Re:Комшиите имат теч от мен
Къртене около сифона.Най-вероятно пропуска връзката с ПВЦ тръбата, подлива отдолу и де разпространява.Отгоре и да слагаш силикон, файда няма да има.
Сега, след като излея оцветената вода в сифона, то ще си покаже дали е от там, нали така ? :029:
П.С.
Това със силикона реши проблема преди 1 година.
Но тогава теча беше единствено около тръбите за парното.
Проблема може да е комплексен.При тръбите отгоре, а около сифоня вътре.Пробвай с водата и кажи как е.
Нашите имаха този проблем в продължение на 3 години.
Те бяха ремонтирали банята и бяха сложили върху старите плочки нови след грундиране на старите.Теча при тях беше още преди да залепят новия под на банята.Преди ремонта казах на баща ми че трябва по време на ремонта да се сменят и PVC тръбата за мръсната вода с нова до вертикалната тръба на целия блок в която са свързани всички тръби за мръсната вода от всички бани на апартаментите под нас.Той обаче понеже е дървена глава ми казва: Ти повече от майсторите ли знаеш???" И аз си млъкнах, а те "майсторите"-плочкаджии вече го бяха излъгали, че след като залепят плочките няма да тече на съседите в банята.Проблема не беше в плочките и пода, а в ПВЦ тръбата която беше на повече от 20 години...
Залепиха новите плочки на пода на банята, но теча продължи...
...скандалите със съседите под нас също...
Баща ми трая още 18 месеца и доброзорлен, без да ми признава изрично, че съм бил прав послуша тихомълком съвета ми, като разби новите плочки, извика ВиК техник/майстор който подмени цялата търба за мръсната вода от пода на банята до главната търба на блока, купи нови плочки и налепи банята наново...
П.П.Теча спря и настъпи мир със съседите...
ауу.. :help
Проблемите почват да набъбват...
Преди малко бях до комшиите и какво да видя - нищо не се е оцветило в червено след цяла кофа с калиев перманганат в сифона :-/
Те викат, не се притеснявай, няма проблем, ела да пием по една мастика.
Хубаво де, пихме не една,ами три мастики, но... проблема си остават.
Колеги, то се е видяло, че ще викна ВиК услуги, но нека за себе си поне да съм просветен. :Google:
1) Възможно ли е теча да не е от нас ,а от някой друг?
2) Какви остава да са най - вероятните причини за появата на теча?
Дайте акъл, моля :Drinks:
Имаш спукана тръба. Имал съм същия проблем. Спукването може да е скапана връзка, абе тъече си от нялуде. Виж дали има набъбнали плочки при теб. НИе така разбрахме къде е пукнатото. 100% таче не е точно около моркото на съседите. При мен беше на около метър, метър и половина. Обикновено избива винаги окло разни тръби, както е и при теб. Лошото, че така неможеш да локализираш теча.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Имаш спукана тръба. Имал съм същия проблем. Спукването може да е скапана връзка, абе тъече си от нялуде. Виж дали има набъбнали плочки при теб. НИе така разбрахме къде е пукнатото. 100% таче не е точно около моркото на съседите. При мен беше на около метър, метър и половина. Обикновено избива винаги окло разни тръби, както е и при теб. Лошото, че така неможеш да локализираш теча.
По дяволите :-/
Плочките ги погледнах и всички изглеждат равномерни. :punk:
Какво според теб какво трябва да предприема от тук нататък? / къртене / !? :monster
Някой друг да има различно мнение и свое виждане по дерта ми ? :066:
Човече, ама това е отвратително! :taz
Как може да пиете мастика?! В това време се пие само домашна ракия.
П.С. Нещо ми се върти за някакви устройства за откриване на течове, ма къде съм ги срещал, не мога да се сетя.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Човече, ама това е отвратително! :taz
Как може да пиете мастика?! В това време се пие само домашна ракия.
П.С. Нещо ми се върти за някакви устройства за откриване на течове, ма къде съм ги срещал, не мога да се сетя.
Дяволите го взели.. и на мен ми беше странно с тая мастика, :yikes ама викам.. хайде, да не им чупя хатъра, ще пия и аз с тях, от учтивост :))
След като се качих, на горния етаж, демек у дома - веднага си налях домашна гроздова :police:
Това устройство за диагностика на теч и аз съм го чел някъде, [ май е бош лафработа ] + това е скъпо.
Както и да е .. от тук нататък поради късния час и питиетата, съветите ги приемам за не сериозни ; ) :Drinks:
Ако някой даде,утре, някакъв съвет на бодро, ще се радвам ; ) :rockon:
Sikalastic-490T-Сика българия-Еднокомпонентна хидроизолационна мембрана позволяваща пешеходен трафик на полиуретанова основа/прозрачна/
Вариант 1:
Кристализационна хидроизолация на тавана на съседите.Това на практика си е ремонт на съседа ти.
Компромисен и евтин вариант без 100% гаранция.
Вариант 2:
Обмазната хидроизолация върху плочките,лента около софон и тръби на парно,тънкослойно лепило плочка-плочка.
Нови плочки,нова фуга и си готов.На практика това си е основен ремонт на твоята баня.
Осталото си е жива лотария.
Цитат:
Първоначално публикувано от ferdi
Вариант 1:
Кристализационна хидроизолация на тавана на съседите.Това на практика си е ремонт на съседа ти.
Компромисен и евтин вариант без 100% гаранция.
Вариант 2:
Обмазната хидроизолация върху плочките,лента около софон и тръби на парно,тънкослойно лепило плочка-плочка.
Нови плочки,нова фуга и си готов.На практика това си е основен ремонт на твоята баня.
Осталото си е жива лотария.
P.S. След като се появи проблема, минах фугите с дълбокопроникващ грунд на Боро.
Вчера вечерта проблема, около тръбите на парното, като че ли се беше кротнал. Беше сухо.
Големият беда си остава около сифона.
1) Възможно ли е, само фугиране на плочките, да бъде решение на проблема ? :029:
Преди няма и 4 години правихме ремонт на банята...
2) Може ли Ние да не сме причинители на теча у съседите, а да е някой над нас ?? angel
Ако си фугирал с Боро -трудно ще извадиш фугите, но е някакво решение.Ако ще префугираш препоръчвам Церезит СЕ40 или 43 -кофички отгоре ги запечатай с фугафикс.
Е ли е възможно от студа да е замръзнало леко някъде и да се пукнало. Не знам от къде си, но последните дни пък беше по - скоро топло.