дайте съвет за евтин мултицет - има по 6-7 лв. Стават ли?
Преглед за печат
дайте съвет за евтин мултицет - има по 6-7 лв. Стават ли?
Зависи за какво ти трябва. Не очаквай, че ще са много точни тези дето струват под 20-30 лева.
Дали ще 8 или 28 все тая. Взимай такъв който ти харесва на външен вид :)
аз си купих за 8 лв от Конрад със стойка
много съм доволен.
За това което ми трябва е 100% точен :))
В "Шон Жо" има по 5 -6 лв същите като в Конрад .По 8 лв са тия с термометър
взимай евтин! само гледай да има индикатор за изтощена батерия.щото като падне батерията почват да мерят неточно.ама това е валидно и за скъпите мултицети.
Дайте модела или снимка!
digital multimeter DT-838
Вземи си DT 9208A за иколо 18 лв. Еквивалент е на MY64 и мери до 20 ампрера за разлика от мастеха, който е до 10 ампера. Точността е доста добра. На тези от 5,6 лв са с по-ниска точност. Те са с друго АЦП. За батерията са ти казали, че трявба да е нова за да е точен мултимера. Обикновенно индикацията светва по късно от колкото трябва. Аз по точността си познава кога да я сменя.
Незнам дали по-скъпите имат функция като повечето добри калкулатори, а иманно да се изключват примерно след 10min ако с уреда не се работи. Моя е за около десетина лева и един два пъти точно като ми потрябва се оказва, че съм го оставил предишния път на някакво мерене и се е изтощил. Естествено нямам такава батерия под ръка (9V) иииии ми се разваля настроението (да не кажа по-силните думи).
Точно този за който говорех по горе има автоматично изключване. Аз редовно го забравям включен.Цитат:
Първоначално публикувано от lrn
Още един глас за DT 9208A взех го от един магазин окло централна гара за 12 лв
автоматично изключване е безценно :)
Всичките евтини мултицети не стават за мерене на ток .....и аз имам такива от 6 и от 12 лева и скоро си правих едно зарядно за акумулатори и какво установих .....меря тока на заряд и ....показва примерно 3А мерено с мултицета ..... меря го с DC клещи струващи доста скъпо без да махам мултицета..показанието е същото ::-)))) ...махам мултицета и какво да видя ...показанието е коренно различно :-))) вече е почти 5А....
В заключение ....евтините мултицети имат голямо вътрешно съпротивление и съответно голям пад на напрежението а ат там и ограничаване на тока :-)))) и не стават за мерене на ток..особено в А.
Който не вярва да пробва с читави DC клещи и ще се убеди сам !!!
Грешна методика с акумулатор собено , ако е зарядното е импулсно или с еднопътен изправител.Цитат:
Първоначално публикувано от DEF
За проверка - измери ток от стаблизарон токоизточник и товар активен резистор.
Когато мериш токове от такъв порядък разкарай оригиналните кабеляци на мултицета и използвай нещо по сериозно като сечение пъхнато в дупките. Разликата в токовете ти идва от съпротивлението на кабелите.Цитат:
Първоначално публикувано от DEF