[size=14px][/size]Здравейте . Не знам до колко темата е за тук но съм достатъчно вбесен и търся съдействие. В търсене на тишина и спокойствие избрах апартамент на последния етаж и то краен за да имам комшии само отдолу. Като всеки запален меломан това е идея за да не смущавам комшиите и те мен. Обаче какво мислите се случва. Точно когато реша да се съсредоточа на някое парче или мелодия и асансьора ме изхвърля от хипнотичното състояние. Вбесен не е точната дума повече от ужасен съм. Дори когато си легна късно ставам диспечер на асансьорното движение.
Изглед на съоръжението:
това са тампоните:
П-образната пластина
Тъпите комунистически архитекти са нататрузили целия калпав асансьорен механизъм на едни букови тампони с 4 милиметра гума между тях. Тази гума под натиска на 2 тона фундамент предава всички вибрации от мотора към панелната плоча. Аз никога не съм стоял безучастен и съм трудно търпелив и извиках асансьорния техник. На първо прослушване хем не му се занимаваше хем каза че всичко възможно вече е направено. След като споменах че аз плащам а не целия вход леко се позамисли. Поръчах му да изготви проект и цена за услигата. Днес му звъннах и вместо да ме зарадва той започна да ми изрежда за Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор" и забраната от модификация без тяхно разрешение . Дори отказа да сложим на П-образната арматура, на която е закачен мотора към въжетата каквато и да е гума, изолиращ вибрации материал или каквото и да е. Моля ви за съдействие. Относно гумата вид дебелина и прогноза за начинанието. Предвид колко много са живеещите в панелните блокове едва ли само мен ме дразни . Похарчих толкова пари за PVC дограма, и подобряване на акустиката в помещението и сега този проблем, с който не мога да се преборя.
Техника се оправдава с това:
Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор"
http://www.damtn.government.bg/page.html?pageID=21. Не знам до колко ще ми стигнат нервите да обяснявам на някакъв свикнал на рушвети с хиляди левове шеф, че ми бръмчал асансьора. Ако имате познати техници те най добре ще кажат. Аз за съжаления нямам. Този който поддържа нашия вход си помисли че съм луд да го безпокоя или че имам излишни пари за него (нямам)
Тук качих видеоклип със звук за да чуете за какво иде реч:
https://forum.setcombg.com/******************.de/files/12802296/asansor.AVI.html