Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    130
    #1

    Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    [size=14px][/size]Здравейте . Не знам до колко темата е за тук но съм достатъчно вбесен и търся съдействие. В търсене на тишина и спокойствие избрах апартамент на последния етаж и то краен за да имам комшии само отдолу. Като всеки запален меломан това е идея за да не смущавам комшиите и те мен. Обаче какво мислите се случва. Точно когато реша да се съсредоточа на някое парче или мелодия и асансьора ме изхвърля от хипнотичното състояние. Вбесен не е точната дума повече от ужасен съм. Дори когато си легна късно ставам диспечер на асансьорното движение.
    Изглед на съоръжението:


    това са тампоните:

    П-образната пластина

    Тъпите комунистически архитекти са нататрузили целия калпав асансьорен механизъм на едни букови тампони с 4 милиметра гума между тях. Тази гума под натиска на 2 тона фундамент предава всички вибрации от мотора към панелната плоча. Аз никога не съм стоял безучастен и съм трудно търпелив и извиках асансьорния техник. На първо прослушване хем не му се занимаваше хем каза че всичко възможно вече е направено. След като споменах че аз плащам а не целия вход леко се позамисли. Поръчах му да изготви проект и цена за услигата. Днес му звъннах и вместо да ме зарадва той започна да ми изрежда за Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор" и забраната от модификация без тяхно разрешение . Дори отказа да сложим на П-образната арматура, на която е закачен мотора към въжетата каквато и да е гума, изолиращ вибрации материал или каквото и да е. Моля ви за съдействие. Относно гумата вид дебелина и прогноза за начинанието. Предвид колко много са живеещите в панелните блокове едва ли само мен ме дразни . Похарчих толкова пари за PVC дограма, и подобряване на акустиката в помещението и сега този проблем, с който не мога да се преборя.
    Техника се оправдава с това:
    Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор"
    http://www.damtn.government.bg/page.html?pageID=21. Не знам до колко ще ми стигнат нервите да обяснявам на някакъв свикнал на рушвети с хиляди левове шеф, че ми бръмчал асансьора. Ако имате познати техници те най добре ще кажат. Аз за съжаления нямам. Този който поддържа нашия вход си помисли че съм луд да го безпокоя или че имам излишни пари за него (нямам)

    Тук качих видеоклип със звук за да чуете за какво иде реч:
    https://forum.setcombg.com/******************.de/files/12802296/asansor.AVI.html

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #2

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    За курсова работа съм изчислявал двигател на кран, а колегите смятаха за асансьор. Това само като пояснение доколко съм се сблъсквал с темата за проектиране на елзадвижвания.
    При разясняването на проекта научих интересен факт - въжетата се преоразмеряват 14 (четиринадесет) пъти! Въпреки, че въженцето на центробежната спирачка (дебело 4-5мм в диаметър) дори и при скъсани главни въжета може да спре и удържи пълна кабина! А това като мерки за осигуряване здравето и живота на ползващите асансьора.
    Да обърна внимание и на друг факт - годишно по пътищата загиват повече от хиляда човека, но това го отбелязват само майор Костов и в новините по повод някоя годишна статистика. Но при злополука с асансьор - веднага е в централната емисия.
    Е, за мен поне е ясно, че никой, никой, ама никой няма да си сложи главата в торбата и да промени конструктивното изпълнение на работеща асансьорна уредба. Ако регулаторния по въпроса орган разреши - да, сигурно ще стане...
    Винаги съм живял и живея на последния етаж. Вярно, че когато е тихо, може да се чуе двигателя, но аз не съм в твоята ситуация.
    Според мен най-елегантното (и най-скъпо) решение е подмяна на асансьорната уредба с нова, алтернативна, от конкурентите на Асаньорни заводи. Нямам представа колко е скъпа, но знам,че заради цената й се строят 6 етажни кооперации, като последният етаж задължително е скосен и апартаментите там са "ателиета" и "веранди", само и само кооперацията да се брои 5-етажна (нещо като 2-те сгъваеми седалки в багажното отделение на вановете - така колата става 6+1, не луксозна, и се спестяват някакви пари). И по закон не е необходимо да се монтира асансьор.
    Мисля си, че шумоизолзция за инфраниски и ниски честоти на стаята за слушане ще ти излезе по-евтино!
    По принцип ти желая успех!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    130
    #3

