С удпдайта на Free.techno.. я направих да работи на Geforce 1
мехеххехеххе
С удпдайта на Free.techno.. я направих да работи на Geforce 1
мехеххехеххе
Тая игра се надявам да са й направят резоллюция 320x200 с 8 цвята за да върви поне на 20-30 кадъра
така
какво пък открих аз
значи в залата сме с Паломино 1600+ и GF4 4200 MSI - и какво да ви кажа - почнеш ли да стреляш - 1 кадър, както съм писал по-горе
днес ми се обадиха едни приятели, със Celeron 2Ghz и пак със същото видео играта хвърчала - демек Паломиното като процесор за нищо не става, а Целерона - голямата работа. Аз не можах да изтрая, и се почна едно голямо ровене по конфиг файла, и накрая проблема се реши по най-лесния начин - влязох в Device Manager-a и си изключих вграденото аудио - проблема се оправи веднага - на 1024х768@32 играта започна да си вади като пич 60 фпс, единствено при стрелбата пада до 25. Значи моите приятели са с Creative Audigy, явно алпфата въобще не е чувала за VIA AC'97 - нещо , което няма начин да не се оправи до финалната версия, защото все пак този Doom 3 е версия 0.02
Еди,кажи как я пусна на 1024 и fullscreen,дай некво инфо,или поне линк?
Ма много от4айващи изисквания бе. Аз като съм на Geforce 2...
Аз ше 4акам да излезе. Те и за UT 2003 Какво ли не казваха, пук си ба4ка добре на Celeron 850 и Geforce 2 ...
отваряш DoomConfig.cfg
гледаш къде са следните параметри (по подразбиране беше на някаква тъпа разделителна способност), и ги подменяш със следното:
seta r_customHeight "600"
seta r_customWidth "800"
seta r_fullscreen "1"
seta r_mode "4"
това е за 800х600, ако искаш да пуснеш на 1024х768, заменяш съответно параметрите на Heigh и Width, а на mode слагаш "5"
приятно цепене
между другото в къщи съм с Т-бърд 1400, MSI 4200, Audigy, и пак цепи като циганин дърва, като махна звука, и се оправя..
нека някой ако има опит, или си е играл с Doom3 на различни машини, да постне един резултат
За щастие в момента у нас имам точно 5 вида разли4ни якички карти[:-apple]
Ще ви кажа как се държи на всяка от тях!
interesnoto e da se vidi na razlichni procesori kak shte vurvi
zashtoto vupreki che sum privurjenik v momenta na Palominoto, po princip P4 sa mnogo dobri CPU-a ako ima dostatuchno dobre optimiziran kod za tiah. Ako ima mnogo smetki, dobre optimizirani i za dvete mashini, polzvashti floating point, P4 bie Athlon takt za takt. Dokolkoto znam Atlona e po-dobur pri neoptimizirania, i neoptimiziruemia kod, a P4-kata e mnogo po-dobra v ednotipnoto smiatane poniakoga dosta seriozno. No do kolkoto znam, tzialata rabota s optimizatziata e izkluchitelno slojna i ne se seshtam na niakoie izvestno prilojenie da sa ia napravili, kakto i za igra. Vupreki che naprimer Dedicated Server-a za Counter Strike vurvi izkluchitelno dobre na Pentium III - do kolkoto sum chuval po-dobre naprimer ot kolkoto na P4.
No spored men edva li v Doom 3 shte ima takava izkluchitelna optimizacia samo za P4 (vupreki che ne e izklucheno), oshte poveche che na pri men parimer, v momenta v koito izklucha zvuka i problema s tzepeneto se opravia na momenta - no dokato ne izleze pone beta na igrata, ili ofizialnata versia, mojem da gadaem samo...
Аз пък знам че Р4 е по-слаб именно при сметките с плаваща запетая!?
по-слаб е при неоптимизирани приложения
http://www6.tomshardware.com/cpu/02q...hlonxp-20.html
погледни този линк - секцията за Lightwave - това е програма с оптимизация за П4
има ОГРОМНА разлика със Паломино-то
тъпото е че при Паломиното Доом3-ката върви много зле - поне тази алфа
а при П4 се справя доста по-добре, явно има оптимизация на кода
Ма това не иска да запо4не да се тегли [:-weepn]
http://www.tech-critic.com/pictures/doom7.jpg - грозотия, няма що! []
kakwo da napisha w konzolata che da wijdam FPSto. az sym s duron 1133 i radeon 8500 LE
2 Eddie
А знаеш ли че въпросния тест на lightweight е правен с препоръчани от Интел тестови сцени/настройки? , Едни руснаци бяха тествали програмата и се беше указало че може да получиш точно обратни резултати - на други сцени и настройки...
Истина е че Атлона "по-леко" преглъща неоптимизиран код , въпроса е дали всеки алгоритъм може да се оптимизира за ССЕ2 (защото ФПУ-то на П4 е слабо - по-слабо е от това на П2 дори)
2 Eddie
А знаеш ли че въпросния тест на lightweight е правен с препоръчани от Интел тестови сцени/настройки? , Едни руснаци бяха тествали програмата и се беше оказало че може да получиш точно обратни резултати - на други сцени и настройки...
Истина е че Атлона "по-леко" преглъща неоптимизиран код , въпроса е дали всеки алгоритъм може да се оптимизира за ССЕ2 (защото ФПУ-то на П4 е слабо - по-слабо е от това на П2 дори)
Иначе Интелския компилатор в момента е номер 1 - и за АМД и за Интел процесори.