Резултати от 1 до 7 от общо 7

Помощ за избор на лед лента за осветление?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    58
    #1

    Помощ за избор на лед лента за осветление?

    Здравейте,
    Обмисляме ремонт на детската и бих искал от двете страни на тавана да сложа лед ленти за основно осветление в алуминиев профил. Дължината ще им е около 2.5-3м.,за предпочитане е да си сменят цветовете, но ако не е възможно тогава да са в топло бяла светлина. Бихте ли ми препоръчали кой модел диоди са подходящи за тази цел? Гледах по сайтовете предлагащи ленти, но не ми става ясно дали са за помощно осветление или са основно.

  2.  
     
  3. tek
    tek е офлайн
    Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик
    Мнения
    982
    #2

    Отговор: Помощ за избор на лед лента за осветление?

    По скоро обмисли някой/няколко LED панел/а. Отколкото LED лентите.
    За да има равномерно разпределение на светлината.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Мнения
    58
    #3

    Отговор: Помощ за избор на лед лента за осветление?

    Съгласен съм, но няма окачен таван и няма как да се монтират панели :/

  5. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #4

    Отговор: Помощ за избор на лед лента за осветление?

    С две лед ленти няма как да се случи основно осветление лентите са за акцент само. Единственият начин да станат основно осветление е да ги сложиш на тавана през 20-30см което е непрактично и визуално екстравагантно.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,781
    #5

    Отговор: Помощ за избор на лед лента за осветление?

    Присъединявам се към предходния коментар.Монтирах си на четирите стени горе в ъглите ленти, е вярна в ниши, но с общата си мощност от 70 вата не дават такава осветеност колкото два панела по 20 вата.По скоро акцентират и осветяват самите стени.Има хубави и прибрани панели за външен монтаж всякаква големина.

  7. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #6

    Отговор: Помощ за избор на лед лента за осветление?

    Сложи си някакво основно осветление и РГБ лента и някакъв контролер в ибей и алито ги има с тонове и са супер евтини. Аз едно време си взех такъв като правих ремонт в едното жилище просто за проба и резултата е идеален за 15 долара си взех контролер и 10м лента.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #7

    Отговор: Помощ за избор на лед лента за осветление?

    Не е вярно, че LED-лента не може да се ползва за основно осветление. Кухнята ми е с LED-ленти и ползвам само тях, това на тавана не го ползвам. Важно е къде е монтирана и накъде свети. Естествено, че като е забита в ъгъла, няма да става за основно, но ако е на тавана и свети към пода, си е въпрос само на изчисление колко метра да бъде, но и повече да е - не е проблем, затова е контролерът. Нима мислите, че LED-пурите, които са чудесен заместител на старите луминисцентни лампи, са нещо по-различно от LED-ленти, монтирани в стъклено тяло?

    Кухнята ми (малка е, 8-9 кв. м.) е с 2 ленти по 1.7 м под горния ред шкафове (над мивката), със светодиоди "2835", цвят 3000 К, 60 LED/метър, насочени надолу към плота (имам и 120 LED/метър, но засега никъде не съм ползвал, твърде ярки са). А сега дори има по-нови модели светодиоди, с по-силна светлина. На шкафовете отгоре имам още 1.6 метра лента от същата, която свети в тавана. Общо 5 метра лента, колкото е ролката. Това е напълно достатъчно за тази кухня, както за хранене на масата, така и за работа на плота. Имам и "основно" осветление на тавана, но никога не го ползвам, защото е само от 1 тяло с 1 лампа и въпреки че съм сложил силна лампа - с лентата е далеч по-приятно. Създава усещане за равномерност и комфорт. Лентата на шкафовете отгоре работи на 100 % мощност, когато е включено осветлението към плота и на 15% когато е изключено към плота. Така нощно време не е изцяло мрак, а се вижда къде ходи човек.

    Като се вземат предвид и някои фактори като цвят на стените, мебелите и пода, може да се направи основно осветление с LED-ленти, както иска човекът с въпроса. А и както колегата над мен казва - толкова са евтини, че може да си купиш достатъчно много и да добавиш при нужда. Също така - LED-лента монтирана в алуминиев профил има прилично охлаждане и на практика става вечна, дори да е най-евтината китайка. Досега където съм монтирал, повредите после са били винаги механични - удар с чиния, с нож и т. н.

    Ето една лента, с която ще се постигне сериозен резултат, но да има и подходящо захранване е важно:

    https://www.aliexpress.com/item/3286...chweb201603_53

    Ако стане твърде ярко пък, винаги може да се намали с контролера.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Осветление с ЛЕД лента.
    От reg.s във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 1
    Последно: 11-04-14, 22:55
  2. Помощ за честотна лента на DVD
    От moonkiss във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 5
    Последно: 07-04-10, 21:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе