Здравейте, пичове!
Трябва ми това:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/...A11T9KD4JKB6VS
Някой да знае дали се продава в България?
Здравейте, пичове!
Трябва ми това:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/...A11T9KD4JKB6VS
Някой да знае дали се продава в България?
Сигурен ли си, че ти трябва такъв ампераж? Подозирам за какво ти е необходимо, та бих препоръчал нещо такова.
Няма да ми свърши работа, освен ако не обърна вход/изход, и пак остава една излишна степен. а и не съм виждал по-грозно нещо. В какво се монтира това?
Трябват ми два входа, един изход и две степени.
- - - - - - - - - -
Идеята е следната:
1) Искам да си оставя опция за генератор.
2) Искам да захранвам осветление и един климатик 13ка, евентуално и хладилник и ходрофор с генератора.
3) Това което измислих е да си поръчам този трансферен ключ от линка и желаните неща да се захранват през него. Не намерих по- маломощен. Иначе 20А ми стигат. Питах в Ташев, не бяха и чували за такова нещо и просто се зачудих хората в БГ как си връзват генераторите...
Така си и помислих. 20 амперовите превключватели са по 15лв. Остава единствено естетическия ти проблем, с което аз за съжаление не мога да помогна.
Довечера ще ти снимам моя за цялата къща.Но беше около 100лв по спомен, а , и си има свое табло.
Хората в България много отдавна си превключват ръчно захранванията с нещо наречено "Умшалтер". Напоследък /последните около 30г./ се изпълняват и едни схеми наречени АВР /автоматично включване на резервата/.
Чак от AVR няма нужда за къща на село. Там и "супер-грозен" ПЕП си върши работа.
Този пост е редактиран от DDM87; 14-02-18 в 21:27.
Знаеш ли, много обичам такива-хем не разбират нищо от това за което се напъват, хем се правят на интересни. Да така се казва-умшалтер и даже и Гугъл знае. Нещо такова. Хай със здраве.
Няма такава българска дума "умшалтер". Превежда се от немски език като "превключвател" и може да има много значения. Не виждам някакъв естетически проблем на предложенията горе.
Извинявам се , забравих.Ей това е при мен, правиха ми го хора от енергото, баджанака е инженер там:
Превключваш на II и щепсела в генератора.
Сетих се - кабели, табло, това нещо(не знам как се нарича) и монтаж 140лв.
В момента през него минава целия ток на къщата и явно е здраво.
Това е като този Ум шалтер - превключвател от линка ,който е дал SPSt.
Този пост е редактиран от microclim@; 15-02-18 в 10:44.
Мерси, при мен кабела на генератора ще си е в стената. Затова искам нещо по-компактно, че ще е в коридора и ще се вижда.
Днес минавах през Електромаркет - Варна. Ето какво открих там:
Вариантите 3P и 4P са налични но не са изложени - само етикета с цените им са показани.