Имам си една картинка на компа и искам да си я сложа за аватар, но когато му задам файла сайта ми казва, че е много голям, а карртинката е само 5кb.До колко тртябва да е голямо изображението и може ли да се увеличи капацитета за качване[?][?]
Имам си една картинка на компа и искам да си я сложа за аватар, но когато му задам файла сайта ми казва, че е много голям, а карртинката е само 5кb.До колко тртябва да е голямо изображението и може ли да се увеличи капацитета за качване[?][?]
Проблема не е в големината. Аватара не може да бъде качен директно във форума. Трябва да си го качиш на някой фрии сървър (или друг ако имаш такъв). Прочети това:
http://www.setcom.bg/news/forum/topi...TOPIC_ID=11774
Пусни едно търсене с думата "аватар" и ще ти излязат доста теми с обяснения по въпроса.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имам си една картинка на компа и искам да си я сложа за аватар, но когато му задам файла сайта ми казва, че е много голям, а карртинката е само 5кb.До колко тртябва да е голямо изображението и може ли да се увеличи капацитета за качване[?][?]
<div align="right">Originally posted by viper*-*11/07/2004*:* 09:03:25</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
В повечето форуми има ограничение в големината на аватара, че дори и на форматирането, но в този форм не е така и нещата са решени по-интелигентно, според мене. Просто си качваш картинката някъде ( например в www.hit.bg ) и даваш линк към картинката. Имай пред вид, че ако картинката не е квадратна то тя ще бъде форматирана до квадрат и може да не изглежда така, както ти се иска. Другото важно нещо е, че колкото по-малка е по размер, толкова по-бързо ще се зареди.
64/64 size
ако е повече няма да го качи
Предложение към Админа!
Защо не направите така, че да може потребителя да определя как форума да показва аватара му [?]
<font color="red">А ПЪК ТОВА С АВАТАРА ТАКОВА КУЦО СТЕ ГО НАПРАВИЛИ ЧЕ САМО ЗАРАДИ ТОВА НЯМА ДА ВЛИЗАМ ВЪВ ТОЗИ ФОРУМ - ПРОБВАХ 24 РАЗЛИЧНИ НАЧИНА ...........
КАКТО И ДА Е - МОЖЕТЕ ДА МЕ ИЗТРИИТЕ ОТ КЛИЕНТИТЕ СИ - И БЕЗ ТОВА СТРАШНО СЕ ИЗНЕРВИХ И НЯМА ДА ВЛИЗАМ ВЕЧЕ ТУК</font id="red">
между другото се казва "изтриЕте", а ако си бил тук с основна цел да си покажеш аватара, а не да научиш/споделиш нещо... това си е лично твой проблем
И да добавя още нещо към казаното от FearMe:
Форума не е бакалия и няма клиенти - има участници и тяхното присъствие в него е въпрос на лична воля.
Имам един комшия, прост като кройка за цвички.
Понеже от доста години не може да научи листовките, каза, че сме умряла и неуредена държава щом карането на кола е толкова лесно, а толкова трудно се чете и учи.
И няма да взема изпитите. Книжка не му трябвало.
<font color="orange">@Goldenfinger</font id="orange">
Бих ти предложил да ти подготвя и "поставя" аватара за по-малко от 30 сек., но няма да го направя по няколко причини.
Първата е тона ти, обиден, но и обиждащ, а втората е точно невярната посока на критиките ти.
От една страна форума не е направен от нас.
От друга страна, ако смяната на аватара те затруднява, то най вероятно причината не е в ... "тъпия" форум.
В повечето случаи причината се крие в задклавиатурното устройство /ако ме разбираш какво искам да кажа/.
Кликни отгоре и пиши каквото ти дойде на душата. Критикувай, давай съвети. Желателно е да е на английски, ако имаш такива умения.
И на добър час по другите форуми!
P.S.
И недей да им обясняваш защо не пишеш в Setcom, защото ще ти се смеят [и там].
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font color="red">А ПЪК ТОВА С АВАТАРА ТАКОВА КУЦО СТЕ ГО НАПРАВИЛИ ЧЕ САМО ЗАРАДИ ТОВА НЯМА ДА ВЛИЗАМ ВЪВ ТОЗИ ФОРУМ - ПРОБВАХ 24 РАЗЛИЧНИ НАЧИНА ...........
КАКТО И ДА Е - МОЖЕТЕ ДА МЕ ИЗТРИИТЕ ОТ КЛИЕНТИТЕ СИ - И БЕЗ ТОВА СТРАШНО СЕ ИЗНЕРВИХ И НЯМА ДА ВЛИЗАМ ВЕЧЕ ТУК</font id="red">
<div align="right">Originally posted by Goldenfinger*-*22/07/2004*:* 00:47:33</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ако наистина искаш заслужено да се изнервиш, то посети http://hardwarebg.com/forum/ форума и се опитай да си сложиш аватар.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
Ако наистина искаш заслужено да се изнервиш, то посети http://hardwarebg.com/forum/ форума и се опитай да си сложиш аватар.
<div align="right">Originally posted by ru-boy - 02/08/2004 : 15:24:24</div id="right">
Що? К'во? Там да не би никой да няма аватар?? [8)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> В повечето форуми има ограничение в големината на аватара, че дори и на форматирането, но в този форм не е така и нещата са решени по-интелигентно, според мене. Просто си качваш картинката някъде ( например в www.hit.bg ) и даваш линк към картинката. Имай пред вид, че ако картинката не е квадратна то тя ще бъде форматирана до квадрат и може да не изглежда така, както ти се иска. Другото важно нещо е, че колкото по-малка е по размер, толкова по-бързо ще се зареди.
<div align="right">Originally posted by ru-boy*-*12/07/2004*:* 10:50:23</div id="right">
Сигурно защото е оригинално не виждам повечето аватари[!]
Света не е hit.bg
@pip00
Е какво е виновен форума, като софтуер или администрация, че hit.bg или data.bg душат асфалта и търсят къде да умрат [в определени моменти].
Или пък, че определени доставчици са решили през 2-3 месеца да си мерят nuшkuте и да обезмислят peering-а.
Аватарите не са задължителни.
Лично моето внимание е насочено повече към мненията отколкото към изображението, асоциирано към някой потребител.
Поддържам мнението на FearMe в този аспект.
Явно темата трябва да се модифицира от "Колко трябва да е голям" към "Къде да го турим...."[:D]
Защо наистина не помислите над варианта за качване на аватар от собствения компютър. Току-що се пробвах да се регистрирам в hit.bg и там да си кача аватар, че да му дам линк тука, че...После се отказах. Тромаво е. Помислете наистина.