Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка
Цитат:
Първоначално публикувано от nov2010
апартамента се намира във Варна и прохода има изолация
според мен 42-ката dajkin(5.4 kw мощност)горе която препоръчах или fujitsu/fuji/general 14 LCC-(5.6 кв мощност). Може и fujitsu/fuji/general 14 от серията LGC-5кв мощност.
аз бих взел 14LCC.
При недостиг на финасовия ресурс бих взел дайкин FTYN 50F(okolo 1500 лева).
Ако не си във Владиславово или Виница и стаята е вътрешна, FTXS35d трябва да ти стигне.
Ако не е така и нямаш място за подова 35-ца , бих ти препоръчал Fujitsu ASYB 12LD.
За много години :)
Добър ден на всички.Дойдоха от атарото и констатираха следното : Дясната стойка на климатика е половината във въздуха и затова когато компресора тръгне се получава този звук.Махнаха и дръжката която Ванко каза.
Когато се постопли ще подсиля стойката и ще кача снимки.
Благодаря на всички зели участие :ole
Ми да я бяха сменили с таванна стойка ли, какво ли...
И аз туй ти казах.Не виждам, как ще я подсилиш, няма да стане работата.Или и двете висят, или и двете са хванати по цялата дължина.С таванни май ще трябва, както казват форумците.
може да сложиш и шпилка в тавана на терасата - така ще окрепиш стойката в предния и край и няма да има проблеми
Благодаря за идеите ще ги пробвам :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от nov2010
Здравейте въпроса ми е за климатик за помещение хол +кухненски бокс 27 квадрата западно изложение изолация разположен върху проход спрял съм се FTXS35D за подов няма място реално в момента помещението е 25 квадрата приемам всякакви идеи и Благодаря предварително
Здравей
Ползвам този модел за помещение от 32кв с външна изолация и живея в планински район,където температурите са доста сериозни.Климатика се справя без никакви проблеми дори при температури от -15 градуса както бяха преди около месец, така че взимай машинката без да се колебаеш.Относно консумацията му в това време е около 8-10KW за 24часа
Гледам че по ценовите листи се появи новата серия FTX - J(G) - http://mmc.bg/admin/pics/34_3_PL%20FTX-J_2010.pdf
Доста прилични спецификации на добри цени.Мисля си че 25-цата и 50-ката често ще ги препоръчваме тук във форума :Drinks:
Toчно така. Появилите се слухове за модернизация на 25 и 35 се потвърдиха,а легендарната серия FTYN 50/60 най-сетне признаха за инверторна под името FTX-J.
Прегледах характеристиките на серията Daikin FTK(X)-J / RK(X)-J и виждам, че са среден клас поорязани конвеционални инверторни климатици.
Daikin FTX35J / RX35J
Килограми вътрешно тяло - 7,5 kg.
Килограми външно тяло - 32 kg.
Количество фреон R22 - 0,95 kg. - количеството фреон с което е зареден даден климатик също говори за площта и ефективността на топлообменниците му.
Коефициент на трансформация отопление COP - 3,13 - Енергиен клас D
Коефициент на трансформация охлаждане EER - 2,65 - Енергиен клас D
Ефективността му е по-ниска и поради факта че е изпълнен с капилярка въпреки че компресора е с променлив дебит.
Дали си струва зависи от цената.
--------------------------------
Сервизното на модела може да изтеглите от тук.
Вален ,каква е тази стара Мидея дето я разглеждаш ...?Погледни по добре - това е инверторен климатик,на 410 е ,а не на 22 фреон...
Къде видя че са конвенционални?
Къде видя че са на 22??
Къде видя че са с тези измислени КОП-ове???
http://www.mmc.bg/admin/pics/34_3_PL%20FTX-J_2010.pdf
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
Сервизното на модела може да изтеглите от
тук.
Объркал си модела.Това сервизно е за много по-стар модел.Даже на последната му страница пише "Printed in Japan 02/2002 AK" :RTFM: :))
За модела климатик от сервизното ли говорим или за някой друг?
Ако е друг модела, какъв е и можем ли да му видим сервизното?