Здравейте!
Старият бойлер, който работеше откак се помня, издаде багажа. Отидох да го изключа, като завъртях ключа гръмна и изгори бушона. Отворих го да видя как е там вътре - тече вода от фланеца върху електрическата част на бойлера, всички кабели и клеми са мокри. Предполагам казанът се е пробил... Явно му е дошло времето.
Привърженик съм на студения душ, но през лятото. За зимата предпочитам топлата вода. То е ясно, че днес душът ще е със студена вода, но за по-нататък ми се иска нещата да се променят. Та в тази връзка търся обемен бойлер 80л. за около 200лв. Порових се из нета по форумите, надявайки се да избера някоя марка, но мненията са много разнопосочни. Единствено за Stiebel Eltron отзивите са ласкави, но цените им са двойно над моя бюджет. Другото, което ми се струва като подводен камък, е че с чуждите марки в случай на повреда ще трябва да се поръчва част от друга страна и така ще се удължава времето за ремонт до незнайно колко.
Моля, препоръчайте ми някакъв бойлер, който горе-долу да е читав. От Русе съм и водата тук е доста твърда. От Атлантик предлагат някакви бойлери (уж за твърда вода), но идея си нямам колко са надеждни. Плюс това атлантик се водят френски.
Също така да питам - откъде да си купя бойлер? В смисъл примерно за климатици болшинството колеги от форума са против покупка от Техномаркет или Технополис. Важи ли същото и за бойлерите?
Помагайте! Обемен, вертикален, 80л., за около 200лв...![]()