Резултати от 1 до 5 от общо 5

Искате ли да правите игра?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    1
    #1

    Искате ли да правите игра?

    Елате и помогнете. Трябват ни от всички! За момента във форума съм само аз, защото току що го създедох (е айде вчера, но днеска правя реклама). Тааа ние ще правим игра ! Сега се опитвам да навия още хора (10тина на веднъж) и може и да стане нещо. Ето и зарибяващия текст:
    legacyofruins.14.forumer.com


    Играли сте ДотА, нали ? Опцията, която Близард едва ли са предполагали, че ще е активна и ще обнови интереса към играта им. Напоследък започнаха да излизат игри подобни на нея, но шутър от трето лице, в който героят се вижда в цял ръст. Всички от тях не могат и да се сравнят с това, което предоставя ДотА. Е, ние може да променим това. Може да сме следващите, които ще направят далеч по- вълнуваща игра. Ще разчитаме на историята, динамиката, идеите, десетките нововъведения, рпг елементите, куестовете, пълната промяна на излъчването и обстановката. Информация ще намерите из форума.
    Напоследък се зародиха много проекти за Масови Мултиплейър онлайн ориентирани ролеви игри. В редиците на техните екипи има опитни и не чак толкова опитни хора. Във всеки случай най-опитните отказват да работят по нещо подобно, защото виждат, че направата му е невъзможна. Аз също постоях в подобен екип и в известна степен разбрах реда, по който се правят игрите, как се изпипват и как бавно става всичко. Но написването на толкова мощен енжин (какъвто е на ММОто) е непосилно за тези хора. Този проект също е онлайн ориентиран, но е далеч по-простоват. Въпреки, че е осъществим и някак по-нисш от масовите мултиплейър това не значи, че е по-малко интересен. Размера на играта в 3Д едва ли ще е повече от капацитета на един диск (въпреки, че е невъзможно тава да се изчисли точно сега) и за да стане успешна играта ще е нужно да разчитаме на авторство и креативни хора, преливащи от свежи идеи.
    Ето с какво играта е по-проста от ММОто: при ммото света е огромен и изцяло 3Д. Навсякъде е пълно с модели, които трябва да се направят от 10-тина дизайнери. Общо стават няколко хиляди. Ето ви една примерна цифра: 12342. Не звучи много възможно, нали? В нашия проект ще са необходими не хиляди, а стотици модели. Най-важните са 60-те модела на главните герои. Останалите са призоваваните от тях същества, природата, оръжията, броните и т.н. Оръжията са прекалено лесни за да се зачитат, като проблемни 3Д модели (въпреки, че аз не умея да работя със 3Д студио). По тази логика в ММОто моделите са …. да речем пръстени, разни работи… 20000. Като заговорихме за добавяне на още модели към масовото… Ами всичките онези палатки, каручки, столове, маси още 2000. Този проект ще е изчистен от подобни аксесоари (в определени карти) за да не затормозяват видео картата, която може да чете само до около 10000 полигона. Тааа, да се върнем на предимствата и защо тази игра е възможна за реализиране. Тук световете ще са няколко (картите на които ще може да се играе). Те няма да са кой знае колко големи (въпреки, че ще са различни по размер), но ще са приблизително колкото един инстанс на World Of Warcraft. Ще са подредени според историята на играта, която въобще няма да е бедна… Така разработката на енжина отново ще е насочена към онлайн игра, но далеч по-лесна. С това ще се улесни и излизане на така желаната от всички разработчици – алфа версия, която подтиква нещата да вървят. Единствения по-сериозничък проблем е, че ни трябва отличен 3Д дизайнер, който за изработи НПСтата, които се бият помежду си из картата. Тъй като на един кадър ще стоят по доста ще е необходимо един да не надвишава 1000-2000 полигона, а това ще е доста трудно. Няма да са красиви, но трябва да са нискополигонни. Ще гледам да съобразя с историята някои лесни за модилиране същества. И така най-големия проблем е баланса, който ще изгладим в бета версията.
    Надявам се, че съм успял да ви докажа, че това, което ще правим е възможно (въпреки, че въобще целта не ми беше такава) и вие ще помогнете в създаването на нещо българско...

    legacyofruins.14.forumer.com - моля регистрирайте се ако смятате да пишете нещо. Обявявам официялно старта на проекта !

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006
    Мнения
    12
    #2

    Re: Искате ли да правите игра?

    Идеята ти е впечетляваща, но много мащабна.
    Все пак ти давам моята помощ.

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #3

    Re: Искате ли да правите игра?

    извинявам се за песимизма, но това ми звучи точно като синът на една моя позната, който каза, че щели със съседа да си правят мрежа, за да играят, а след въпроса ми "с hub или със switch ще си правите мрежата?" се наложи да му обясня, че за да има мрежа му трябва мрежова карта, а дали вече има си личи от това, че долу вдясно до часовника има две мониторчета...

    някакви сметки за 10 000 модела, някакви хвърчащи във въздуха "алфи", някакви сметки за 10 000 полигона, с които картата можела да се справи (коя карта?! разработчикът tnt1 ли има? защото сегашните се справят с милиони). 1 диск игра, на която engine-ът не е разработен ("аз не разбирам от engine-и"), моделите трябва да се направят ("2000 модела на маси и каручки. ама аз и от 3d studio не разбирам"). обаче трябва отличен 3d designer за npc-тата, които ще се бият по картата (аз пък защо знам, че ролята на npc-тата не е да се бият? )

    по-добре се хванете и направете няколко хубави карти за homm3

    engine не можете да напишете, нямате пари да купите готов... 3 скици с молив в тетрадката не са готова игра...

    съжалявам и се извинявам още веднъж за реакцията си, но едновременно ми става хубаво от подобен ентусиазъм, и смешно от наивитета му.

    "Няма да са красиви, но трябва да са нискополигонни. Ще гледам да съобразя с историята някои лесни за модилиране същества. И така най-големия проблем е баланса, който ще изгладим в бета версията"
    сладури

  5. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #4

    Re: Искате ли да правите игра?

    Някоя кака за чукане между битките ще има ли?

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #5

    Re: Искате ли да правите игра?

    Много полигони ще трябват за каката. А играта все пак трябва да фърчи на МХ440

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Бракуваните климатици-какво ги правите?
    От fahrenheit451 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 15
    Последно: 15-03-12, 22:36
  2. Ето как си правите на Asus Eee тъчскриин
    От Riki888 във форум Мобилни устройства
    Отговори: 2
    Последно: 21-11-08, 14:15
  3. Какво правите по време на TV реклама?
    От Gadget във форум Анкети
    Отговори: 23
    Последно: 19-06-04, 00:38
  4. Колко често го правите... ...не Ремонта!!!
    От king_pin във форум Анкети
    Отговори: 7
    Последно: 10-05-04, 05:23
  5. Колко често правите Upgrade?
    От Lazy Dog във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 29-11-03, 01:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе