Здравейте, имам проблем, който искам да споделя с вас и ако някой се е сблъсквал с нещо подобно, моля да помогне.
Та случая е следния. Нанесох се в нова кооперация с ПВЦ водопровод. След първоначално ползване на бойлер при загряване започна да капе вода от комбинираното клапанче, в следствие явно съсвсем се скапа въпросното клапанче и започна да тече постоянно. Бойлера е гаранционен извиках сервиз и смениха винтила. Същото се случи и с малкото бойлерче в кухнята под мивката. Със сменени вече винтили, проблема отново се появи, но само при работа на бойлерите. Решихме да сложим регулатор на налягането, който настроихме на 1.5-2 бара, тъй като предположихме, че налягането е високо и за това се скапват клапаните. В момент в който бойлера в банята загрява налягането се вдига до 7-8 бара (отчетено на монометъра на регулатора) и прокапва бойлерчето в кухнята без дори и да работи. Решихме, че проблема вероятно е във възвратния клапан на водопровода и го махнахме....но промяна няма. И само да отбележа, идваха от ВиК и измериха налягането на водопровода - 5.1 бара. Посъветвайте ме какво да направя да се отърва от тези течове. До сега където и да съм живял е имало бойлер и никога не е капал от където и да било.