Здравейте на всички, тъй като не намерих каде точно мога да задам въпроса си относно осветление го пускам в нова тема.
Та въпроса ми е следният, предстои ми да избирам какво да ми бъде осветлението в една от стаите ми! Става въпрос за помещение с площ 17,5 кв.м. (5м. х 3.5м.) , помещението ще се ползва като всекидневна, в началото се бях насочил към осветление с крушки тип "лунички" за целта на тавана имам вече направена фигура от гипс картон представляваща две ивици пуснати от край до край по дължината на тавана с широчина 30 см. , в които съответно да монтирам "луничките". След доста изчетено тук там стигнсх до извода, че за такова голямо помешещение, като основно осветление "луничките " не са много добра идея или ако са,то те трябва да са с много голяма мощност и това само по себе си не би било икономично, помислих и за излезлите напазара диодни "лонички ", но те имат прекалено насочен светлинен поток, та въпроса ми е следният, дали някой има идея как да си осветя помещението, като вариянта за "луничките" във фигурата на тавана си остава, като те ще са с по малка мощност и ще са като интериорно осветление.