаква грешка.
Airelec Tactic 2000W и подобните по външни размери обикновени конвектори са 6,8кг.
Като се има предвид, че нагревателите на Tedan ги пишат стоманени, нещо не мога да си обясня такова тегло.
Един съфорумец питаше за бойлери с тази "марка" и бях открил нещо в I-net и бях решил ,че са българо - сръбски и че са някаква лепенка като Diplomat. Та след 9 години я камилата, я камиларя. По-добре до се разчита на доказаните играчи във бранша.
Цитат:
emil vasilev
Един съфорумец питаше за бойлери с тази "марка" и бях открил нещо в I-net и бях решил ,че са българо - сръбски и че са някаква лепенка като Diplomat. Та след 9 години я камилата, я камиларя. По-добре до се разчита на доказаните играчи във бранша.
По скоро българо - китайски :confused: , според jobs.bg фирмата е регистрирана с предмет на дейност - Архитектура и строителство, Търговия, Услуги