Здравейте съфорумци, имам странен проблем с електрозахранването. Първо да кажа, че съм скаран с тока, но мога да замеря нещо ако се наложи. Апартамента е стара панелка но след основен ремонт с подменени всички кабели с ново ел табло и бушони легранд. Та значи преди известно време си светвам нощната лампа и ток няма........минават няколко минути и тя светва ( нощната лампа и изведена от контакта) Първо реших, че е крушката, но и другата нощна лампа по същия начин ( и тя изведена от друг контакт). Реших че нещо има някъде разхлабена връзка но го оставих за по натам. Вчера жена ми ми звъни и ми казва че в кухнята печката свети но не грее а също и котлоните - пускат се светят им лампичките но не греят. Минаха няколко маса и тя ми звъни че натискала всичко наред и те се оправили(лично се съмнявам да са се оправили от цъкането). Сега странното е че вече някои от контактите работят а други не като са на един бушон. Та въпроса ми е възможно ли е на един бушон едните контакти да имат ток а другите не и по същия начин с освтлението. Всички идеи са добре дошли и Благодаря предварително.
П.С. Имах и все още имам проблем с една от луничките, която ту светва ту гасне- сменихме крушката, сменихме трафа от Вивалукс с Релко, сменихме фасунката, сменихме мястото на цялата луничка и сега го прави на новото място.
Явно тока не ме обича много![]()
Ж.З.