Дилема с отопление на 1 стая
Колеги,майка ми остана сама в голяма къща,досега се отопляваше на дърва,но предвид възрастта и искам да променим това.Стаята е с 2 външни стени ,около 20 кв.м,първи етаж .Зимата при нас става и до -25,Търговищки регион.Дилемата е климатик или конвектор.Бюджета макс 1000 лв.С конвектор тока за месец би бил около 80 лв,с клима 2-ра употреба 30,40.Моля за съвети,предложения и мнения.
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Отговор: Дилема с отопление на 1 стая
Не е лесен казуса, предвид бюджета и местонахождението. На твое място бих разцъкал из "продавалниците" за някоя еропейска машина К2У.
Надявам се някой да предложи машина,имам човек да го постави.
Акумулиращите печки не са много модерни, но за стари хора вършат много хубава работа
А в пари?
Нова не знам дали има, но втора употреба може да се намери без пари в продавалниците
Не ме разбра,имам на тавана 2,но по сметки с новата нощтна тарифа гоним 200 лв.Допълвам че стаята е пълна,няма стени за стенен котвектор,камо ли за акумулаторна печка.Ps lazar,навремето купих от теб помпа ,виж в личните дали можеш да ми пратиш схема за свързване?
Е как така с конвектор 80лв на дневна тарифа, а с акумулираща печка на нощна тарифа - 200лв. Този път наистина не те разбрах:)
Приеха ли го това с увеличението на нощната тарифа?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Lazar
Е как така с конвектор 80лв на дневна тарифа, а с акумулираща печка на нощна тарифа - 200лв. Този път наистина не те разбрах:)
Грубо казано,но вече почти няма да има разлика м/у дневна и нощна,а акумулиращата е 7 кв,конвектора 2.Няма да е 200,но около 150.Ковектора е тестван,над 80 не е качвал.Друг е въпроса че в стаята няма място за акумулираща.....
Не зная но каквото се е чуло,все е станало.
Не ми се спори за елементарни неща, вземи си припомни разликата между мощност и енергия. Двата уреда ще изгорят еднакво количество енергия при еднакви условия, друг е въпроса, ако нямаш място или пък ако изравняват двете тарифи, в което не ми се вярва.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Lazar
Не ми се спори за елементарни неща, вземи си припомни разликата между мощност и енергия. Двата уреда ще изгорят еднакво количество енергия при еднакви условия, друг е въпроса, ако нямаш място или пък ако изравняват двете тарифи, в което не ми се вярва.
Двата уреда не могат да бъдат ползвани по един и същи начин.
Определено, акумулиращата печка ще изгори повече ток.
А комфорта при конвектора ще бъде по-голям.
Това е ясно.Предложения за стоящ конвектор?
Да де, по различен начин се ползват - единия на дневна, другия на нощна тарифа, това е целта. За комфорта съм съм съгласен, защото с конвектора получаваш колкото ти трябва и когато ти трябва, а с акумулиращата е по-трудно, но пък ползва евтина нощна енергия. Защо да изгори повече?