Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Избор на бойлер за около 200лв

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. stn
    stn е офлайн

Тук е от
    Sep 2006

Избор на бойлер за около 200лв

Здравейте!
    Старият бойлер, който работеше откак се помня, издаде багажа. Отидох да го изключа, като завъртях ключа гръмна и изгори бушона. Отворих го да видя как е там вътре - тече вода от фланеца върху електрическата част на бойлера, всички кабели и клеми са мокри. Предполагам казанът се е пробил... Явно му е дошло времето.
    Привърженик съм на студения душ, но през лятото. За зимата предпочитам топлата вода. То е ясно, че днес душът ще е със студена вода, но за по-нататък ми се иска нещата да се променят. Та в тази връзка търся обемен бойлер 80л. за около 200лв. Порових се из нета по форумите, надявайки се да избера някоя марка, но мненията са много разнопосочни. Единствено за Stiebel Eltron отзивите са ласкави, но цените им са двойно над моя бюджет. Другото, което ми се струва като подводен камък, е че с чуждите марки в случай на повреда ще трябва да се поръчва част от друга страна и така ще се удължава времето за ремонт до незнайно колко.
    Моля, препоръчайте ми някакъв бойлер, който горе-долу да е читав. От Русе съм и водата тук е доста твърда. От Атлантик предлагат някакви бойлери (уж за твърда вода), но идея си нямам колко са надеждни. Плюс това атлантик се водят френски.
    Също така да питам - откъде да си купя бойлер? В смисъл примерно за климатици болшинството колеги от форума са против покупка от Техномаркет или Технополис. Важи ли същото и за бойлерите?
    Помагайте! Обемен, вертикален, 80л., за около 200лв...

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

Re:Избор на бойлер за около 200лв

Бих те посъветвал да видиш добре откъде тече ,в смисъл може да е от фланеца, най -често пробива тръбичката за терморегулатора.Можеш да си смениш само фланеца или да ти заварят нераждаема тръбичка.Ако е казана то може би е добре да си купиш нов -такъв с неръждаем водосъдържател, че новите с обикновен не изкарват много . Има доста фирми български- на Диполомат и Шишков са добри.От вносните сам виждал на Сименс. Стибел елтрон, и Горение мисля че са реномирани марки.

4. stn
    stn е офлайн

Тук е от
    Sep 2006

Докато бродех в нета попаднах на това:

http://www.zora.bg/main.php?p=produc...oduct_id=12105

Аристон по-добър ли е от родните производители на бойлери? Всичко така ми се омеси, че вече наистина не знам какво да взема... Едни плюят Теси, други викат от Дипломат нищо не става, трети са със Светльо Шишков и са постоянно в траур... Батак отвсякъде

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ами вземи си Елдом, аз съм с надежда, че след развода с Дипломат ще се върне старото качество

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

"...след развода"?
    Може ли повече инфо по въпроса, че аз си мислех, че са си едно все още.

7. Тук е от
    Aug 2009

Светлю Шишков е истината.

8.  

9. Egu
    Egu е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005

Вземи си български, а що се отнася до марките - всичките са горе долу с едно и също качество. Вносните бойлери мисля, че не са кой знае с какво качество повече, само дето са по-скъпи и ремонта им е доста по-скъп и по-дълг във времето. Компонентите на българските бойлери са все едни и същи и за това кой производител да избереш е напълно безсмислено. Различават се само водосъдържателите, а те са най-важната (от към цена и трудоемкост за смяна) част.

10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Това беше една симбиоза между добър производител (Елдоминвест) и добър търговец (Стокова борса Рикошет) и една търговка марка, която се наложи на пазара главно заради качеството на бойлерите. Сега бойлерите "Дипломат" имат италианско-китайски произход като се изрази един колега - поръчват се на Фероли, но се правят в Китай, като голяма част от производството им, а във Варна продължават да се правят бойлери Елдом.
    ПП. Да добавя по темата - над 200л за мене фаворити са Теси с тяхната серия Profi Line, която се произвежда в съвсем нов цех с ново немско съвременно оборудване.

11. stn
    stn е офлайн

Тук е от
    Sep 2006

След дълго умуване се спрях на този бойлер:

http://eldominvest.com/bg/4/id/42/pa...duct-view.html

До няколко дена се каня да го взема. Стискайте ми палци да е безпроблемен в гаранционния си срок

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Да е безпроблемен и в извънгаранционния си срок

13. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

никой нищо не каза за тези http://www.company-index.com/files/120153000693748.jpg на VIKOM имам го 7 години без проблем но не знам цена тъй като от Бургаските магазини изчезнаха и не се виждат не знам защо

14.  

15. stn
    stn е офлайн

Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Да е безпроблемен и в извънгаранционния си срок
    Е това вече си е чиста проба алчност

16. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

ако не броим един прегорял кабел от терморелето

17. Egu
    Egu е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от stn
    След дълго умуване се спрях на този бойлер:

http://eldominvest.com/bg/4/id/42/pa...duct-view.html

До няколко дена се каня да го взема. Стискайте ми палци да е безпроблемен в гаранционния си срок
    Честито. Този е с т.н. „сухи нагреватели“. Аз си признавам, че с такива съмнямал досег до сега и не знам как се държат. Какво е качеството на тези нагреватели, но поне смяната им ще е доста по-лесна. Тези ключета за пускането им не са добри, но се надявам, че 1кВт ще издържат.

18. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Предстои ми покупка на бойлер,вертикален,80 л.Нямам лимит,интерисува ме само качество ,е,и малко дизайна......Аристон,Ст.Елтрон,Дражице или АЕГ?......Моля за мнения!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на LED телевизор до около 700лв.
    От d3mon1c във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 30-09-14, 15:03
  2. Избор на фотоапарат до 200лв
    От isa във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 11
    Последно: 09-04-13, 20:38
  3. Избор на HD медиа плейър до около 200 лв.
    От nikolav във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2
    Последно: 21-03-12, 21:16
  4. Отговори: 0
    Последно: 08-04-11, 09:25
  5. Избор на домашно кино до 200лв, за начинаещ потребител - спешно
    От emos във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 17-06-08, 10:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе