Хайде и аз да си кажа мнението...
Хубаво е, че има раздвижване на новините в заглавната страница, независимо за какъв вид софтуер става въпрос. Имам обаче няколко препоръки:
1. Нека да присъстват и новини от света на хардуера, ИНТЕРНЕТ и мобилните комуникации. Някак "еднотипно" ми се вижда да се представя единствено софтуер.
2. За представянето на дадена програма 2 - 3 изречения не са достатъчни, понякога дори в readme-то има повече... Мен като потенциален потребител ме интересуват неща като системни изисквания, съвместимост, стабилност на програмата. Щом е новина, нека да бъде обстоен преглед, да съдържа информация за лиценза, заеманите ресурси, има ли го преведено на български език, има ли безплатен аналог (ако е платено) и т. н. т.
3. Нека да се изтъква основателна причина да посетя сайта, от където идва новината - предоставяне на допълнителна информация, форум на български за съответната програма, упътване за работата с нея, забелязани проблеми...
В момента, посещавайки setcom, хвърлям един поглед на заглавната страница, и ако нещо ми "хване окото" - copy-paste в google и посещавам сайта на производителя. Т. е., целият труд на Softkey Bulgaria се обезсмисля, поне относно броят на моите посещения на сайта им.