Здравейте!
За първа зима ползвам нови климатици- 2бр. Дайкин FTXS25G и страшно съм разочарован от ужасните вибрации и непоносим шум от външните тела.Отвън външните тела су чуват да дрънчат и вибрират , все едно ще се разпаднат.Вътре в апартамента , който е панелен , не се стои от дрънчене , бучене.|Чува се как преминава на различни обороти , все едно излита и каца самолет.Вчера извиках техниците , констатираха че има лед ( доста дебел) на цялото дъно на тавичките.Попитах ги , как при наблюдаваните от мен климатици на съседи и приятели( Хитачи, Панасоник , Фуджитцу и др). , които са на по-ниска цена и бяха с обледени тавички и висулки не се чува такъв шум ,нито пък имат силни вибрации( пипал съм външното тяло на Хитачи , усещаши се много слаби вибрации и почти не се чуваше , а тавичката бе цялата в лед).А аз като последния глупак при първа възможност размразявам , доколкото може , тавичките.С надеждате ,че ще намалее шума и вибрациите.Но ,уви .Обяснението на техниците беше ,че зъмръзването на тавичките е било проблем на Дайкините и въпроса бил поставен на семинар и на фирмата ММС-Варна.Но това не ме топли ,защото у дома е пълен ад , не се стои от шум и бучене , а това е от преди новата година.Вчера след като почистиха тавичките , отвориха горния капак , шумовете и вибрациите намаляха , но се чуваха по слабо.Няколко часа след като си заминаха ,отново взехме да слушаме старата песен.Ужас!!!
Моля помогнете!Отварям нова тема за се дискутират подобни проблеми.