1 Прикачен файл(ове)
 Бойлер на нощна тарифа - решение
  Ето моето решение 

Прикачен файл 8136

В таблото имах 2 свободни позиции и тъй като бойлера ми е на отделен кръг го прекарах през контактор който от своя страна се контролира с часовник. (последните 2 отдясно на долния ред)
     Отговор: Бойлер на нощна тарифа - решение
  И аз така, но в ролята на контактор, ползвам реле от АП „Изгрев“ и е монтирано в бойлерното табло.
  Малко оффтпик. Гледам че имаш звънец в таблото - става ли за нещо, че мисля таъв да сложа да не монтирам отдлени кутийки по стената ?
  Ползвам китайски таймер от 3,50лв. релето го спестих.
  Браво на Gogo Byte за добре подреденото табло!
  Цитат:

Първоначално публикувано от 
Еди 
   И аз така, но в ролята на контактор, ползвам реле от АП „Изгрев“ и е монтирано в бойлерното табло.

Дай моля те типа на това реле, да го видя що за стока е.
  предполагам е това? : EKOM : 
     Re: Отговор: Бойлер на нощна тарифа - решение
   Цитат:

orlincho 
   Малко оффтпик. Гледам че имаш звънец в таблото - става ли за нещо, че мисля таъв да сложа да не монтирам отдлени кутийки по стената ?

Да, на 220v е и вади метален звук като старите звънци. Има и други с мелодии но мен този ми хареса.

- - - Updated - - -

Цитат:

Kasap 

Без контактор рискуваш да си запалиш таблото :) На часовника пише 20А ама хич не им вервай :)
     Отговор: Re: Отговор: Бойлер на нощна тарифа - решение
   Цитат:

Gogo Byte 
   Да, на 220v е и вади метален звук като старите звънци. Има и други с мелодии но мен този ми хареса.

Може ли да дадеш още инф за това с другите мелодии. Според каталога на Шнайдер/Мерлин Жерин имат зумер и звънец за друго не се споменава.
Благодаря.
   Цитат:

Gogo Byte 
   Ето моето решение 
  Прикачен файл 8136 
В таблото имах 2 свободни позиции и тъй като бойлера ми е на отделен кръг го прекарах през контактор който от своя страна се контролира с часовник. (последните 2 отдясно на долния ред)

Браво, наистина красиво направено табло! Благородно ти завиждам, че можеш да си грееш бойлера само на нощна тарифа. И аз съм сложил 1Р контактор в таблото, но моите "домашни животни" ще ме изселят ако сложа часовник! :))
     Re: Отговор: Re: Отговор: Бойлер на нощна тарифа - решение
   Цитат:

orlincho 
   Може ли да дадеш още инф за това с другите мелодии. Според каталога на Шнайдер/Мерлин Жерин имат зумер и звънец за друго не се споменава.
Благодаря.

Шнайдер мисля че нямат с мелодии. Тоя с мелодиите беше някакъв китайски не му запомних марката имаше 8 мелодии които могат да се превключват с един бутон.
   Цитат:

Kasap 

Циция! Аз съм с електронен, със седмичен програматор. Олекнах с 10лв. :035:  :Drinks:
Такъв за 3,50лв поставих на пералнята преди няколко години. Дъртата Пена вече има поне една екстра - "отложен старт" :-memnon
     Re: Отговор: Бойлер на нощна тарифа - решение
   Цитат:

estqwerty 

Не е това. Това на снимката е монофазово и в интерес на истината не съм виждал такова в АП Изгрев. Там има трифазно реле произведено в Пловдив. За съжаление не мога да намеря линк към него. Трябва да разглобявам таблото за да го видя точно какво беше.

п.п. Намерих го!
  Налага се редакция на линка ми в предния пост.
Релето е:
Пловдив
РКП
16А ~ R2 360V
Бобина 220V
БДС 7861-74
Ето и нови линкове към него.
 http://nikelectric.com/product_info....oducts_id=1118
 Реле за акумул.печка РКП
  А като свърши топлата вода и е нужна още /преди идването на нощната енергия/, как процедираш? - Бъркаш в таблото, най-вероятно? А друг вариянт, да не се бърка в него?
П.С. Под "бърка" - нямам предвид разглобява! Понеже ако е на известна височина, и някой друг член от семейството иска ди си включи подгряването на бойлера - ще може ли?
  Моя бойлер е 200 л. и също само на нощна работи. Имам малко табло с контактор и часовник. Ако случайно топлата вода свърши мога през часовника с бутонче да пусна ръчно пускане.