Резултати от 1 до 5 от общо 5

Аварийно

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    32
    #1

    Аварийно

    Реших да правя авариино осветление че с тия чести спирания Купих инвертор 12 - 220. И кабели имам прокарани Въпроса ми е как да направя така че когато спре тока да се пуска аварииното а когато дойде отново да се превключва. Захранването на инвертора ще е от стар акумулатор на Москвич

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    61
    #2

    Re: Аварийно


  4. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    191
    #3

    Re: Аварийно

    Най-лесно би било с едно реле с бобинка на 220В и нормално затворен контакт.......(нормално затворения контакт го вързваш кум захранването на инвертора)...когато има ток ...т.е 220В напрежение релето е отворило и не захранва инвертора ..когато отпадне 220В релето затваря и захранва инвертора.Недостатък ...бобинката на релето е постоянно захранена когато има 220В.
    Това е само идея!!!

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    162
    #4

    Re: Аварийно

    Ако искаш ръчно - използваш ПЕП с три позиции или някакъв девиаторен ключ. Ако искаш автоматично виж по-горе варианта с релето.Ако токът на релето е малък ползваш и контактор. При такова автоматично превключване, трябва да се измисли и блокировка, която да изключва подаване на напрежение към мрежата, за да не пострада някой от енергото, който си мисли, че е спрял тока и бара спокойно.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008
    Мнения
    11
    #5

    Re: Аварийно

    Придържам се към идеята на DEF само, че аз ще нарека релето - контактор. Не вярвам да ти трябват някакви сериозни мощности освен за осветление, защото този акумулатор няма да ти свърши никаква работа, ако ти трябват. А и само за осветление пак няма да може да изкара повече от час, ако имаш повече от 2-3 включени лампи.

    Предлагам ти нещо, което беше идея на един мой клиент. Аварийни осветителни тела. Обикновено се използват за общесвени помещения като EXIT. Виждал си. Те имат батерия в тях. Монтираш ги някъде, където може да ги захраниш постоянно. При отпадане на напрежението сами започват да светят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Шести блок на АЕЦ изключил аварийно
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 28-05-12, 11:19
  2. Отговори: 4
    Последно: 15-09-11, 01:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе