Здравейте,
Наред със всичките хубави неща които предлага този сайт има няколко в поднасянето на новините които определено ме дразнат:
От гледна точка на дефиницията IT новинарски сайт не мога да разбера защо се промъкват и новини които нямат нищо общо от гледна точка на IT технологии.
Пресните примери от днес(14.12.2002):
* Съни Компютри с нова WEB страница...
Пресна новина! Сън не ме хвана докато не посетих страницата. В първия момент се зачудих защо се е появила такава новина, но после като поразгледах целия сайт и видях банера разбрах: Това минава като спонсорирана реклама. Е така може, стига да не е прекалено често, примерно всяка седмица новина: "Съни Компютри с нова ценова листа!"
* Mомичета на Playboy...
Ако предната новина ме подразни, помислете си за тази какво ми стана? IT отвсякъде! То верно жените са hot и pluggable но мисля че новината не е за този сайт!
Забележка 1: На мен ми звучи като лична реклама на автора "Вижте ме какво съм събрал/намерил и сложил накуп на моето пространство на фрее.дата.бг!"
Известно ли Ви е че фрее.дата.бг не се вижда извън българия докато Сетком.бг се вижда и за всички които го четат извън България това си е чисто "размахване на салам пред вързано куче" т.е. "вижте какво имам но сте резнати и не можете да го видите".
Забележка 2: АКО ще продължавате в този дух искам да няма преференции за определен тип новини и да постнете новина за конкурса Мис Свят и подобните. Такава новина би минала поне като актуална. И го обявете с големи букви а аз междувременно ще се поинтересувам как да се отпиша от майллистата на която получавам новините!
Като съм почнал със забележките ето и една по-конкретна/конструктивна:
Когато поствате линкове към файлове на БГ мирори нека имената на файловете да са същите като на официалния сайт!
Това е от мен,
Поздрави
Zappo