Кварцовите печки са малко архаични.Новото е инфра червени отоплители, които може да се сложат на тавана, но са по-скъпи и изискват допълнителни ремонтни дейности. Или по-евтиният вариант е духалка за стена, която може да се върже с умно реле и сензор за температура и влажност. Така се получава максимален комфорт на ниска цена.
друг е въпроса колко е безопасно да се ползва духалка в баня...
Какъвто и уред да изберете трябва да е водоустойчив. Не си играйте с ток и вода. Лъчистите отнемат повече време да загреят и е най-добре да са насочени точно към човека в помещението. Има и стенни модели.
Здравейте, малко да изтупам темата от праха... :-)
Трябва да купя лира за баня на ток. Банята е 4.5 квадрата, като се колебая между Atlantic Theola Digital 300W и модел на Tedan Loren 500W. На харектеристики са еднакви, въпреки разликата в мощността, цената е без особено значение в случая.
Клоня към моделът на Атлантик, но ще е добре да чуя вашето мнение.
Благодаря!
Въпреки, че съм почитател на Атлантик/Аирлек/Нойрот - Тедан Лорен 500 е с 2 години повече гаранция, 200 вата повече мощност и е 50 лева по-евтин - аз бих взел него.
Не виждам в описанието на Тедан дали има флуид, което предполагам, че е пропуск в описанието, а не липса на такъв.
Ако още някой може да даде мнение, ще е добре.
Има и модел на Тедан Europa и някакъв модел Eva 600W - за тях мнения или този Loren e най-добрият избор?
Според мен Airelec NAO 500 е по-добър от тези, които вие сте посочили.
Ще купувам лира за баня, не евтин климатик
Ако изборът е Тедан, директно да го "викам". Въпросът е този модел, който писах първо или Европа или Ева?
Европа в момента е на много добра цена във Вимакс, но дали е ок... Донякъде ми допадна механичният термостат, донякъде дигиталният ми се струва по-логичен избор.
Другото, което ми прави впечатление е, че Атлантика е с двойно тегло на Тедан...
Този пост е редактиран от SH777; 08-10-25 в 23:04.
Тази лира как смяташ да я ползваш?
Ще работи по-цял ден или ще е он/офф при нужда.
ON/OFF при нужда. Гледам сега и някакъв конвектор Адакс 600 вата, който е на добра цена, макар, че по-скоро търсим комфорт...
Ако с лира ще е по-добре - ще бъде лира. Ако Адакса е по-добре - ще е Адакс. Утре искам да го поръчам.
Щом е он/офф не си за лира, или ако ще е лира, трябва да е доста мощна.
Щом търсите комфорт, трябва уреда да работи постоянно за да няма резки промени в температурата на помещението. Поправете ме ако греша, но така е с всички видове отопление, може би с изключение на инфрачервеното отопление приложено в промишлени сгради.
За начало си изясни за какво точно и в какъв режим на работа ще се ползва отоплението за баня!
Така също каква ще е началната минимална температура в помещението без включени уреди за отопление.
Имам предвид, ако не e термоизолирано, изложението е северно и температурите зимата в него се очакват да са под 10*C.
Ако ще работи постоянно - задължително прецизен цифров термостат. В краен случай няколко степени на мощност.
Иначе ще изплатиш отоплителния уред още с първата сметка за електричество!
Конвектор - 500-600W при нормални условия са напълно достатъчни.
Не мисля, че някой тук може да даде по-пълна информация за продуктите на някоя марка, от вносителя.
Само за недостатъци, които са открити в процеса на инсталиране и експлоатация.
На сайта на Тедан има контакти, каталог по тип устройства.
Така също и на всеки продукт - бутон ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ.