Избор на бойлер за около 200лв
Здравейте!
Старият бойлер, който работеше откак се помня, издаде багажа. Отидох да го изключа, като завъртях ключа гръмна и изгори бушона. Отворих го да видя как е там вътре - тече вода от фланеца върху електрическата част на бойлера, всички кабели и клеми са мокри. Предполагам казанът се е пробил... Явно му е дошло времето. :huh:
Привърженик съм на студения душ, но през лятото. За зимата предпочитам топлата вода. То е ясно, че днес душът ще е със студена вода, но за по-нататък ми се иска нещата да се променят. Та в тази връзка търся обемен бойлер 80л. за около 200лв. Порових се из нета по форумите, надявайки се да избера някоя марка, но мненията са много разнопосочни. Единствено за Stiebel Eltron отзивите са ласкави, но цените им са двойно над моя бюджет. Другото, което ми се струва като подводен камък, е че с чуждите марки в случай на повреда ще трябва да се поръчва част от друга страна и така ще се удължава времето за ремонт до незнайно колко.
Моля, препоръчайте ми някакъв бойлер, който горе-долу да е читав. От Русе съм и водата тук е доста твърда. От Атлантик предлагат някакви бойлери (уж за твърда вода), но идея си нямам колко са надеждни. Плюс това атлантик се водят френски.
Също така да питам - откъде да си купя бойлер? В смисъл примерно за климатици болшинството колеги от форума са против покупка от Техномаркет или Технополис. Важи ли същото и за бойлерите?
Помагайте! Обемен, вертикален, 80л., за около 200лв... :help
Re:Избор на бойлер за около 200лв
Бих те посъветвал да видиш добре откъде тече ,в смисъл може да е от фланеца, най -често пробива тръбичката за терморегулатора.Можеш да си смениш само фланеца или да ти заварят нераждаема тръбичка.Ако е казана то може би е добре да си купиш нов -такъв с неръждаем водосъдържател, че новите с обикновен не изкарват много . Има доста фирми български- на Диполомат и Шишков са добри.От вносните сам виждал на Сименс. Стибел елтрон, и Горение мисля че са реномирани марки.
Докато бродех в нета попаднах на това:
http://www.zora.bg/main.php?p=produc...oduct_id=12105
Аристон по-добър ли е от родните производители на бойлери? Всичко така ми се омеси, че вече наистина не знам какво да взема... Едни плюят Теси, други викат от Дипломат нищо не става, трети са със Светльо Шишков и са постоянно в траур... Батак отвсякъде :taz
Ами вземи си Елдом, аз съм с надежда, че след развода с Дипломат ще се върне старото качество
"...след развода"?
Може ли повече инфо по въпроса, че аз си мислех, че са си едно все още.
Светлю Шишков е истината.
Вземи си български, а що се отнася до марките - всичките са горе долу с едно и също качество. Вносните бойлери мисля, че не са кой знае с какво качество повече, само дето са по-скъпи и ремонта им е доста по-скъп и по-дълг във времето. Компонентите на българските бойлери са все едни и същи и за това кой производител да избереш е напълно безсмислено. Различават се само водосъдържателите, а те са най-важната (от към цена и трудоемкост за смяна) част.
Това беше една симбиоза между добър производител (Елдоминвест) и добър търговец (Стокова борса Рикошет) и една търговка марка, която се наложи на пазара главно заради качеството на бойлерите. Сега бойлерите "Дипломат" имат италианско-китайски произход като се изрази един колега - поръчват се на Фероли, но се правят в Китай, като голяма част от производството им, а във Варна продължават да се правят бойлери Елдом.
ПП. Да добавя по темата - над 200л за мене фаворити са Теси с тяхната серия Profi Line, която се произвежда в съвсем нов цех с ново немско съвременно оборудване.
След дълго умуване се спрях на този бойлер:
http://eldominvest.com/bg/4/id/42/pa...duct-view.html
До няколко дена се каня да го взема. Стискайте ми палци да е безпроблемен в гаранционния си срок :RTFM: :bravo
Да е безпроблемен и в извънгаранционния си срок :016:
никой нищо не каза за тези http://www.company-index.com/files/120153000693748.jpg на VIKOM имам го 7 години без проблем но не знам цена тъй като от Бургаските магазини изчезнаха и не се виждат не знам защо
Цитат:
Първоначално публикувано от Lazar
Да е безпроблемен и в извънгаранционния си срок :016:
Е това вече си е чиста проба алчност :-memnon
ако не броим един прегорял кабел от терморелето
Цитат:
Първоначално публикувано от stn
Честито. Този е с т.н. „сухи нагреватели“. Аз си признавам, че с такива съмнямал досег до сега и не знам как се държат. Какво е качеството на тези нагреватели, но поне смяната им ще е доста по-лесна. Тези ключета за пускането им не са добри, но се надявам, че 1кВт ще издържат.
Предстои ми покупка на бойлер,вертикален,80 л.Нямам лимит,интерисува ме само качество ,е,и малко дизайна......Аристон,Ст.Елтрон,Дражице или АЕГ?......Моля за мнения!