Пробвах 20 вата луничка на 220 волта и 20 ватова луничка на 12 волта(с трансформатор). Тази на 220волта свети доста по-силно. Нормално ли е? Двете лунички са от една марка. Еднаква ли е консумиранта мощност-20 вата и при двете лунички?
Пробвах 20 вата луничка на 220 волта и 20 ватова луничка на 12 волта(с трансформатор). Тази на 220волта свети доста по-силно. Нормално ли е? Двете лунички са от една марка. Еднаква ли е консумиранта мощност-20 вата и при двете лунички?
Мощноста е еднаква и светлината трябва да е еднаква.Вероятно трансформатора ти дава по малко от 12 волта.Разликата между тях е че 12-волтовите живеят доста по дълго.
A kakво означава думата dichronic за луничките.Има ли връзка с UV block.dichronic=uv block? И как се познава коя луничка е с UV block или без. Трябва ми такава която да не блокира UV лъчите и взех една на която не се споменва за УВ блок на опаковката и е без стъкло отпред-дали съм уцелил? Доколкото знам стъклото спира УВ лъчите.
При дихроичните лампи топлината се отделя назад, към цокъла и не нагряват осветяваните повърхности.