Отговор: Конвектор за баня
Цитат:
Първоначално публикувано от
SH777
ON/OFF при нужда. Гледам сега и някакъв конвектор Адакс 600 вата, който е на добра цена, макар, че по-скоро търсим комфорт...
Ако с лира ще е по-добре - ще бъде лира. Ако Адакса е по-добре - ще е Адакс. Утре искам да го поръчам.
Според мен си купи една духалка с цени от 30 лв. и не се занимавай с лири-мири-конвектори, ако искаш да ти е топло.
Сега, ако смяташ там да си сушиш кърпите, това е друга тема.:)
В нашата баня (3м2), зимно време използваме духалка, като къпим малкия.За секунди става жега, чак се изпотявам.Кеф ти на 1 (1000 вата), кеф ти на 2 (2000 вата.)....
https://www.technopolis.bg/bg/Klimat...ki/c/P11120501
Палев, жена ми прилага същата тактика и ефекта е на лице на 5-тата минута.
Има духалки за стена с термостат и закачалки за сушене на кърпи.
Примерно: HL-243VB W (tesy.bg)
На мен не ми е комфортно в банята, когато има движение на въздуха.
Аз не бих рискувал с обикновена печка-духалка в банята.
Някога като студенти ползвахме печки с реотани до вратата на банята, но те бяха затворени.
А с тези решетки на духалките ...
Идеята е да пуснеш духалката да затопли и после влизаш да се къпеш, а не да работи докато се къпеш.
Мисля, че идеята е да се къпеш достатъчно време при нормална температура.
Аз, примерно, не желая да провеждам процедури по закаляване на тялото. :BigGrin
Както вече писах, тази пиеса съм я играл многократно като студент.
За 5 минути няма как да се затоплят стените.
Пък ако има поне една дама в апартамента / къщата особено - стой та гледай!
Извинявам се, че не писах вчера, но се наложи да пътувам.
По темата - не е вариант да се вкарва духалка и да се вади след това. Уредът трябва да е закрепен за стената, има си съответния извод за захранване. Началаната е около 17-18 градуса. Помещението е вътрешно, все пак зимата е студено и дискомфортно. Не знам ако е лира, колко ток би консумирала, за да работи постоянно, а не On/Off?
Искам да бъде дълготрайно решение, а не нещо, което след година-две ще е пожълтяло, ръждясало, неработещо и т.н. Затова гледам по-скъпи варианти от духалка. Марките Теси, Елдом и прочее такива, в които всичко е със съмнително качество, включително и връзките, не са ми любими и също поради тази причина, гледам нещо друго, което се надявам да е доказано и надеждно.
В тази връзка продуктите на Airelec са доказани от години на пазара, производството е във Франция и имат 7 годишна гаранция. Тяхна лира нямам, но имам 4 конвектора, като някои от тях вече са на почти 10 години и работят перфектно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
SH777
Извинявам се, че не писах вчера, но се наложи да пътувам.
По темата - не е вариант да се вкарва духалка и да се вади след това. Уредът трябва да е закрепен за стената, има си съответния извод за захранване. Началаната е около 17-18 градуса. Помещението е вътрешно, все пак зимата е студено и дискомфортно. Не знам ако е лира, колко ток би консумирала, за да работи постоянно, а не On/Off?
Искам да бъде дълготрайно решение, а не нещо, което след година-две ще е пожълтяло, ръждясало, неработещо и т.н. Затова гледам по-скъпи варианти от духалка. Марките Теси, Елдом и прочее такива, в които всичко е със съмнително качество, включително и връзките, не са ми любими и също поради тази причина, гледам нещо друго, което се надявам да е доказано и надеждно.
На теб ти трябва уред, който бързо да затопля въздуха, което означава уред с принудителна конвекция, компромис е с пасивна и лирата е на последно място.
Има вентилаторни конвектори за баня, които са влагозащитени и ако не ги поливаш докато се къпеш няма да има проблеми.
Пък и какъв е проблема да го смениш след 5г.(като изтече гаранцията) и се счупи.
Гаранцията преди 2 години беше 10.
Аз, обаче, имам вече два повредени контролера на Tactic ET20 (2000W) и приключих конкретно с тази марка на Muller Group.
Колко са френски, не се наемам да напиша.
Още повече, че са ги "прекръстили" вече:
The brand Airelec becomes intuis
Примерно другите "французи" Atlantic са египтяни или мамалиги според артикула.
Няма как да не попада нито капка, а проблемът със смяната е, че не ми се занимава, след като има по-читав вариант. Да кажем, че новия уред /най-малкото/ може да е с различна схема на крепежа и да раздупча втори път стените на нова баня, някак не е ок за мен.
Тедан Лорен 500В ще се справи ли със задачата и колко би консумирала лирата, ако работи постоянно. Не искам да има вентилатор, защото е неприятно.
Praktis предлагат и модел Noor на Tedan, който не зная дали е по-добър от другия Лорен или не...
Консумацията е строго индивидуална за условията.
Качи някаква снимка поне на мястото за монтаж.
Според това, къде се намира, на каква височина и разстояние си го предвидил от източниците на вода, взимай решението.
Достатъчно се написа по въпроса и не виждам с какво повече може да ти се помогне дистанционно по казуса.
Стена висока 2.70 и широка 1.90, диагонално на душа. Снимка в момента не мога да кача.
Така и не разбрах дали е по-добре конвектор или лира, общо взето това ми е чуденката.
Лира, че може да си топлиш хавлията докато се къпеш и/или после да я сушиш.
Колко вата? 500? Банята е 4 квадрата, да кажем... И между Tedan и Atlantic?!
500-600 стигат, но няма да я стопля за 2 мин като духалка за баня. Важното е да има терморегулатор/термостат, ще и хванеш колко по-рано да я пускаш.
Вариант Б - оставяш я на 20С (примерно) постоянно, и малко преди къпане се вдига на 25С.
Аз така бих я ползвал. Чак толкова много ток няма да изгори в 4 квадрата, а и отдадената топлина все пак се добавя в жилището…:wink: