Отговор: Термопомпен бойлер
За 1552 лева с ДДС (без топлообменик фреон-вода, помпа и поточен изключвател) ще ти направя инверторна самоделка въздух-вода с номинал 4кВ и максимал 5кВ, гарантирана до -15 с две години пълна гаранция и пет на компресора.
ПП Дано модераторите не ме намразят, чак като го публикувах се сетих, че не мога да рекламирам така. Ако сметнете за нарушение, моля изтрийте поста ми.
ПП2 Идеята беше да види народа, че няма смисъл да се инвестира в тези боклуци на елдом.
Сам е ясно, че може да стигнеш до по-добро изделие. но цената на Елдом е нормална, имат външни разработчици, счетоводство, маркетинг, самото производство или асемблиране ако щете, най-малкото 50-лева може да се спестят от опаковането.
Имам предвид, че като го предлага фирма няма как да е малко кинти.
И аз смятам примерно - конвенционалка 400 лева, 300 бойлер, 200 за топлообменик, 100 електроника , 100 да се донапаснат нещата, 100 монтаж, материали.
100 лева да те почерпя.
Както казах като събера пари ще звънна. :) Пари да има нека ме лъже който иска. :) :) :)
"За 1552 лева с ДДС (без топлообменик фреон-вода, помпа и поточен изключвател) ще ти направя инверторна самоделка въздух-вода с номинал 4кВ и максимал 5кВ, гарантирана до -15 с две години пълна гаранция и пет на компресора."
Извинявай, но чак сега влязох в темата
Относно мнението ти - с какво външно тяло ще е системата (производител), с какъв COP? Ще можеш ли да го инсталираш във Варна?
Хмм, а не може ли цял си климатик, лятото си охлаждаш стаята и си топлиш бойлера така и така енергията за тоя компресор е платена защото с такава схема да топлиш бойлера и студеното да го хвърляш на улицата [emoji12]
Изпратено от моят Mi-4c с помощта на Tapatalk
И на мен ми се иска същото, но май с 2 машини ще е по-тънко, отколкото 1 да може да върши работата и зимата и лятото.