1 Прикачен файл(ове)
Бойлер на нощна тарифа - решение
Ето моето решение
Прикачен файл 8136
В таблото имах 2 свободни позиции и тъй като бойлера ми е на отделен кръг го прекарах през контактор който от своя страна се контролира с часовник. (последните 2 отдясно на долния ред)
Отговор: Бойлер на нощна тарифа - решение
И аз така, но в ролята на контактор, ползвам реле от АП „Изгрев“ и е монтирано в бойлерното табло.
Малко оффтпик. Гледам че имаш звънец в таблото - става ли за нещо, че мисля таъв да сложа да не монтирам отдлени кутийки по стената ?
Ползвам китайски таймер от 3,50лв. релето го спестих.
Браво на Gogo Byte за добре подреденото табло!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Еди
И аз така, но в ролята на контактор, ползвам реле от АП „Изгрев“ и е монтирано в бойлерното табло.
Дай моля те типа на това реле, да го видя що за стока е.
предполагам е това? : EKOM :
Re: Отговор: Бойлер на нощна тарифа - решение
Цитат:
orlincho
Малко оффтпик. Гледам че имаш звънец в таблото - става ли за нещо, че мисля таъв да сложа да не монтирам отдлени кутийки по стената ?
Да, на 220v е и вади метален звук като старите звънци. Има и други с мелодии но мен този ми хареса.
- - - Updated - - -
Цитат:
Kasap
Без контактор рискуваш да си запалиш таблото :) На часовника пише 20А ама хич не им вервай :)
Отговор: Re: Отговор: Бойлер на нощна тарифа - решение
Цитат:
Gogo Byte
Да, на 220v е и вади метален звук като старите звънци. Има и други с мелодии но мен този ми хареса.
Може ли да дадеш още инф за това с другите мелодии. Според каталога на Шнайдер/Мерлин Жерин имат зумер и звънец за друго не се споменава.
Благодаря.
Цитат:
Gogo Byte
Ето моето решение
Прикачен файл 8136
В таблото имах 2 свободни позиции и тъй като бойлера ми е на отделен кръг го прекарах през контактор който от своя страна се контролира с часовник. (последните 2 отдясно на долния ред)
Браво, наистина красиво направено табло! Благородно ти завиждам, че можеш да си грееш бойлера само на нощна тарифа. И аз съм сложил 1Р контактор в таблото, но моите "домашни животни" ще ме изселят ако сложа часовник! :))
Re: Отговор: Re: Отговор: Бойлер на нощна тарифа - решение
Цитат:
orlincho
Може ли да дадеш още инф за това с другите мелодии. Според каталога на Шнайдер/Мерлин Жерин имат зумер и звънец за друго не се споменава.
Благодаря.
Шнайдер мисля че нямат с мелодии. Тоя с мелодиите беше някакъв китайски не му запомних марката имаше 8 мелодии които могат да се превключват с един бутон.
Цитат:
Kasap
Циция! Аз съм с електронен, със седмичен програматор. Олекнах с 10лв. :035: :Drinks:
Такъв за 3,50лв поставих на пералнята преди няколко години. Дъртата Пена вече има поне една екстра - "отложен старт" :-memnon
Re: Отговор: Бойлер на нощна тарифа - решение
Цитат:
estqwerty
Не е това. Това на снимката е монофазово и в интерес на истината не съм виждал такова в АП Изгрев. Там има трифазно реле произведено в Пловдив. За съжаление не мога да намеря линк към него. Трябва да разглобявам таблото за да го видя точно какво беше.
п.п. Намерих го!
Налага се редакция на линка ми в предния пост.
Релето е:
Пловдив
РКП
16А ~ R2 360V
Бобина 220V
БДС 7861-74
Ето и нови линкове към него.
http://nikelectric.com/product_info....oducts_id=1118
Реле за акумул.печка РКП
А като свърши топлата вода и е нужна още /преди идването на нощната енергия/, как процедираш? - Бъркаш в таблото, най-вероятно? А друг вариянт, да не се бърка в него?
П.С. Под "бърка" - нямам предвид разглобява! Понеже ако е на известна височина, и някой друг член от семейството иска ди си включи подгряването на бойлера - ще може ли?
Моя бойлер е 200 л. и също само на нощна работи. Имам малко табло с контактор и часовник. Ако случайно топлата вода свърши мога през часовника с бутонче да пусна ръчно пускане.