Бойлер с неръждаем водосъдържател
Здравейте, имам нужда от помощ
Имам бойлер с неръждаема стомана с две серпентини, който е пригоден за парно и ток. Цяла зима нямахме проблеми докато водата в бойлера се затопляше от парното. В момента, в който го включихме на ток се започна. Изгоря нагревателя, смених го, после пак. Накрая направих тръба, вкарах вътре обикновен канталов нагревател и я затапих отгоре., като по този начин го изолирах и стана сух нагревател, но и този сух нагревател издържа 15 дена. Втори сложих. Същото. Сега вече не знам какво да направя. Ако някой има идеи нека ги сподели.
:help :help :help :help
Re:биойлер с неръждаем водосъдържател
Некачествени нагреватели. Няма друго разумно обяснение. Едва ли напрежението е толкова високо при вас че да горят толкова бързо. Измери го все пак.
Сложи двоен нагревател 1kw+2kw и ги свържи последователно.И така ако изгори, някакъв дявол се е заселил в бойлера ти. :)
Гаранцията изтече преди три години и след оригиналния нагревател вече нищо сруго не издържа.
относно напрежението, то е в нормите от 215-220 волта. Мерено е. При това на няколко пъти
Остава да пробвам третия вариант, дано да излезе по-удачен. Решихме че след го изолирахме от водата няма даправи електролиза с неръждавейката но ............................... Благодаря за отговорите и съветите. Ако някой друг се сети нещо по-различноь моля ви кажете го.
Смени магазина откъдето купуваш тия боклучави нагреватели. Пак ти казвам, няма друга причина да горят - некачествени са.
...или потърси сервиза и се консултираш с тях
Нагревателят трябва да е с кожух от неръждаема стомана, ако кожухът е меден, се пробива бързо следствие електрохимична корозия, и естествено собствено реотанът/канталът изгаря/прекъсва се.
дай производетил и модел на въпросния бойлер
При моя неръжд.бойлер имам следните наблюдения-меден нагревател-около 5год.,Cr/Ni покритие и железен нагревател около 10г..Сухия нагревател работи при по-тежък температурен режим, а при теб явно има неприятни стечения на обстоятелствата.Съветвам те да си смениш възвратно предпазния вентил,че нещо ме чопли че бойлера нагрява на сухо.
Имам Фламина хоризонтален 100л. с яодосъдържател от неръждаема стомана, заваряван с железни електроди :2guns:
Бях като теб 10-на години: през 12 до 15 месеца - смяна на нагревател. Спрях да викам сервиза за смяната (15лв.), намерих си мой начин да правя това. Правиха ми специален, по поръчка, по-дълъг, за по-лек температурен режим на работата му... Нахалост! Докато при поредната ми "аварийна" покупка от фирмения им магазин ми влезнаха в положението, изслушаха ме внимателно и ми продадоха хромиран нагревател. Е, минаха само 6 месеца, но за зарових и намерих това, което и колегите по-горе писаха: електрохимична корозия... Като минат 2 години, може и да се сетя да пиша тук какво става! :) :Drinks:
Re:Бойлер с неръждаем водосъдържател
vlado66 Може и да има нещо вярно в това....
Отговор: Бойлер с неръждаем водосъдържател
Да прав е човека /Profy/- нагревателя трябва да е от неръждаема стомана вместо медна.
Другия вариант е да се произведе от дебела медна тръба 10х1 и после да се никелира много качествено.Второто е по-добрия вариант.
Но производството трябва да е машинно ,а не ръчно с т.нар. макаронки.
Това може да стане на две места във Варна и в София.Даже може човек да си поръча по дълъг нагревател и по високотемпературна изолация
за малко повече пари,но се чака 2-3 дена.С такъв усилен нагревател може да се мине и без анодна защита.А ако се сложи контактор проблемите приключват.
Здравейте,
А някъде бях чел, че когато медта е с еднакъв потенциал с казана( има галванична връзка на нагревателя към корпуса чрез кабел, запояване и т.н.) не би трябвало да протичат такива екетрохимични процеси. Имаше и съвет как да се направи - запояваха към нагревателя, на медната тръбичка дето стърчи от долната страна на фланеца едно кабелче или кабелна обувка, а другия край просто се вързва на зануляването на казана.
Аз вкарах в моя казан медна серпентина, която е заварена за фланеца; вярно, че е минало малко време и казане не е от неръждавейка, но все пак...
Здравейте, може да прозвучи като реклама, но има един производител в Бг който вече прави и серия със неръждаема стомана.
А също така и серия мед+покритие хром.
тези нагреватели могат да се купят от Илиянци, - който се интересува може да поразпита.