Типът на играта е като на Rune-third person with J&R елементи-но тук геимплея е на доста високо ниво,саундтрака е великолепен,а графиката е възхитителна и се държи прекрасно-на 1024x768 32bit colour all max средно 52 кадъра.ОБАЧЕ>>>>>>>>>>
Точно тая игра е пример как интерфеиса развала и направо скапва удоволствието и съсипва геимплея-НАИ-ОТВРАТИТЕЛНИЯТ и объркан интерфеис,които съм срещал някога при third person игрите,а като се замисля и въобще:Абе бързали ли са тия хора да я пуснат,що ли?Как може такава графика,звук и геимплеи,и в същото време -абе нямам думи за интерфеиса-побеля ми косата
1.Силно препоръчвам да минете Tutorials,ако я почвате-без тях не може:И аз така ударно тръгнах,мислеики че след Theaf2 нищо не ми се опира,но още третия гад(някакъв Орг) ме размаза като гнида
2.Камерата се върти на кадето си поиска,особенно при битки-кошмар
3.ХОРА-ТВА ЧУДО НЯМА STRIFE...zпредставяте ли си???Ад,при уж стъпка в страни героят ви прави смешно малка крачка,КАТО С ТВА СЕ ЗАВЪРТА И НА 90 градуса и заедно с него и камерата-парадокс е че auto free look не бачка...и отврат
4.Няма клавиш Run/walk-а целта се натиска 2 пъти walk ahead,но само в 20% от случаите тва нещо става успешно,а представяте ли си кво е ,ако бягате от гад....
5.НЯМА СКОК-при ходене тва е смешна крачка напред,а при тичане тоя моя герои при всеки от така наречените скокове как не се убива,незнам-страшно бъгаво и бавно
6.Хвърлянето на стари предмите е кошмарно,а пък взимането на нови(при тоя ограничен инвентар) и особенно боравенето с тях е цяло изкуство.
7.Сетъпа и менютата не поддържат мишка,НЯМА ХЕПЛ,единственно с Ф2 има упътване как се борави с оръжията и колко и какви клавиши трябва да се натиснат,за да се нанесе определен удар-но докато го направите,копелетата,които са много бързи и интелигентни са ви светили маслото-а и няма задаване на ниво трудност
8.И при всичките тези огромни недостатци ,бъгове и бързи гадини НЯМА QUICK SAVE-LOAD система-тва минава всякакви граници:Играта прави сеивове по 2-3Мбт като те отнемат около 15-25 секунди,и при положение,че в менюто няма мишка и факта,че ви убиват на всеки 5 метра или ви вземат 60% от живота времето ви минава в Save-Load...
Обаче аз съм упорит и заради увлекателното стори ще се опитам да я довърша.ако преди тва обаче не строша нещо по хардуера(я мишка,я клавиятура,или самия диск и играта) от яд-тва маи е познато на всеки,нали???