Не е добра идеята!Първоначално публикувано от marto68
Ако по грешка към ключа е подадена нула вместо фаза, ще стане едно голямо БАУ.
Не е добра идеята!Първоначално публикувано от marto68
Ако по грешка към ключа е подадена нула вместо фаза, ще стане едно голямо БАУ.
Най-добре, да извика ел.техник да му оправи лампата. При това, него да го няма! и като се върне вечерта, да започва да замазва наново. Така, ще псува ел. техника и ще му е по-леко..
Абе досега съм псувал строителя и не ми е по-леко! Много ме е яд, че тук в България повечето работа се върши през пръсти.Lupus, разпитах дали е задължително да стане късо, ако се прекъсне фазата при пробиване на отвор и се оказа, че аз съм в грешка. Просто си мислех, че стената има потенциал близко до земния. Но не е добре да се смееш на незнанието на другия, според мен е по-добре, ако можеш да му обясниш, за да знае и той! Това не шопска мъдрост!Първоначално публикувано от Очо
Първоначално публикувано от Ivan19Е как да не ти се смея на глупостите???Първоначално публикувано от Ivan19
Твърдиш, че си електротехник, а "правиш късо към стената" и задаваш въпрос във форум, защо не ти свети крушката?
Вярно, че това не е смешно, а жално, но не се сдържах.
Здравей, Лупус! Първо въпросът ми не беше представен така: "Не ми свети крушка-ПОМОЩ!", така че вече твоето преминава в заяждане. Имах няколко хипотези,които споделих и просто исках да разбера, дали е възможно да ги проверя без да къртя! Затова и пуснах тази тема, тъй като в този форум има много хора, които точно с това се занимават-изграждане на ел. инсталации в жилищни сгради и със сигурност са се сблъскали с много проблеми и са много по наясно от мен с тази сфера на електротехниката. Аз работя в сферата на високите напрежения-вярно принципите са същите, но аз се подведох по това, че стената има близък до земния потенциал и тогава при прекъсване на фаза през металното шило на уреда към стената би трябвало да даде късо. Така- вече се оправдавам пред теб и затова спирам. Още веднъж- голямо БЛАГОДАРЯ на всички за мненията, а и също и на теб. Засега съм решил да се спра на един от твоите съвети:Догодина мисля да направя профилактика на климатика и от фирмата ще го свалят целия и ще го вземат да го почистят. Так ще имам време да отстраня проблема. Засега съм сложил на терасата лампа на стойка, която дава достатъчно осветление, а и създава романтична атмосфера, на която ще се насладим с жената, когато се стопли, сега е студено да се вечеря на терасата !Първоначално публикувано от Lupus