Бойлер Diplomat Ocean 80л.
Здравейте! Дойде време и аз да сменям бойлера. Спрял съм се на 80 литров на Елдоминвест, по точно модел Diplomat Ocean M2EC 3kW 72412T, който е с електронно управление. Молбата ми е ако има някой от форума който има този модел да сподели впечатления. Също така да ми кажете дали тези електронни управления с доста екстри дават някакви дефекти и дали са надежни като цяло. Ако имате и други предложения за качествен болер моля да ги споделите.
Линк към горепосочения бойлер - http://eldominvest.com/bg/1/id/18/pa...duct-view.html
Благодаря ви предварително.
Re: Бойлер Diplomat Ocean 80л.
Струва ми се че ако се наложи ремонта на този бойлер, това електронно управление доста ще вдигне цената. Електромеханичните регулатори са си доста сигурни и евтини.
Спрях се на модел с електронно управление, понеже бойлера няма да се намира в банята, а в маза. Не е удобно да се радкарвам да го включвам всяка вечер, пък и е по добре да се програмира да се включи към 3 часа сутринта. Така водата ще се запази за през деня най топла. Предложете и други модели с електронно управление. Ще съм ви благодарен.
Ако електрониката е качествена и добре проектирана няма да има проблеми. Аз съм имал бойлер с електронен регулатор(от първите електронни бойлери). Бойлера отдавна се проби и сега си е обкновен елдоминвест. С електрониката не е имало никакви проблеми. Сега си пазя за спомен фланеца с електрониката. Само дето е неизползваем тъй като е за онези от комунизма.
Вече го купих и дано да няма проблеми. Още не е монтиран и нямам впечатления. Надявам се да не съм сбъркал и да остана доволен.
Благодаря за коментарите ви.
Моля, сподели впечатления след като го монтираш.
Дай му поне още три месеца за монтаж, че само три не са достатъчни :-memnon!
Бойлера отдавна е монтират!
За сега всичко му работи без проблем. Има доста екстри които можеш да видиш от сайта на Елдом http://eldominvest.com/bg/1/id/15/pa...duct-view.html
Като недостатък мога да кажа, че електронния термометър (от дисплея) и горния (механичния на корпуса) се разминават като показания. Когато се пусне топлата вода градусите на електронния термометър много бързо падат (явно е близо до настъпващата студена вода).
Иначе като цяло съм много доволен. Засичането на разхода и задаването на час на включване и изключване са голямо удобство.
Нормално е да има разлика между двата термометъра. Този горе е много фалшив, а е и на високо, което автоматично означава, че ще показва по-висока температура.
но пък не е нормално постоянно да се включва и изключва бойлера - просто не е рентабилно.
Изключва се ако излизаш от вкъщи за повече от 3 дни, иначе май няма смисъл
Цитат:
Първоначално публикувано от lube
но пък не е нормално постоянно да се включва и изключва бойлера - просто не е рентабилно.
Абсолютно грешно!
1.) Цитат:
Следователно се включва само на нощна тарифа!
а ако:
2.) Цитат:
и при консумация на вода от бойлера, то се проявява ефекта от т.1.)
Веднъж загрял бойлера държи топла вода до 3 дни, а иначе за да пподдържа зададената температура пълния бойлер включва за не повече от 2-3 мин по 2 пъти в денонощието.
От друга страна един уред колкото по-често се включва/превключва толккова по-вероятно е да се разваля по-често, още повече бойлер с електронно управление.
А и да не забравяме за удобството да имаш постоянно топла вода.
Цитат:
Веднъж загрял бойлера държи топла вода до 3 дни, а иначе за да пподдържа зададената температура пълния бойлер включва за не повече от 2-3 мин по 2 пъти в денонощието.
От друга страна един уред колкото по-често се включва/превключва толккова по-вероятно е да се разваля по-често, още повече бойлер с електронно управление.
Тотално погрешно.Няма бойлер,който зимно време да държи топла вода повече от 12-14ч.
За поддържане на температурата бойлера израходва енергия,а колкото е по-голяма разликата в температурата на ок.среда и температурата на уреда, толкова повече е разхода за поддържането и.На денонощие включва по няколко пъти и то минимум за по 20м.