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    Мерси EMOS !!!
    Става въпрос само за обезшумяване все пак. Подлагане на нещо гумирано някъде или по мотора някаква промяна за да не вие като банциг при първоначално развъртане. Ако го прави плавно би било чудесно. Разполагаш ли с адрес на завода за асансьори в БГ. Имат ли си линк , сайт ?. Трябва да намеря електротехник и асанс. техник за да се изкаже за бученето откъм двигателя. Изнамерих това:

    1."Асансьорна техника" АД - Дупница
    Адрес:Дупница, ул. "Разметаница" тел.0701/ 52730, 24137, 24143 факс: 0701/ 24138
    Email: liftcomfort@abv.bg
    "Асансьорна техника" АД ПРОЕКТИРА, ПРОИЗВЕЖДА И ДОСТАВЯ: 1. Всички видове асансьори - хидравлични и електрически; обикновени, панорамни и луксозни; пътнически, товаро-пътнически, товарни, кухненски, болнични и платформени. 2. Всички видове резервни части за асансьори. 3. Всякакви метални изделия - апартаментни, гаражни и портални врати; сейфове; каси; контейнери; стелажи; оградни пана и много други нестандартни.


    Завода в Дупница е пред ликвидация . Звънях и писах мейл безрезултатно. Остава единствено да се надявам някой монтажник или техник да даде идеи по лесно обезшумяване или промяна на стартовия режим на мотора

  5. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #4

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    Здравейте,живея на 19-ия етаж(последен) до асансьора.Всъщност асансьорите са два ама тоя от към мен работи много рядко и седи за резервен.Отначало и аз се стрясках и си мислех че въпросното нещо е нахълтало в кухнята....Вероятно отскоро живееш там защото аз свикнах,даже се будех от него.Сега го чувам едно далечно такова ама съм свикнал и не ме притеснява особено.Въпреки всичко човек като дойде на гости ги забелязва тия неща.Гледах клипа който си направил определено шума е много силен и необичаен.Чува се някакво стържене което според мен не е нормално.Повикай друг техник за да каже може ли да се направи нещо и ако е не слагай дебел корк по стените.Колкото и да е скъп ще ти е по-евтино от нов мотор предполагам.


    P.S. Много стържеше това бе.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #5

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    По Сталински :Асансьор - има проблем.
    Има Асансьор - има проблем. След 22 часа няма асансьор - Няма проблем. Зависи само от часа на твоето лягане за спане.другият начин е да спреш да го плащаш щом си само ти.
    Няма спасение иначе. По панела се предават всички вибрации , траканния и т.тн. На 1 я етаж може да му вибрира крана на чешмата да кажем в кухнята и ще си го чуваш и на 8 я етаж.

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #6

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    Единственото което можеш да направиш е да смениш гумата която се вижда на снимката. Имай предвид че асаньорния техник няма да ти намери начин премахване на вибрациите. Не е от неговата компетенция. По принцип гумените тампони трябва да се сменят периодично. АКо е на пружини би издържало много по-дълго време. Абе няма нерешими проблеми но няма да ти стигнат парите. Да беше написъл от кой град си поне. Не е лошо да се измерят вибрациите на това нещо и да се види спектъра. По него може да се разбере какъв е евентуално проблема.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    130
    #7

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    Готов съм да давам пари , но как да знам колко след като нямам оферта от техника. В първия си пост съм дал линк с филмче със звук. За тампоните е ясно ще настоявам за смяна . За банциговия мотор ами днес бях в друг блок на осмия етаж и там си тръгва далеч по елегантно мотора. От Варна съм. И това е решение да го спирам от 22:00 докато стана сутрин. Така като се оплачат многократно съкилийниците ми от неработещ асанс, техника ще се принуди да размисли.

  10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #8

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    Вероятно причината не е само в тампоните. Трябва да се види и състоянието на гумения съединител, който предава движението от двигателя към редуктора и цялостното състояние на машината - лагери, смазване, баланс. Можеш да притиснеш сервиза, като ги заплашиш, че ще извикаш санитарните власти да направят замерване на шума и вибрациите, които сигурно са извън допустимите норми.

