Здравейте,горният капак ан бойлера се надигна,явно поради разширяването на пяната ли..незнам.По кофтито е,че там между пяната и найлона който е около нея има вода.Водосъдържателят ли е спукан и дали може да се оправи?
Здравейте,горният капак ан бойлера се надигна,явно поради разширяването на пяната ли..незнам.По кофтито е,че там между пяната и найлона който е около нея има вода.Водосъдържателят ли е спукан и дали може да се оправи?
Бойлерът Ви е напуснал и се е споминал. Изпратете го от този свят достойно! Ако сте доволни може да повторите марката, ако не сте - да се обърнете към друга марка.
Преди време един приятел имаше същия проблем. Спомням си,че го "реставрира" като отряза капака на водосъдържатела и завари нов, но не знам колко време е изкарал после.
Притеснява ме водата в пяната или е конденз или е спукан водосъдържателя и от топлата вода пяната се е надула.
Няма как да се получи конденз там. Със сигурност е спукан водосъдържателя.
До колко опасно е това,имам в предвид,че в момента нищо неможе да се направи чак във Вторник.Имам лошото чувство че водата се събира отдолу ....може пък и пяната да не и дава да слезе до долу.Дайте съвет.
Бойлера със сигурност е пробит. Не си струва да го ремонтираш. Магазините за битова техника работят без почивен ден.
Да ама нали трябва някой да го монтира,не е някаква философия но чесно казано това е последното нещо за което имам време
Ако имаш монтиран спирателен кран, на студената вода на бойлера, го затваряш и отваряш един от крановете за топла вода.Така може да включиш бойлера да затопли водата( няма да тече отгоре).
Така може да го ползваш няколко дни.Неудобно е ,но!
Дам...то не тече точно...по скоропо дирята съдя че капе ама това е станало вчера и немога да му хвана времето в което тече.Сигурно акто загреее много.
Все ще се намери някой, който да ти вземе парите. Обиколи малките магазинчета за техника или железариите. Там обикновено имат координатите на всякакви майстори и техници.
Пределно ясно е че капе.Посочих ти метод, при който е почти сигурно, че няма да капе.Първоначално публикувано от fatmacheto
Ти за всеки случай отвори капака от долу и огледай нещата там. Ако нямаш време или пари веднага да го смениш ползвай съвета по-горе, който ти е дал badr и ако няма намокрена електрическа част от долу го пусни да се топли водата. След като се стопли спри му тока, пусни студената вода на входа на бойлера и се къпете.
След като го смениш бойлера от този можеш да си свалиш целия фланец с електрониката по него за резервни части. Знаели човек кога ще му потрябва пак.