дайте съвет за евтин мултицет - има по 6-7 лв. Стават ли?
дайте съвет за евтин мултицет - има по 6-7 лв. Стават ли?
Зависи за какво ти трябва. Не очаквай, че ще са много точни тези дето струват под 20-30 лева.
Дали ще 8 или 28 все тая. Взимай такъв който ти харесва на външен вид![]()
аз си купих за 8 лв от Конрад със стойка
много съм доволен.
За това което ми трябва е 100% точен![]()
В "Шон Жо" има по 5 -6 лв същите като в Конрад .По 8 лв са тия с термометър
взимай евтин! само гледай да има индикатор за изтощена батерия.щото като падне батерията почват да мерят неточно.ама това е валидно и за скъпите мултицети.
Вземи си DT 9208A за иколо 18 лв. Еквивалент е на MY64 и мери до 20 ампрера за разлика от мастеха, който е до 10 ампера. Точността е доста добра. На тези от 5,6 лв са с по-ниска точност. Те са с друго АЦП. За батерията са ти казали, че трявба да е нова за да е точен мултимера. Обикновенно индикацията светва по късно от колкото трябва. Аз по точността си познава кога да я сменя.
Незнам дали по-скъпите имат функция като повечето добри калкулатори, а иманно да се изключват примерно след 10min ако с уреда не се работи. Моя е за около десетина лева и един два пъти точно като ми потрябва се оказва, че съм го оставил предишния път на някакво мерене и се е изтощил. Естествено нямам такава батерия под ръка (9V) иииии ми се разваля настроението (да не кажа по-силните думи).
Точно този за който говорех по горе има автоматично изключване. Аз редовно го забравям включен.Първоначално публикувано от lrn
Още един глас за DT 9208A взех го от един магазин окло централна гара за 12 лв
автоматично изключване е безценно![]()
Всичките евтини мултицети не стават за мерене на ток .....и аз имам такива от 6 и от 12 лева и скоро си правих едно зарядно за акумулатори и какво установих .....меря тока на заряд и ....показва примерно 3А мерено с мултицета ..... меря го с DC клещи струващи доста скъпо без да махам мултицета..показанието е същото ::-)))) ...махам мултицета и какво да видя ...показанието е коренно различно :-))) вече е почти 5А....
В заключение ....евтините мултицети имат голямо вътрешно съпротивление и съответно голям пад на напрежението а ат там и ограничаване на тока :-)))) и не стават за мерене на ток..особено в А.
Който не вярва да пробва с читави DC клещи и ще се убеди сам !!!
Грешна методика с акумулатор собено , ако е зарядното е импулсно или с еднопътен изправител.Първоначално публикувано от DEF
За проверка - измери ток от стаблизарон токоизточник и товар активен резистор.
Когато мериш токове от такъв порядък разкарай оригиналните кабеляци на мултицета и използвай нещо по сериозно като сечение пъхнато в дупките. Разликата в токовете ти идва от съпротивлението на кабелите.Първоначално публикувано от DEF