Защо???
Тази сутрин реших да погледна какво става с темата "Липсва организация, търсят се нови модератори...", до къде са стигнали идеите за подобряване на обстановката и организацията на форума и.... я открих чак в "кофата" за отпадъци. Не повярвах на очите си.
Излиза, че всички наши мнения, предложения и спорове относно това как трябва да са нещата в този форум не струват нищо. С тях се постъпва както с употребените салфетки след вечерята - изхвърлят се заедно с отпадъците в кофата за боклук. Обидно и недостойно! Човека, който го е направил трябва да има огромно самомнение за да постъпва така с околните. Там ако изключим дежурните дребни недоразумения имаше ценни предложения и истинска загриженост за форума и неговото бъдеще. И то писани не от "новаците" (да не ми се сърдят за това определение, аз също съм от тях), а от негови ветерани с по 1500 поста, от настоящи и бивши модератори, от хора със солиден житейски опит и с по едно, че и две висши образования. Едва ли те заслужават такова безпардонно отношение.
Моето участие в този форум е сравнително кратко - 8 месеца. За този период успях да науча доста неща, да опозная различни хора, оценявайки ги само по написаното от тях и да се чувствам добре в тяхната компания. Опитвах се до колкото мога да бъда и аз полезен. Чувствувах се като в един от тези английски клубове, където се влиза с пропуск и където се чувстваш между себеподобните си. В последно време тази ми представа започна да се сменя с усещането за кварталната кръчма, където минаваш да пиеш едно питие и непрестанно се оглеждаш, да не би собственика и да те изхвърли, защото не си му симпатичен. Уважавам правото на всеки да изрази своето мнение и очаквам и от останалите същото. Времето на максимата на Сталин: "Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем" приключи преди 50 години!
Съвсем искрено Ви казвам, не се чувствам уютно в такава обстановка.
PS. Ако това бъде изтрито отново не се притеснявайте. Ще го получите в пощенските си кутии, но тогава се запитайте дали това се връзва с чувството Ви за лично достойнство.