  11. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    880
    #9

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    вероятно има и някакви хигиенни норми за шума и вибрациите, който могат да издават подобни съоръжения - може да се викне човек от ХЕИ, който да измери шума и ако е над допустимото да издаде нареждане нещата да се оправят - най-малкото си струва да се провери в ХЕИ....

  12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #10

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    Цитат Първоначално публикувано от noises
    Готов съм да давам пари , но как да знам колко след като нямам оферта от техника. В първия си пост съм дал линк с филмче със звук. За тампоните е ясно ще настоявам за смяна . За банциговия мотор ами днес бях в друг блок на осмия етаж и там си тръгва далеч по елегантно мотора. От Варна съм. И това е решение да го спирам от 22:00 докато стана сутрин. Така като се оплачат многократно съкилийниците ми от неработещ асанс, техника ще се принуди да размисли.
    Техника няма да ти даде оферта за премахване на проблема. Освен това налаизът на какво се дължи шума и вибрациите е скъп. В твопя случй е по добре да се сменят части, които могаи се знае че се износва(всичко в което има гума, тампони еластичен съединител, че ако му е скапана гумата няма д аможе да компенсира несъосност, лагери също. ), че даже и целия механизъм. Oсевен това при теб вибрациите може да не са толкова големи и почти да няма възможност да им се повлияе, а просто да имаш нужда от шумоизолация.

  13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #11

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    Щом си от Варна, доколкото знам тук има завод за асансьори или поне някакъв цех....не знам точно. Фирмата се казва "Мултилифт" - можеш да потърсиш консултация и съвет от тях.
    МУЛТИЛИФТ ЕООД
    Варна 9000, ул. Ю. Венелин 3, тел. 052609620; 052636156
    услуги - асансьори, производство - подемнотранспортни машини, съоръжения

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    759
    #12

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    Проблемът е следния-когато е на 1 етаж асансъора,след затваряне на вратата и при тръгване нагоре,се чува трясък.Установи се,че трясъка идва от заключващото резе на вратата.Техника дойде,вика ще сменя някаква ролка,но шума няма да престане,какво искаш от 30 год.машина.Работата е,че от 1,5 мес. се разтряска така.Нямаше да ми е проблем,ако не живеех на 1 етаж и то точно срещу асансьорната врата .Въпросът ми е,как мога да намаля дразнещия шум?-пробвах със грес,но ефекта е почти нулев.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #13

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    По Сталински - има .. има проблем, няма.. няма ....проблем.
    Има кабели за резване има предпазители за изваждане. няма оправия .И да си сложиш изолация пак е тая .Такъв е проекта на блока.

  17. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    759
    #14

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    Цитат Първоначално публикувано от avenger
    Проблемът е следния-когато е на 1 етаж асансъора,след затваряне на вратата и при тръгване нагоре,се чува трясък.Установи се,че трясъка идва от заключващото резе на вратата.Техника дойде,вика ще сменя някаква ролка,но шума няма да престане,какво искаш от 30 год.машина.Работата е,че от 1,5 мес. се разтряска така.Нямаше да ми е проблем,ако не живеех на 1 етаж и то точно срещу асансьорната врата .Въпросът ми е,как мога да намаля дразнещия шум?-пробвах със грес,но ефекта е почти нулев.
    След като няколко месеца гоних техниците уж поддържащи асансьора да оправят това устройство,се разбра,че така няма да стане.Решил съм да викам майстор за собствена сметка и искам да питам,колко горе-долу би излязъл 1 такъв ремонт?

  18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #15

    Re: Панелни блокове и асансьорна техника, дразнещи шумове и вибрации.

    Вече са минали няколко месеца и полза никаква.
    Свиквай кооператорите от блока да се качат до 3 я етаж . Блокираш врата на 1 я етаж. Ще има малко аеробика по стълбите нагоре надолу

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Дайкин FTXS25G - шумове и вибрации от външните тела
    От Redasi във форум Климатици Daikin
    Отговори: 387
    Последно: 24-12-17, 12:05
  2. Отговори: 5
    Последно: 31-07-12, 16:45
  3. Разпродажба адаптери, захр. блокове и др.
    От Ljubon във форум Приключили продажби
    Отговори: 31
    Последно: 01-02-11, 17:30
  4. Странни шумове в режим изсушаване
    От Kasap във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 1
    Последно: 24-08-09, 17:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе