...и се нарича Etherlords II.
никога не съм допускал, че аз, на който идеята е любима още от времето на King's Bounty ( за 16-битов Изот, да се свети името му... ), ще мога да кажа такова нещо. но е вярно.
базира се на "хартиените" игри, с карти, теглени на случаен принцип... звучи тъпо, варно. и на мен ми звучеше тъпо, докато не й отделих 10 минути, за да я започна. след това отне цялото ми игрално време, докано не я превъртях от страната на "добрите". сега я започвам отначало, този път с "тъмната" кампания. не е същтата игра - просто самостоятелната "тъмна" кампания е продължение на другата...
графиката е неповторима за този сорт игри, геймплеят е зарибяващ до степен "само още една битка", а най-голямото предимство пред Heroes е, че няма непобедим герой, няма непобедим враг. това куцаше на Heroes - шаблонноста в изграждане на героя, абсолютното надмощие на магията в дългите игри и към един момент преминаването от игра в търсене на последната останала хлебарка в тъмната стая.
ако някой иска да осъмне като в добрите стари времена пред Ufo-то, нека пробва Etherlords II
евала руснаци, евала братушки!