От много време искам да подкарам въпросната игричка. Имам Windows XP и възможността да го сменя или да добавя по - стар не понадлежи на обсъждане. Та:
Тея дни си свалих от фрийтата тази версия на корсарите. Нормално не искаше да стартира. От properties й зададох да върви на 640/480 пиксела, compability for win 95 и disbale visual themes и тя тръгна! Поиграх си, поне два часа, всичко беше нормално. След известно време рестартирах компа, и пак си пуснах играта и всичко върви нормално, до момента, когато започне абордаж. Тогава играта просто самичка си изключва без предупреждение. Сменях адаптерчето на такова с 640/480, намалих херцовете, спрях и допулнителните текстови услуги.... Ядец.
Може би трябва да добавя, че при абордаж изцяло се сменя фона на играта, който при другите случаи е постоянен и затова си мисля за display проблем, но може и да греша.
Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете. Играта не е инсталация, просто ексе с прилежащи файлове. Подмених ги от архива, поправих архива, но промяна няма....
Чувал съм, че има и разни пачове за по - стари игри, да вървят на по - нови машинки, ако някой може да ме насочи....
Благодаря ви предварително....